Problem med flimmer på WoW efter överklockning!

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Dec 2011

Problem med flimmer på WoW efter överklockning!

Hejsan

Satt i igår och testade att överclocka mitt grafikkort (Asus EAH6870 DirectCU 2 1GB DDR5).

Överclockade via CCC och gick fint. Kollade såklart youtube innan hur man gjorde och fann en video som fått bra respons. Han rekomenderade att kortet inte ska gå över 85 grader då man kör Furmark.

Överclockade GPU-klockan till 950 (915 standard) och minnena till 1150 (1050 standard) och körde furmark i 15min, Kortet gick ALDRIG över 82 grader och medel var 80. Skitbra tänkte jag. Gick in och lirade BF3 och såg en liten fps skillnad, flöt på bra. Gick sedan in i WoW och får en väldans flimmer som ni ser på bilden nedan.

Testade då att klocka ner kortet igen och ingen skillnad, även testat att blåsa rent datorn från dam som inte heller gjort någon skillnad.

Saken är den att det flyter på bra i alla spel förutom WoW som jag får detta flimmer på!

Vad har hänt och hur kan jag lösa det?

Tack på förhand!

/Molo

| i7 4770k | VI Hero | 780 Classified | AX860 | XL2420T |

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
stockholm
Registrerad
Aug 2010

Fick exakt samma problem med mitt 5770 efter jag klockat det till 920/1275
Det fungerade hur bara som helst i 2 veckor innan problemet började.
Har testat att av installera CCC då fungerade allt utan problem?

Har du löst problemet än?

P55-GD65 | i7 860@2,80 | DDR3 6GB | GTX 570 | Corsair PowerSupply 850W TX | HDD 1,5tb | Corsair SSD 64GB

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Kalmar
Registrerad
Nov 2010

Fick samma problem jag, om du drar ner multisampling försvinner det.
Funkade för mig i alla fall.

Trädvy Permalänk
Avstängd
Plats
Sthlm
Registrerad
Mar 2012

Du har skadat ditt kort, när ska folk lära sig att tempen har ingenting med o göra ifall kortet kan ta skada eller inte?
Man lär sig av sina misstag.

Intel Core i5 2500k | Asus Geforce GTX 980 | MSI Z68A-GD65 G3 Rev B3 | 8GB G.Skill ARES | BeQuiet! SP7 500w | WD Black 1tb | WD Green 500gb | Hitachi 320gb | Creative X-Fi Titanium Fatality pro | Razer Kraken | Razer Naga Molten | Qpad-MK85 | Antec 1200 | LG 42" IPS LED

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
stockholm
Registrerad
Aug 2010

Tror inte ett grafikkort ska bli skadat när man klockar det så pass lite?

P55-GD65 | i7 860@2,80 | DDR3 6GB | GTX 570 | Corsair PowerSupply 850W TX | HDD 1,5tb | Corsair SSD 64GB

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Ystad
Registrerad
Jan 2012

Konstigt att det tog skada av 950/1150.

Mitt 6870 (XFX, men till skillnad från TS ej frabriksklockat) fick jag upp i 950/1200 stabilt. Sen insåg jag att jag inte behövde den lilla prestandaökningen och klockade ner den igen efter någon dag.
Det var 2 månader sedan och kortet funkar felfritt fortfarande. (peppar peppear...)

Testa ominstallera drivrutinerna, glöm inte att ta bort dem gamla med Driver Sweeper först.

CPU: i7-8700k + Noctua NH-U14S || GPU: MSI GTX 1080 Gaming X.
MoBo: Asus Rog Strix Z370-F Gaming || RAM 16 GB G.Skill Trident Z RGB 3200 MHz.
PSU: NZXT Hale90 1000W 80+ Gold || Chassi: Corsair Crystal 460X + 4st Corsair LL120.
Lagring: Seagate Barracuda 7200rpm (2TB), Samsung 830(128 GB), Crucial MX300(525 GB), Crucial M500(240GB)
Skärmar: Acer Predator XB271HU, BenQ GL2450 || OS: Win 10 Pro N.