Permalänk
Medlem

Fläkt-mod i server (DL380 G4)?

Har en gammal DL380 G4 som jag skall använda till ett projekt. G4 är ökänd för att låta mycket o fläktarna (8st) blåser långt mer än vad som är nödvändigt.

Jag tittar därför på 2 sätt att få ner ljudnivån på ekipaget.
1) Modda bef fläktar på ngt sätt
2) Byt ut dem mot tystare varianter.

Nedan ser ni bilder hur en fläkt ser ut före resp efter man monterat i sär den. Det är en 6-pins anslutning på mobot som den ansluter till. Från fläkten i sig kommer 3 sladdar: röd, svart och gul. Från led som visar om fläkten är i funktion kommer 2 sladdar; grön och gul.

Koppling är som följer i nuläget:
Pins:
1 2 3
4 5 6
Led Grön, Fläkt Röd, Fläkt Gul
Led Gul, Fläkt Svart, Svart loop till 5

Fråga kring mod: kan jag göra ngt inte alltför komplicerat för att få ner tex fläkten från 12v till 7v? Hur konkret isf?

Fråga kring ersättningsfläkt: de som snurrar idag är 60x60x35 - det "bästa" jag hittat som är relativt prisvärt o flyttar OK med luft utan allt för hög ljudnivå är:
http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16835150054. Inte 35mm djup, men det lär gå att få fast i "fläktskalet" ändå. Ser ni några problem med att göra så, eller förslag på andra fläktar?

Permalänk
Medlem

Löd dit ett motstånd som "stryper". Men ja, det är en server, inte gjord för låg ljudnivå precis, utan gjord för optimal kyla.