Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Newcastle (UK)
Registrerad
Okt 2011

Pixelproblem?

Tjena SC.

Jo, det är såhär att jag har fått problem med grafiken.
Allt såg bra ut i fredags, kom hem idag och nu har jag plötsligt börjat få pixel-problem.
Här är en video på hur det t.ex ser ut i Skyrim:

Vad kan detta vara? :/
--------------------------------------------------------------
Spec:
OS: Windows 7 64-bit
CPU: Intel Core i7 2600K @ 3.40GHz - 8 MB
RAM: 8.0GB DDR3 @ 665MHz
Hårddisk: 2000 GB, 7200 RPM, SATA
GPU: AMD/ATi Radeon HD 6670 - 1GB

CPU: i7 4790K | GPU: MSI GTX 980 Ti Gaming X | MB: Z97 PC Mate | RAM: 2x8 GB Corsair Vengence @ 1600MHz | Cooling: Noctua NH-D14 | PSU: Corsair RMX 650w | SSD: Samsung 850 EVO 250GB | HDD: Seagate Barracuda 3TB | FANS: Fractal Design GP-14 x3 | CASE: Fractal Design Define R5

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Storuman
Registrerad
Okt 2006

Och du har aldrig fått det förut? Du har inte klockat grafikkort eller liknande? Eller lagt på fler mods? Prova att installera senaste drivrutiner.

MYPC: NZXT H440 |GRYPHON Z87 |Armor Kit
|4770K @4.6GHz |Asus 1080Ti Strix OC |SSD |XZ321QU
GFPC: NZXT H230 Silent |H80i |i5 4690K |GTX780 DC2OC |SSD |BX2450
HTPC: Shield TV |Chromecast 2.0 Laptop: MSI GS40 6QE Phantom
Lek: RetroPie |One |Ps4 |iPhone 10 (X) 256GB |iPad Air 2 |Panasonic TX-P65ST50Y

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Newcastle (UK)
Registrerad
Okt 2011
Skrivet av Taft:

Och du har aldrig fått det förut? Du har inte klockat grafikkort eller liknande? Eller lagt på fler mods? Prova att installera senaste drivrutiner.

Hej.

Nej, jag har aldrig fått det förut. Datorn är 2 månader gammal. Har fått samma problem i wow också. Har inte lagt till mods eller något.
Har de senaste drivrutinerna.

CPU: i7 4790K | GPU: MSI GTX 980 Ti Gaming X | MB: Z97 PC Mate | RAM: 2x8 GB Corsair Vengence @ 1600MHz | Cooling: Noctua NH-D14 | PSU: Corsair RMX 650w | SSD: Samsung 850 EVO 250GB | HDD: Seagate Barracuda 3TB | FANS: Fractal Design GP-14 x3 | CASE: Fractal Design Define R5

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Storuman
Registrerad
Okt 2006
Skrivet av Pirrefication:

Hej.

Nej, jag har aldrig fått det förut. Datorn är 2 månader gammal. Har fått samma problem i wow också. Har inte lagt till mods eller något.
Har de senaste drivrutinerna.

För det ser nästan ut som om grafikkorten är för varm, eller typiskt symptom att grafikkorten överklockas för mycket, men nu har du ju inte överklockat den. Annars kan du testa underklocka korten med MSI Afterburner? Bara för att testa. Eller öka fläkten istället för Auto läge.

MYPC: NZXT H440 |GRYPHON Z87 |Armor Kit
|4770K @4.6GHz |Asus 1080Ti Strix OC |SSD |XZ321QU
GFPC: NZXT H230 Silent |H80i |i5 4690K |GTX780 DC2OC |SSD |BX2450
HTPC: Shield TV |Chromecast 2.0 Laptop: MSI GS40 6QE Phantom
Lek: RetroPie |One |Ps4 |iPhone 10 (X) 256GB |iPad Air 2 |Panasonic TX-P65ST50Y

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Newcastle (UK)
Registrerad
Okt 2011
Skrivet av Taft:

För det ser nästan ut som om grafikkorten är för varm, eller typiskt symptom att grafikkorten överklockas för mycket, men nu har du ju inte överklockat den. Annars kan du testa underklocka korten med MSI Afterburner? Bara för att testa. Eller öka fläkten istället för Auto läge.

Testade att dra upp hastigheten på fläkten stå standard 39% till 50%, tempen landade på 50*c.
Problemet kvarstår.

CPU: i7 4790K | GPU: MSI GTX 980 Ti Gaming X | MB: Z97 PC Mate | RAM: 2x8 GB Corsair Vengence @ 1600MHz | Cooling: Noctua NH-D14 | PSU: Corsair RMX 650w | SSD: Samsung 850 EVO 250GB | HDD: Seagate Barracuda 3TB | FANS: Fractal Design GP-14 x3 | CASE: Fractal Design Define R5

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Linköping
Registrerad
Dec 2011

Sett folk på forat med exakt samma problem efter de skaffade nya versionen av catalyst har jag för mig

ESXi kluster: ca 250GB RAM, 32 kärnor
Filserver: 2U 12 bay Chenbro, 2x Xeon E5530, 72GB DDR3 ECC, 12x 2TB WD Red, 2x 120GB SSD, OmniOS
Spelrigg: Asus Sabertooth X79, 3930k, Gigabyte GTX680, 32GB DDR3, 64GB SSD, 5TB HDD

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Storuman
Registrerad
Okt 2006

I fall Mowge har rätt så kan du alltid testa äldre drivrutiner. Har också hänt mig att jag använder senaste och vissa spel bara muppar ihop sig. Inte alla spel dock bara vissa.

MYPC: NZXT H440 |GRYPHON Z87 |Armor Kit
|4770K @4.6GHz |Asus 1080Ti Strix OC |SSD |XZ321QU
GFPC: NZXT H230 Silent |H80i |i5 4690K |GTX780 DC2OC |SSD |BX2450
HTPC: Shield TV |Chromecast 2.0 Laptop: MSI GS40 6QE Phantom
Lek: RetroPie |One |Ps4 |iPhone 10 (X) 256GB |iPad Air 2 |Panasonic TX-P65ST50Y

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Newcastle (UK)
Registrerad
Okt 2011
Skrivet av Mowge:

Sett folk på forat med exakt samma problem efter de skaffade nya versionen av catalyst har jag för mig

Du tror med andra ord att det kan vara därför?
Men varför skulle det ändra något?

CPU: i7 4790K | GPU: MSI GTX 980 Ti Gaming X | MB: Z97 PC Mate | RAM: 2x8 GB Corsair Vengence @ 1600MHz | Cooling: Noctua NH-D14 | PSU: Corsair RMX 650w | SSD: Samsung 850 EVO 250GB | HDD: Seagate Barracuda 3TB | FANS: Fractal Design GP-14 x3 | CASE: Fractal Design Define R5

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Newcastle (UK)
Registrerad
Okt 2011
Skrivet av Taft:

I fall Mowge har rätt så kan du alltid testa äldre drivrutiner. Har också hänt mig att jag använder senaste och vissa spel bara muppar ihop sig. Inte alla spel dock bara vissa.

Okej, för jag har uppdateringen från den 15:e mars...

CPU: i7 4790K | GPU: MSI GTX 980 Ti Gaming X | MB: Z97 PC Mate | RAM: 2x8 GB Corsair Vengence @ 1600MHz | Cooling: Noctua NH-D14 | PSU: Corsair RMX 650w | SSD: Samsung 850 EVO 250GB | HDD: Seagate Barracuda 3TB | FANS: Fractal Design GP-14 x3 | CASE: Fractal Design Define R5

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Storuman
Registrerad
Okt 2006
Skrivet av Pirrefication:

Okej, för jag har uppdateringen från den 15:e mars...

Testa med ett äldre version. Senaste är inte alltid bättre, åtminstone inte för vissa.

MYPC: NZXT H440 |GRYPHON Z87 |Armor Kit
|4770K @4.6GHz |Asus 1080Ti Strix OC |SSD |XZ321QU
GFPC: NZXT H230 Silent |H80i |i5 4690K |GTX780 DC2OC |SSD |BX2450
HTPC: Shield TV |Chromecast 2.0 Laptop: MSI GS40 6QE Phantom
Lek: RetroPie |One |Ps4 |iPhone 10 (X) 256GB |iPad Air 2 |Panasonic TX-P65ST50Y

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Newcastle (UK)
Registrerad
Okt 2011
Skrivet av Taft:

Testa med ett äldre version. Senaste är inte alltid bättre, åtminstone inte för vissa.

Nu kommer jag låta j*vligt noob:ig... Men hur gör jag det?

CPU: i7 4790K | GPU: MSI GTX 980 Ti Gaming X | MB: Z97 PC Mate | RAM: 2x8 GB Corsair Vengence @ 1600MHz | Cooling: Noctua NH-D14 | PSU: Corsair RMX 650w | SSD: Samsung 850 EVO 250GB | HDD: Seagate Barracuda 3TB | FANS: Fractal Design GP-14 x3 | CASE: Fractal Design Define R5

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jun 2011
Skrivet av Pirrefication:

Nu kommer jag låta j*vligt noob:ig... Men hur gör jag det?

Ladda ner valfri äldre, avinstallera nuvarande och installera den nyligen nerladdade
http://support.amd.com/us/gpudownload/windows/previous/Pages/... (oroa dig inte över att länken säger vista64, drivrutinerna är samma för Vista och 7 )

Guide för felsökning av Bluescreen! (tack till m4goo2 som gjort denna)
Chassi: Antec Twelve Hundred | Moderkort: Asus z170-A | CPU: I7 6700K @ 4.7GHz | Corsair H80 | RAM-minnen: Corsair Vengeance LPX 16GB@2666MHz | GPU: MSI NVIDIA GTX 1070 Gaming G8 | Nätagg: EVGA SuperNova G2 750w | HDD: Samsung 850 EVO 500GB, OCZ Vertex3 120GB, 4x Seagate Barracuda Green 2TB, 1x Western Digital My Book 3TB, Western Digital My Book 4TB.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Storuman
Registrerad
Okt 2006

Jag kör då alltid med DriverSweeper. http://phyxion.net/Downloads/

1. Avinstallerar drivrutiner, kör sedan DriverSweeper, skanna AMD driver och rensar. Startar om datorn.
2. Bootar in i Windows, gör en skanning igen, hittar den ingenting då installerar jag drivrutinen.

Försöker alltid få bort så mycket som möjligt från de övriga drivrutiner.

MYPC: NZXT H440 |GRYPHON Z87 |Armor Kit
|4770K @4.6GHz |Asus 1080Ti Strix OC |SSD |XZ321QU
GFPC: NZXT H230 Silent |H80i |i5 4690K |GTX780 DC2OC |SSD |BX2450
HTPC: Shield TV |Chromecast 2.0 Laptop: MSI GS40 6QE Phantom
Lek: RetroPie |One |Ps4 |iPhone 10 (X) 256GB |iPad Air 2 |Panasonic TX-P65ST50Y

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Newcastle (UK)
Registrerad
Okt 2011

Well guys, tog den näst-senaste drivrutinen och nu funkar allt som det ska. Tack för hjälpen!

CPU: i7 4790K | GPU: MSI GTX 980 Ti Gaming X | MB: Z97 PC Mate | RAM: 2x8 GB Corsair Vengence @ 1600MHz | Cooling: Noctua NH-D14 | PSU: Corsair RMX 650w | SSD: Samsung 850 EVO 250GB | HDD: Seagate Barracuda 3TB | FANS: Fractal Design GP-14 x3 | CASE: Fractal Design Define R5

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Storuman
Registrerad
Okt 2006
Skrivet av Pirrefication:

Well guys, tog den näst-senaste drivrutinen och nu funkar allt som det ska. Tack för hjälpen!

Skönt att det löste sig för dig
Happy gaming my friend ^_^

MYPC: NZXT H440 |GRYPHON Z87 |Armor Kit
|4770K @4.6GHz |Asus 1080Ti Strix OC |SSD |XZ321QU
GFPC: NZXT H230 Silent |H80i |i5 4690K |GTX780 DC2OC |SSD |BX2450
HTPC: Shield TV |Chromecast 2.0 Laptop: MSI GS40 6QE Phantom
Lek: RetroPie |One |Ps4 |iPhone 10 (X) 256GB |iPad Air 2 |Panasonic TX-P65ST50Y

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Linköping
Registrerad
Dec 2011
Skrivet av Pirrefication:

Du tror med andra ord att det kan vara därför?
Men varför skulle det ändra något?

Mycket bra fråga som jag inte kan svara på tyvärr. Har bara noterat att vissa andra har postat om detta de senaste dagarna.

Bra att det löste sig iaf!

ESXi kluster: ca 250GB RAM, 32 kärnor
Filserver: 2U 12 bay Chenbro, 2x Xeon E5530, 72GB DDR3 ECC, 12x 2TB WD Red, 2x 120GB SSD, OmniOS
Spelrigg: Asus Sabertooth X79, 3930k, Gigabyte GTX680, 32GB DDR3, 64GB SSD, 5TB HDD

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Newcastle (UK)
Registrerad
Okt 2011
Skrivet av Taft:

Skönt att det löste sig för dig
Happy gaming my friend ^_^

Tack, förresten, du kanske kan svara på en annan fråga också
Detta är mina inställningar på CCC. Är detta ok?

Och vad gäller fläkthastigheten, ökar den vid behöv till det jag ställt in den på?

CPU: i7 4790K | GPU: MSI GTX 980 Ti Gaming X | MB: Z97 PC Mate | RAM: 2x8 GB Corsair Vengence @ 1600MHz | Cooling: Noctua NH-D14 | PSU: Corsair RMX 650w | SSD: Samsung 850 EVO 250GB | HDD: Seagate Barracuda 3TB | FANS: Fractal Design GP-14 x3 | CASE: Fractal Design Define R5

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Storuman
Registrerad
Okt 2006
Skrivet av Pirrefication:

Tack, förresten, du kanske kan svara på en annan fråga också
Detta är mina inställningar på CCC. Är detta ok?
http://www.bilddump.se/bilder/20120319165455-81.216.156.169.j...

Och vad gäller fläkthastigheten, ökar den vid behöv till det jag ställt in den på?

Hm du har satt fläkten på 50%
Jag är osäker om CCC kommer att öka den mer än 50%. Risken att den inte gör och korten blir då varm. Jag använder MSI Afterburner. Där kan man ställa in så mycket mer, när datorn idle eller går i 3D läge.
Har du provat och ha fläkten på Auto? Hur pass hög går den till när du tex spelar osv.

MYPC: NZXT H440 |GRYPHON Z87 |Armor Kit
|4770K @4.6GHz |Asus 1080Ti Strix OC |SSD |XZ321QU
GFPC: NZXT H230 Silent |H80i |i5 4690K |GTX780 DC2OC |SSD |BX2450
HTPC: Shield TV |Chromecast 2.0 Laptop: MSI GS40 6QE Phantom
Lek: RetroPie |One |Ps4 |iPhone 10 (X) 256GB |iPad Air 2 |Panasonic TX-P65ST50Y

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Newcastle (UK)
Registrerad
Okt 2011
Skrivet av Taft:

Hm du har satt fläkten på 50%
Jag är osäker om CCC kommer att öka den mer än 50%. Risken att den inte gör och korten blir då varm. Jag använder MSI Afterburner. Där kan man ställa in så mycket mer, när datorn idle eller går i 3D läge.
Har du provat och ha fläkten på Auto? Hur pass hög går den till när du tex spelar osv.

Alltså, jag vet att när jag hade wow på och pillade med fläkthastigheten så kunde jag ställa in den på vad som helst, och då kunde den gå över 50%. Men inget hände automatiskt såvitt jag vet.

CPU: i7 4790K | GPU: MSI GTX 980 Ti Gaming X | MB: Z97 PC Mate | RAM: 2x8 GB Corsair Vengence @ 1600MHz | Cooling: Noctua NH-D14 | PSU: Corsair RMX 650w | SSD: Samsung 850 EVO 250GB | HDD: Seagate Barracuda 3TB | FANS: Fractal Design GP-14 x3 | CASE: Fractal Design Define R5

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Storuman
Registrerad
Okt 2006
Skrivet av Pirrefication:

Alltså, jag vet att när jag hade wow på och pillade med fläkthastigheten så kunde jag ställa in den på vad som helst, och då kunde den gå över 50%. Men inget hände automatiskt såvitt jag vet.

Vad har du för temp när du spelar? Märker du inga artefakt eller låsningar så bör du nog vara lugn. Om jag var du så skulle jag dra upp processorn till 4ghz
Bara för att få mer kräm av den. Använder du original kylare?
Men vill du testa stabilitet på datorn så kan du använda OCCT. Fungerar riktigt bra. (http://www.ocbase.com/)

PS: Jag har också problem med senaste Nvidia drivrutin. Fick drivrutin slutar att fungera osv osv. Avinstallerade, körde in föregångare. Puff allting fungerar igen. Det är ett under vad dem kan ställa till med.

MYPC: NZXT H440 |GRYPHON Z87 |Armor Kit
|4770K @4.6GHz |Asus 1080Ti Strix OC |SSD |XZ321QU
GFPC: NZXT H230 Silent |H80i |i5 4690K |GTX780 DC2OC |SSD |BX2450
HTPC: Shield TV |Chromecast 2.0 Laptop: MSI GS40 6QE Phantom
Lek: RetroPie |One |Ps4 |iPhone 10 (X) 256GB |iPad Air 2 |Panasonic TX-P65ST50Y

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Newcastle (UK)
Registrerad
Okt 2011
Skrivet av Taft:

Vad har du för temp när du spelar? Märker du inga artefakt eller låsningar så bör du nog vara lugn. Om jag var du så skulle jag dra upp processorn till 4ghz
Bara för att få mer kräm av den. Använder du original kylare?
Men vill du testa stabilitet på datorn så kan du använda OCCT. Fungerar riktigt bra. (http://www.ocbase.com/)

PS: Jag har också problem med senaste Nvidia drivrutin. Fick drivrutin slutar att fungera osv osv. Avinstallerade, körde in föregångare. Puff allting fungerar igen. Det är ett under vad dem kan ställa till med.

Märker ingen skillnad alls i spelsättet vad gäller tempen. Den brukar ligga på allt från 50-70 innan, nu lite mindre.
Angående CPU ghz:en så är jag ingen höjdare på att överklocka och vet inte riktigt hur man gör tbh.
Ja, jag använder original kylare,

CPU: i7 4790K | GPU: MSI GTX 980 Ti Gaming X | MB: Z97 PC Mate | RAM: 2x8 GB Corsair Vengence @ 1600MHz | Cooling: Noctua NH-D14 | PSU: Corsair RMX 650w | SSD: Samsung 850 EVO 250GB | HDD: Seagate Barracuda 3TB | FANS: Fractal Design GP-14 x3 | CASE: Fractal Design Define R5

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Storuman
Registrerad
Okt 2006
Skrivet av Pirrefication:

Märker ingen skillnad alls i spelsättet vad gäller tempen. Den brukar ligga på allt från 50-70 innan, nu lite mindre.
Angående CPU ghz:en så är jag ingen höjdare på att överklocka och vet inte riktigt hur man gör tbh.
Ja, jag använder original kylare,

Ah då behöver du inte oroa dig i fall du inte klockar grafikkorten. Du skulle ha skaffat dig en riktig kylare och sen klocka upp prollen. Visst går det att överklocka med original kylare men de brukar jag inte riktig rekommendera. Bättre och skaffa en riktig kylare Noctua är annars bra, eller om man vill prova sig på slutet vattenkylning så finns det billig och bra som Antec Khuler.

Det är faktiskt inte så svår att överklocka så länge man tar de lugnt och inte våld höjer allting på en gång och tror att man slipper undan problem. Ju mer man drar upp, destu mer volt krävs det. Men 2600K ska faktiskt inte vara så svår att dra upp till 4GHZ utan att höja volt. Min polare 2500K gör 4GHZ utan att höja volt eller andra inställningar. Dock så slår man av allt sånt där Speedstep osv.

MYPC: NZXT H440 |GRYPHON Z87 |Armor Kit
|4770K @4.6GHz |Asus 1080Ti Strix OC |SSD |XZ321QU
GFPC: NZXT H230 Silent |H80i |i5 4690K |GTX780 DC2OC |SSD |BX2450
HTPC: Shield TV |Chromecast 2.0 Laptop: MSI GS40 6QE Phantom
Lek: RetroPie |One |Ps4 |iPhone 10 (X) 256GB |iPad Air 2 |Panasonic TX-P65ST50Y