Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
järfälla
Registrerad
Mar 2010

HTPC till päronen

Hej sweclockers!

Tänkte plocka ihop en htpc till föräldrarna som fått dille på svtplay men finner det aningen obekvämt att sitta på kontoret med en 19-tums crt. Påpekade att dem kanske skulle fixa en lösning till tv-rummet. Sagt och gjort och med en budget på ca 1500 ansvarar jag för att vispa ihop en smidig lösning.

Varför inte köpa en färdig lösning då? Behöver jag svara?

Hårdvarumässigt hade jag tänkt mig:

Asrock 350m1http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=809011
FSP PicoPsu 90http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=1124745&o=inkfrakt
billigaste 4g Ramstickan jag kan hitta.
För att hålla mig inom budgetramen samt utmana mig själv tänkte jag leta upp en passande trälåda på myrorna eller liknande för att agera chassi.

Förutom komponenter så är jag väldigt intresserad av att leverara en färdigt produkt med ett smidigt interface. Hade tänkt mig en usbsticka med xbmc live.

Nu till mina frågor:
1. xbmc live är som jag förstått en linuxdistro? Hur skiljer sig denna mot tex ubuntu förutom att den startar direkt upp i xbmc. För och nackdelar? Kan ytterst lite om linux så svara så förstående och faderligt som ni bara kan.
2. Eftersom jag inte köper ett chassi måste jag förskaffa mig en startknapp. Finns det färdiga knappar att köpa med sladd som man kopplar till mb eller ingår ett sådant med mb?
3. Förutom startknapp så vet jag inte vad jag ska välja för fjärrkontroll. Har tittat på Antecs Veris Basichttp://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=365721, den har ju fördelen att man kan starta htpc:n med fjärren men själva ir-mottagaren kommer noga att förstöra det estetiska intrycket från trälådan (inte för att min föräldrar skulle bry sig, men jag bryr mig).
Det primära är dock att det fungerar med xbmc live.

Eftersom jag kommer att arbeta trä så tänkte jag införskaffa en dremel. Prisvärda förslag och allmäna tips om "dremeling" mottas gärna

mvh
/ den kärnlösa

P.S
Hur döper man om en länk till valfritt ord eller mening?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Okt 2007

1. Nya XBMC Live har ett fullfjädrat ubuntu under huven så skillnaden är väl inte större än att du får ett garanterat fungerade färdigt paket jämfört med att installera det själv.

2. Startknappen kortsluter två ledare så länge den hålls intryckt så du kan använda vad som helst som fungerar för att skapa ett ögonblicks kortslutning. Återfjädrande lämpligtvis för att datorn inte ska fastna i någon rebootcykel av att knappen blir kvar intryckt.

3. Har dina föräldrar smartphones kan de användas som fjärrar. Går att starta från avstängd också om man har hårdvara som stödjer WOL och kör trådat. Jag har en fjärr till TV-kortet som fungerar prima också, utom den gröna MCE-knappen på den som startar just MCE, så tror inte att det är så kinkigt.

Jag kör XBMC under Windows på ett Fusionkort men hur väl det fungerar med XBMC-live(linux) vågar jag inte uttala mig om.

i5 750@3,6GHz(vatten), 4GB DDR3, HD6870@1000/1100(vatten), 1TB, Proton AM10 + Dynavoice Challenger S5
Asus U36SD
FreeNAS - Intel G620, MSIH67MA-E35, 8GB DDR3, 5x2TB RAIDZ, Intel PRO 1000GT Desktop

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
skövde
Registrerad
Jul 2008

varför inte skaffa något sånt här istället. låda med nätagg.
http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=604001

[Fractal Design Define R2] [Fractal Design 800w] [Gigabyte Z68XP-UD4] [i5 2500K@4,5GHz, Noctua NH-U12F] [Corsair Vengeance 8gb] [Nvidia GTX 670] [SSD Intel X25-M G2 80gb, samsung 1x 2tb, 1x 1tb, 2x 500gb, 1x 400gb]