Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Kristianstad
Registrerad
Mar 2011

Nvidia till AMD fel

Hallå allihopa!
Fick hem mitt nya grafikkort idag men glädjen försvann ganska snabbt.

Får inte rätt på de hela

steg 1:
byter ut de gamla Nvidia gtx460 till mitt nya monster 7970, startar
resultat: bilden hade ändrats till 800x600, en massa sträck och färgschemat ser ut som att de har ändrats till 8-bit, blev lite fundersam men jag trodde att de berodde på att jag inte hade installerat drivrutinerna..

steg 2:
installera drivrutinerna och startar om
resultat: efter inloggning krachar drivrutinerna och återställer sig själv ca 25 gånger på raken därefter fick jag svart skärm.. oron växer..

steg 3:
startar i felsäkert läge avinstallerar Nvidia drivrutinerna (fortfarande sträck och 8-bit), omstart
resultat: svart skärm

steg 4:
startar i felsäkert läge ominstallerar AMD drivrutinerna och dubbelkollar att alla nvidia drivrutiner var borta
resultat: svart skärm

steg 5:
drar ut hårddisken, start.
resultat: skärmen blinkar svart vitt x( (och visar no boot drive typ som de ska vara)

steg 6: byter till de gamla grafikkortet
resultat: inga sträck eller problem, gränssnittet ser lite kontigt ut förmodligen pga att inga drivrutiner var installerade.

genom detta tror jag att jag kan utesluta att det är drivrutinerna som är fel/krockar

använder windows 7
har ett 750W corsair nätagg som borde räcka.
installerade till och med om hela windows utan förbättring på problemet

Har ni några förslag på ytterliggare felsökningar får ni gärna komma med de

jag har aldrig bytt ett grafikkort från nvidia till amd så jag kanske har missat något..

tack på förhand för all eventuella tips

hur de ser ut nu
http://youtu.be/Z7qgAlATKSw

Trädvy Permalänk
Hedersmedlem
Plats
Gnällbältets huvudstad
Registrerad
Maj 2003

Returnera kortet på ångerrätten och ta ut ett 680 istället

i7 8770k @ 5.2 | MSI Z370 KRAIT | 32 GB DDR4-3200 | AX850W
EVGA GTX 980 Ti Classified SLI | Acer XB270HU G-Sync

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jan 2012
Skrivet av stolle87:

Hallå allihopa!
Fick hem mitt nya grafikkort idag men glädjen försvann ganska snabbt.

Får inte rätt på de hela

steg 1:
byter ut de gamla Nvidia gtx460 till mitt nya monster 7970, startar
resultat: bilden hade ändrats till 800x600, en massa sträck och färgschemat ser ut som att de har ändrats till 8-bit, blev lite fundersam men jag trodde att de berodde på att jag inte hade installerat drivrutinerna..

steg 2:
installera drivrutinerna och startar om
resultat: efter inloggning krachar drivrutinerna och återställer sig själv ca 25 gånger på raken därefter fick jag svart skärm.. oron växer..

steg 3:
startar i felsäkert läge avinstallerar Nvidia drivrutinerna (fortfarande sträck och 8-bit), omstart
resultat: svart skärm

steg 4:
startar i felsäkert läge ominstallerar AMD drivrutinerna och dubbelkollar att alla nvidia drivrutiner var borta
resultat: svart skärm

steg 5:
drar ut hårddisken, start.
resultat: skärmen blinkar svart vitt x( (och visar no boot drive typ som de ska vara)

steg 6: byter till de gamla grafikkortet
resultat: inga sträck eller problem, gränssnittet ser lite kontigt ut förmodligen pga att inga drivrutiner var installerade.

genom detta tror jag att jag kan utesluta att det är drivrutinerna som är fel/krockar

använder windows 7
har ett 750W corsair nätagg som borde räcka.
installerade till och med om hela windows utan förbättring på problemet

Har ni några förslag på ytterliggare felsökningar får ni gärna komma med de

jag har aldrig bytt ett grafikkort från nvidia till amd så jag kanske har missat något..

tack på förhand för all eventuella tips

hur de ser ut nu
http://youtu.be/Z7qgAlATKSw

Det har aldrig någon sin hänt på någon av mina amd kort , och inte på mitt nya 7970 i heller , du borde nog returnera kortet och få ett nytt.
Prova installera äldre drivrutiner , länk här : http://support.amd.com/us/gpudownload/windows/previous/Pages/...

i5 3570K 3.8 Ghz / AGG 650 W / Msi Nvidia GTX 970 / 8 GB DDR3

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Hörby
Registrerad
Mar 2004

Du har inte glömt att koppla in alla kablarna?

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Mar 2009
Skrivet av Zcenicx:

Returnera kortet på ångerrätten och ta ut ett 680 istället

Detta hade jag nog gjort, faktiskt. Är AMD-boi i vanliga fall, men 680 ser riktigt bra ut faktiskt.

i7 3770k@5.8GHz, Mpower, 32GB Corsair Dominator@24000MHz/CL10, 390x@1335/1750, Carbide 540 AIR
E34 540 Kompressor 760WHP

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Kristianstad
Registrerad
Mar 2011
Skrivet av ODDNAME:

Du har inte glömt att koppla in alla kablarna?

Nopp, båda 8 pin kablarna är inkopplade..... de lyser till och med en diod på grafikkortet som visar att den har ström från båda 8pin kontakterna

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Eskilstuna
Registrerad
Okt 2009

Fabriksfel bara att skicka tillbaka och hämta ut ett 680. Hade samma skit på mitt första 580 som kom DOA. Ringde komplett.se det var köpt, fick pengarna och köpte ett nytt på Inet istället.

Intel i7 860 @ 3,5 GHz| Gigabyte P55A-UD4 | EVGA 580 @ 820/4100 MHz | XMS3 8GB @ 1600MHz | Atcs 840

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Umeå
Registrerad
Jun 2006

Sådär gjorde mitt gamla 6600GT när det brunnit upp

Stationär: Intel Core i5 4670k|Crucial DDR3 BallistiX 1600MHz 8GB|AMD Radeon R9 280X|Corsair SSD Force Series F80A, 80GB 2,5"|Corsair TX850M
Laptop: HP Elitebook 8530W 120GB Kingston SSD| Mobil: Motorola Moto G
Fraktfritt på Inet!

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Europa
Registrerad
Okt 2010

Grafikkortet som dött..
Få ett nytt

Mitt kärnkraftverk
|Asus PRIME-B350-PLUS|PH-TC14PE_OR|Ryzen 5 1400@3890MHz|Vega 56@Vega64bios |Corsair 2x4GB 3200MHz|Corsair TX 650w Bronze|CM Storm Enforcer|AOC G2460PF / 24"144Hz FreeSync|