Tidning förespråkade DDT

Trädvy Permalänk
Avstängd
Registrerad
Aug 2011

Tidning förespråkade DDT

Jag har läst i en tidning att giftet DDT som släpptes över östeuropeiska åkrar behövdes för att förhindra sjukdomar. Jag har hört att det var väldigt skadligt och skapade problem för de som blev utsatta. Det var i östeuropa i länderna som var kontrollerade från kommunistiska Moskva som DDT användes. Det var bland annat Polen son fick DDT spridning på åkrarna.
En svensk tidning har skrivit att det var amerikanerna som uppfann DDT och att de allierade använde giftet på åkrarna.

Citat:

Tyfus var värre än kulor

Många krig har avgjorts av klädlusen.
Den sprider fläcktyfus som kan döda soldater långt effektivare än vapen.
Under Napoleons fälttåg i Ryssland 1812 blev förutsättningarna perfekta för lössen när soldaterna bylsade på sig kläder och trängde ihop sig i trånga utrymmen. Detta – tillsammans med kyla, svält och strider – gjorde att 400 000 franska soldater dog.
Under andra världskrigets slutskede var risken stor för en tyfusepidemi i Europa. De allierade höll sjukdomen i schack med hjälp av en färsk amerikansk uppfinning: DDT.

Länk: http://www.expressen.se/halsa/tyfus-var-varre-an-kulor/
Det är allmänt känt att kommunisterna gjorde allting för att ställa in sig hos de allierade och samtidigt förgöra polska frihetsorganisationer. Det var en Schweizare som uppfann DDT och det var kommunisterna som spred det i Polen. Alltså kan vi läsa att Expressen har pro-sovjetiska sympatier och ändrar fakta, det är en socialisttidning.

Eftersom Expressen, Familjebostäder och Systembolaget finns i Sverige då är det nästan som Sovjet, tycker ni inte?

Trädvy Permalänk
Hedersmedlem
Plats
Linköping
Registrerad
Apr 2004

Ok.
*låst*