Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Mar 2012

Drivrutiner?

Tjenare!

Har lite problem med mina drivisar som jag försökt installera flera gånger utan att moderkortet inte blir registrerat i systemet?

moderkortet är utav modell GIGABYTE-GA-P67A-D3-B3, det står unknown när jag installerar,

Här är några bilder ur Driver Agent.

http://i.imgur.com/Wf22y.jpg

Tack så mycket!

Mvh Joakim.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Mar 2012

Vore jättebra med lite frågor, eller tankar kring problemet, kommer själv inte på vad det kan vara som krånglar!

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jun 2011

Har du laddat ner rätt drivrutiner? dvs http://www.gigabyte.se/products/product-page.aspx?pid=3800#dl

Guide för felsökning av Bluescreen! (tack till m4goo2 som gjort denna)
Chassi: Antec Twelve Hundred | Moderkort: Asus z170-A | CPU: I7 6700K @ 4.7GHz | Corsair H80 | RAM-minnen: Corsair Vengeance LPX 16GB@2666MHz | GPU: MSI NVIDIA GTX 1070 Gaming G8 | Nätagg: EVGA SuperNova G2 750w | HDD: Samsung 850 EVO 500GB, OCZ Vertex3 120GB, 4x Seagate Barracuda Green 2TB, 1x Western Digital My Book 3TB, Western Digital My Book 4TB.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Mar 2012

#3 Japp, har testat att konfiguera bios vid uppstart till default också.

Verkar som om den inte blir registrerad bara?

krångel krångel.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jun 2011

Vad säger installationsprogrammet när du installerar? Några felmeddelanden?
Har du installerat övriga drivers utan att de tar också eller? (dvs ljud och sata)

Guide för felsökning av Bluescreen! (tack till m4goo2 som gjort denna)
Chassi: Antec Twelve Hundred | Moderkort: Asus z170-A | CPU: I7 6700K @ 4.7GHz | Corsair H80 | RAM-minnen: Corsair Vengeance LPX 16GB@2666MHz | GPU: MSI NVIDIA GTX 1070 Gaming G8 | Nätagg: EVGA SuperNova G2 750w | HDD: Samsung 850 EVO 500GB, OCZ Vertex3 120GB, 4x Seagate Barracuda Green 2TB, 1x Western Digital My Book 3TB, Western Digital My Book 4TB.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Näsåker
Registrerad
Jul 2006

Har det någon betydelse om inte moderkortet känns igen om alla chipset och periferikretsar är korrekt installlerade? Om det är ett ASUS, Gigabyte eller unknown spelar väl ingen roll... Huvudsaken är väl att allt funkar som finns på moderkortet och att inga frågetecken finns i enhetshanteraren.

Server: P4 2,53 XP pro SP3 RAID1 1TB
TVrum: Ath. 64 X2 5200+ 8GB ram W7
Barndator: Laptop Fujitsu i7 6GB
Frugans: Laptop Fujitsu i5
Bärbara 3st 10" + 1st 15,6"

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Mar 2012

#6 Japp, allt verkar ju fungera ? men blir lite fundersam när driveragent inte känner av vissa chipset?

Och i enhetshanteraren finns inte moderkortet överhuvudtaget..

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Gagnef
Registrerad
Jul 2011
Skrivet av Jotti:

#6 Japp, allt verkar ju fungera ? men blir lite fundersam när driveragent inte känner av vissa chipset?

Och i enhetshanteraren finns inte moderkortet överhuvudtaget..

Enhetshanteraren registrerar inte "moderkortet" då det inte är en komponent i sig utan består av många andra komponenter. T.ex USB hub, PCI bridge, chipset m.fl.

Så oroa dig inte över att moderkortet inte dyker upp utan använd datorn du

I7930@3.90 | RX480 | Intel 320 - 160 GB | 12 GB RAM | X58A-UDR3 (rev 1.0) | 650 WATT POWER

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Mar 2012

#8 Tack så jättemycket, jag hoppas att du har rätt nu, men en sak också som jag tänkte på..
När jag går in på Canyourunit så failar mitt grafikkort på alla spel nästan? Den har senaste drivisar, men tror fortfarande att det är för att moderkortet inte känns av?

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Mar 2012

?=)

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Gagnef
Registrerad
Jul 2011
Skrivet av Jotti:

#8 Tack så jättemycket, jag hoppas att du har rätt nu, men en sak också som jag tänkte på..
När jag går in på Canyourunit så failar mitt grafikkort på alla spel nästan? Den har senaste drivisar, men tror fortfarande att det är för att moderkortet inte känns av?

Vad har du för grafikkort då?

I7930@3.90 | RX480 | Intel 320 - 160 GB | 12 GB RAM | X58A-UDR3 (rev 1.0) | 650 WATT POWER

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Mar 2012

Jag har R7850 Twin FROZR 2GD5. Alltså nu börjar det krångla ännu mer, jag måste ju kunna installera mina chipsets?? FÅR INTE DEM IINSTALLERADE !! händer inget efter jag installerat och startat om datorn ?? går inte att installera spel heller utan att chipset är isntallerat-.-

Intel(R) Management Engine Interface (X)

Intel(R) 6 Series/C200 Series Chipset Family 4 port Serial ATA Storage Controller - 1C00 (X)
Intel(R) 6 Series/C200 Series Chipset Family 2 port Serial ATA Storage Controller - 1C08 (X)

Där har ni dem som inte är installerade, VARFÖR INSTALLERAS INTE SKITEN?

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Mar 2012

Några svar ? =/ är väldigt frustrerad, gick in på ett spel som heter runescape, en webbläsarspel.
Fick mycket lagg, vilket var skumt!

och min memory clock mhz åkte upp o ner som fasen, är inte så bra på datorer heller och blir frustrerad :S
*här har ni graph över prestandan.*

http://i.imgur.com/uT0Ah.jpg Så blev det nu iallafall så är den hela tiden nu. Vad ska jag göra!

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Mar 2012

Har läst lite och vissa säger att det har fixat sig genom att dem har Reflashad sina bios ?

Vågar inte ge mig ut på något ännu!

All hjälp uppskattas !!

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Mar 2012

http://i.imgur.com/Wf22y.jpg

Fortfarande samma.. Får inte till detta!

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Mar 2012

ingen som kan datorer ?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
LUND
Registrerad
Jul 2001

Jo här finns folk som kan datorer, men vi är varken fjärrskådare eller tankeläsare.

Har du provat att gå in i enhetshanteran & uppdaterat drivrutinen alternativt manuellt valt drivrutin?

Vilken Bios rev. har du?

An nescis, mi fili, quantilla prudentia mundus regatur?
PC
HTPC

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Gagnef
Registrerad
Jul 2011
Skrivet av skruvis:

Jo här finns folk som kan datorer, men vi är varken fjärrskådare eller tankeläsare.

Har du provat att gå in i enhetshanteran & uppdaterat drivrutinen alternativt manuellt valt drivrutin?

Vilken Bios rev. har du?

Skrivet av Jotti:

ingen som kan datorer ?

Jodå, som skruvis säger, folk här kan mycket men vi är inga magiker

Hur som helst, ta en bild på moderkortet så att vi kan verifiera att du verkligen har det moderkort du skriver att du har. Det måste gå att läsa ut moderkortets modellnamn och revisionsnummer. Annars kan det vara så att du försöker installera fel drivrutiner.

I7930@3.90 | RX480 | Intel 320 - 160 GB | 12 GB RAM | X58A-UDR3 (rev 1.0) | 650 WATT POWER

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
LUND
Registrerad
Jul 2001
Skrivet av Jotti:

ingen som kan datorer ?

Undrar om vi hör mer från dig?

An nescis, mi fili, quantilla prudentia mundus regatur?
PC
HTPC