Steam spel problem.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Gnesta
Registrerad
Feb 2012

Steam spel problem.

Hej
Jag laddade ner Magicka collectors pack från steam och installerade den.
men när jag försöker starta spelet dyker upp ett fönster som säger att spelet börjar, sen försvinner och inget mer händer.
Det står att jag har spelat spelet i dag, men spelet startar inte, hur kan jag fixa det?
Kommer ingen error kod eller liknande, har testat installera om spelet men ingen skillnad...
Ägde vanliga Magicka innan jag skaffade collectos pack med alla expansions, kan det vara ett av problemen.

någon idé?

Chassi: Cooler Master Elit 430, PSU: Silver Power sp-ss500, Moderkort: MSI B75MA-P45, CPU: I7 3770 3,4 ghz, GPU: Gigabyte Gtx 760 Windforce x3, 16 gb Ram, SSD: Kingston HyperX 3K 240GB, HDD: WD Caviar Green 500GB.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Sundsvall
Registrerad
Sep 2010

Prova att installera om det.

Min dator
"Delid" I7 4790K@4.8Ghz 1.390v adaptiv volt + 16GB Gskill TridentX cl 9 2400mhz Vattenkylning EK-Supremacy naked Ivy mount. SLI 2xEvga GTX 980 Ti 6GB SC+ ACX 2.0 [Evga supernova P2 1000w]Min spel burk Corsair 900D

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
göteborg
Registrerad
Apr 2010

prova o sätt det i admin läge

Trädvy Permalänk
Avstängd
Plats
Åbo, Finland
Registrerad
Feb 2004

Gör som Gunner357 säger, om det inte hjälper så sku kanske Steams egna forum vara ett bättre alternativ

Chassi: Coolermaster HAF XB PSU: Silverstone Strider 850W, MB: MSI Z87-G45, CPU: Intel I5-4670K @ 4,2Ghz (Corsair H100i), GPU: MSI GTX 970 Gaming RAM: Kingston HyperX 16Gb DDR3 1600Mhz, HDD: 2x Samsung F3 7200rpm 1TB, SSD: Samsung 830 series 128Gb, OS: Win 8.1, Skärmar: LG 55" FullHD & Dell 23'' UltraSharp U2312HM.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Solna
Registrerad
Feb 2004

Properties på spelet
Local Files
Verify Integrity Of Game Cache...

Profit!

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Gnesta
Registrerad
Feb 2012

Vad menar du?

Chassi: Cooler Master Elit 430, PSU: Silver Power sp-ss500, Moderkort: MSI B75MA-P45, CPU: I7 3770 3,4 ghz, GPU: Gigabyte Gtx 760 Windforce x3, 16 gb Ram, SSD: Kingston HyperX 3K 240GB, HDD: WD Caviar Green 500GB.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Gnesta
Registrerad
Feb 2012

Och hur gör man det på steam? det funkar inte på genvägen...

Chassi: Cooler Master Elit 430, PSU: Silver Power sp-ss500, Moderkort: MSI B75MA-P45, CPU: I7 3770 3,4 ghz, GPU: Gigabyte Gtx 760 Windforce x3, 16 gb Ram, SSD: Kingston HyperX 3K 240GB, HDD: WD Caviar Green 500GB.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Gnesta
Registrerad
Feb 2012

Installerat om 3 ggr samma problem fortfarande...

Chassi: Cooler Master Elit 430, PSU: Silver Power sp-ss500, Moderkort: MSI B75MA-P45, CPU: I7 3770 3,4 ghz, GPU: Gigabyte Gtx 760 Windforce x3, 16 gb Ram, SSD: Kingston HyperX 3K 240GB, HDD: WD Caviar Green 500GB.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Östersund
Registrerad
Okt 2010
Skrivet av Wigra:

Och hur gör man det på steam? det funkar inte på genvägen...

Öppna steamklienten, navigera till spel. Högerklicka på Magika i listan, gör som Oneone beskrev:
Properties på spelet
Local Files
Verify Integrity Of Game Cache...

Profit!

[Cooler Master Elite 430[Intel Core i5 3570K] [Gigabyte Gtx 670 2Gb OC] [Asus P8Z77-V] [Corsair 8Gb XMS3] [Corsair 650W] [Samsung 840EVO 120Gb] [Samsung F3 500Gb HDD]

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Dec 2004
Skrivet av Wigra:

Installerat om 3 ggr samma problem fortfarande...

Verifiera integriteten. Finns under egenskaper till spelet. Är säker några KB som saknas till EXE fil som gör att du inte kan starta.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Gnesta
Registrerad
Feb 2012

Gjorde så, testade köra som admin, men det funkar fortfarande inte...

Chassi: Cooler Master Elit 430, PSU: Silver Power sp-ss500, Moderkort: MSI B75MA-P45, CPU: I7 3770 3,4 ghz, GPU: Gigabyte Gtx 760 Windforce x3, 16 gb Ram, SSD: Kingston HyperX 3K 240GB, HDD: WD Caviar Green 500GB.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Gnesta
Registrerad
Feb 2012

Jag får ett text-dokument varje gång det f*ckar, det står följande:
Version: 1.4.6.3 Thread: RenderThread

Microsoft.Xna.Framework.Content.ContentLoadException: Error loading "Languages\ENG\Font\Maiandra14". ---> System.IO.FileNotFoundException: Failed to load XnaNative.dll. Please verify that you have the XNA Framework installed.
vid ImportXnaNativeMethod((fnptr)* method, SByte* methodName)
vid Microsoft.Xna.Framework.Content.NativeMethods.CreateDecompressionContext()
vid Microsoft.Xna.Framework.Content.DecompressStream..ctor(Stream baseStream, Int32 compressedTodo, Int32 decompressedTodo)
vid Microsoft.Xna.Framework.Content.ContentReader.PrepareStream(Stream input, String assetName)
--- Slut på stackspårning för interna undantag ---
vid Microsoft.Xna.Framework.Content.ContentReader.PrepareStream(Stream input, String assetName)
vid Microsoft.Xna.Framework.Content.ContentManager.ReadAsset[T](String assetName, Action`1 recordDisposableObject)
vid Microsoft.Xna.Framework.Content.ContentManager.Load[T](String assetName)
vid Magicka.Graphics.FontManager..ctor()
vid Magicka.Graphics.FontManager.get_Instance()
vid Magicka.Localization.LanguageManager.SetLanguage(Language iLanguage)
vid Magicka.Storage.SaveManager.LoadSettings()
vid Magicka.Game.Initialize()
vid Microsoft.Xna.Framework.Game.Run()
vid Magicka.Program.Main(String[] args)

0x00f6 Microsoft.Xna.Framework.dll->Microsoft.Xna.Framework.Content.ContentReader.PrepareStream
0x002f Microsoft.Xna.Framework.dll->Microsoft.Xna.Framework.Content.ContentManager.ReadAsset
0x0085 Microsoft.Xna.Framework.dll->Microsoft.Xna.Framework.Content.ContentManager.Load
0x0032 Magicka.exe->Magicka.Graphics.FontManager..ctor
0x0021 Magicka.exe->Magicka.Graphics.FontManager.get_Instance
0x008c Magicka.exe->Magicka.Localization.LanguageManager.SetLanguage
0x0161 Magicka.exe->Magicka.Storage.SaveManager.LoadSettings
0x0019 Magicka.exe->Magicka.Game.Initialize
0x0039 Microsoft.Xna.Framework.Game.dll->Microsoft.Xna.Framework.Game.Run
0x019c Magicka.exe->Magicka.Program.Main

Chassi: Cooler Master Elit 430, PSU: Silver Power sp-ss500, Moderkort: MSI B75MA-P45, CPU: I7 3770 3,4 ghz, GPU: Gigabyte Gtx 760 Windforce x3, 16 gb Ram, SSD: Kingston HyperX 3K 240GB, HDD: WD Caviar Green 500GB.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Solna
Registrerad
Feb 2004

tror du måste uppdatera din framework!

ser så ut iaf, eller så behöver du en äldre variant för det spelet.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Gnesta
Registrerad
Feb 2012

har uppdaterat framework, hade samma problem, men jag av-installerade spelet, och startade som admin från filerna på datorn.
kom upp en ruta där det står att spelet uppdateras. det går framåt dvs
håller samtidigt på att installera/ladda ner spelet, men pausar det så att uppdateringen går snabbare.

Chassi: Cooler Master Elit 430, PSU: Silver Power sp-ss500, Moderkort: MSI B75MA-P45, CPU: I7 3770 3,4 ghz, GPU: Gigabyte Gtx 760 Windforce x3, 16 gb Ram, SSD: Kingston HyperX 3K 240GB, HDD: WD Caviar Green 500GB.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Gnesta
Registrerad
Feb 2012

fortfarande samma problem...

Chassi: Cooler Master Elit 430, PSU: Silver Power sp-ss500, Moderkort: MSI B75MA-P45, CPU: I7 3770 3,4 ghz, GPU: Gigabyte Gtx 760 Windforce x3, 16 gb Ram, SSD: Kingston HyperX 3K 240GB, HDD: WD Caviar Green 500GB.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Uddevalla
Registrerad
Jul 2011

ta bort clientregistery.blob eller vad den hter som ligger i steam mappen. och starta om steam.

Chassi: Fractal Design R5 | Moderkort: MSI Z170 Gaming Pro | Processor: Skylake I7 6700K | Processorkylare: Noctua NH-U14S| RAM: DDR4 Corsair Vengeance LPX 16 GB 2666MHz | Grafikkort: Geforce 1070 | Nätaggregat: Corsair RM750x 750 W HårddiskSamsung SSD 500 GB, 250 GB, WD 1 TB |

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Gnesta
Registrerad
Feb 2012

funkar fortfarande inte :/

Chassi: Cooler Master Elit 430, PSU: Silver Power sp-ss500, Moderkort: MSI B75MA-P45, CPU: I7 3770 3,4 ghz, GPU: Gigabyte Gtx 760 Windforce x3, 16 gb Ram, SSD: Kingston HyperX 3K 240GB, HDD: WD Caviar Green 500GB.