Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Maj 2010

Qpad MK-85 belysning problem

Min dator hade varit på kanske en timma, gick ner till affären för att handla lite, och när jag kommer tillbaka så ser jag att ljusnivån på tangentbelysning är på lägsta. När jag försöker att höja så händer det ingenting, kan inte heller stänga av det. Alla snabbkommandon funkar, förutom belysningen. Har testat att starta om datorn, dragit ur t-bordet, testat det i en annan dator, men utan reslutat.

Är det någon annan med samma problem?

Core 2 Quad Q9300 2.55Ghz | Zalman 9500A | Asus P5Q-SE PLUS | 5GB DDR2 800mhz | XFX 5770 1GB | 230GB WD & 320GB WD |
iPhone 4 16GB

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Mar 2008

Må va ett tag sen du skrev det sist, men jag har liknande problem, det flimrar nu, inte samma rappa byten som man kan göra när man först fick det..

Blir att åka in med det imorn..

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Hjärnarp
Registrerad
Dec 2010

Har också samma problem, men belysning kommer tillbaks för mig.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Jul 2011

Jag fick plötsligt problem med mitt också, belysningen funkar precis som innan, med alla sina olika lägen och strykor, men de är ungefär 15 gånger svagare än vad de ska vara, det högsta läget lyser mindre än det lägsta gjorde från början, och är knappt ens synbart när de får skärmens ljus på sig, får bli till att gå förbi inet idag.

| Mobo: Z170 Pro Gaming | CPU: i5-6600K @ 4.2GHz med Antec Kühler H2O 920 | RAM: 16GB @ 3000MHz | GPU: Asus GTX 1070 ROG| |PSU:RM750x | Chassi: Fractal Design Core 2500 | SSD: OCZ Vertex3 120GB + Force GT 240GB | HDD: 6TB | Skärm: Foris FS2333 | |Ljud: Xonar Essence STX |

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Östersund
Registrerad
Apr 2012

Mitt Qpad MK-85 gick precis sönder, det har varit lite småknas på sistone. Som t.ex belysningen lyser även fast datorn är avstängd, det slutar inte lysa förns man stängt av nätagget. Nu när det gick sönder så gick proppen för mitt och några andra rum, den proppen klarar av 2500 watt och jag tror inte att mitt rum kan överbelasta det.
När allt var återställt så fungerade inte tangentbordet.

Jonsbo UMX1 Plus, GA Z97N Wfi, Core I3 4460, GTX 760 Mini, Corsair Vengence LP 8GB, Samsung SSD, Intel SSD

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Okt 2012

Att det lyser när du stängt av datorn har med dina inställningar att göra, du har på att USB portarna ska få ström när datorn är avstängd.
Var det nättaget på din dator som paja och tagentbordet mm rök?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Kiruna
Registrerad
Jul 2007

Kan säga att ja har fått byta tre st via NETONNET med detta problem!

så jävla tråkigt att de ska krångla som fan

Chassi: Fractal design define R6, PSU Corsair HX1000i, MB: Asus Strix Z370F - Gaming, CPU:I7 8700K @ 5.1GHz, GPU: ASUS GTX 1080 Ti Poseidon Platinum, RAM: G.Skill Trident Z RGB 3200mhz 16GB, SSD: 1*Samsung EVO 1000GB + Samsung EVO 250GB, HDD Western digital sata 3000gb, OS: Win 10 Pro, Monitors: ASUS "RoG SWIFT " PG278Q 144Hz G-Sync, Headset : Sennheiser HD595, Mic : BLUE Yeti Blackout

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Östersund
Registrerad
Apr 2012

@TittaEnGet Det var bara tangentbordet som gick sönder.

@Tarpentin0 Är det ett vanligt fel att dom går sönder på det viset? Har du hört om någon annan? Får hoppas att jag har bättre tur med nästa. Och hoppas att det kommer snart, pallar inte membrantangentbord längre.

Jonsbo UMX1 Plus, GA Z97N Wfi, Core I3 4460, GTX 760 Mini, Corsair Vengence LP 8GB, Samsung SSD, Intel SSD

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Kalmar
Registrerad
Dec 2008

Skickade precis in en felanmälan till Inet då jag fått ett liknande problem med mitt Mk-85.

Märkte idag av att belysningen slocknade helt lite till och från, men det kom alltid tillbaka efter något minut. Nu så kom jag dock tillbaka från att ha varit ute i några timmar och nu lyser det inte alls.

Att försöka ändra ljusstyrkan gör ingenting, och jag får inte igång belysningen i någon annan dator heller. I övrigt så funkar det som det ska, så det är bara själva belysningen som inte funkar som den ska.

Mycket märkligt problem men förhoppningsvis så får man ett nytt tangentbord av Inet...

Spelar: Battlefield 4, DayZ SA, Guild Wars | Moderkort: Asus Maximus VI Hero | RAM: 8GB Corsair Vengeance | CPU: i7 4770k @ 3.5 GHZ | CPU-Kylare: Corsair H80i | Chassi: Fractal Design Define R3 | GPU: Gigabyte GTX 780 Ti Windforce OC | Nätaggregat: Corsair AX 850W 80+ GOLD | Operativsystem: Windows 8.1 Pro 64-Bit

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
stockholm
Registrerad
Mar 2011

kör lite necro på denna tråden då den beskriver just mitt problem.
allt funkade som det skulle tills idag. nu funkar allt utom just belysningen, har svårt o tro
att alla lampor skulle paja på exakt samma stund så det måste ju vara nåt annat.
dock fungerar belysningen som indikerar på numlock capslock och [G] uppe till höger?

[Fractal Design R6][Intel Core i7 8086K 5,1 GHz 12MB - Limited Edition]//[MSI GeForce GTX 1080 Ti GAMING X TRIO]//[samsung 970 evo 1tb]
[ASUS PRIME Z370-A]//[32gb DDR4 3200mhz g.skill cl14 trident z]
[be quiet! Dark Power Pro 11 1200W]//[Be Quiet Dark Rock Pro 4]//[ASUS 27" ROG Swift PG279Q G-Sync]

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Okt 2009
Skrivet av henxon:

kör lite necro på denna tråden då den beskriver just mitt problem.
allt funkade som det skulle tills idag. nu funkar allt utom just belysningen, har svårt o tro
att alla lampor skulle paja på exakt samma stund så det måste ju vara nåt annat.
dock fungerar belysningen som indikerar på numlock capslock och [G] uppe till höger?

Exakt samma sak hände för mig. Testa i en annan dator, sedan om det inte fungerar lämnar du in det och byter till ett annat tangentbord (Typ ducky).

Corsair Obsidian 350D | ASUS Maximus V Gene | Custom loop | i5-3570k@4,8Ghz/65° (NAKED)
ASUS GTX680 DCII@1215/6008Mhz/45° | 4x4GB 1600Mhz Vengeance LP | 2x256GB SSB | TX950W | W10
HP LP3065 (2560x1600) | Ducky Shine3 MX (Red Switches) | Mionix Naos 8200 | DT990+Schiit Modi2/Magni2
ASUS N56VZ - i7-3610QM | GT650M | 2x4GB 1600Mhz | Arch/W10 | 1080p Matt

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
stockholm
Registrerad
Mar 2011

hmmmm, med att hålla ner fn+f8 fick jag fram lite belysning dock inte i närheten av sin forna styrka :I

[Fractal Design R6][Intel Core i7 8086K 5,1 GHz 12MB - Limited Edition]//[MSI GeForce GTX 1080 Ti GAMING X TRIO]//[samsung 970 evo 1tb]
[ASUS PRIME Z370-A]//[32gb DDR4 3200mhz g.skill cl14 trident z]
[be quiet! Dark Power Pro 11 1200W]//[Be Quiet Dark Rock Pro 4]//[ASUS 27" ROG Swift PG279Q G-Sync]

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Nacka
Registrerad
Sep 2013
Skrivet av henxon:

hmmmm, med att hålla ner fn+f8 fick jag fram lite belysning dock inte i närheten av sin forna styrka :I

hade samma problem med mitt, gick till elgiganten och fick ett nytt!
skulle det hända igen blir det nog ett annat t-bord, men nu har jag vant mig vid detta och vill inte byta från det :/

4930k | R9 290 CF | Gskill Ares 2133MHz 16GB | Asrock x79 Extreme4-m | Corsair AX1200i | Parvum s2.0 Extended | EK Supremacy EVO | EK-FC Original CSQ Nickel | 360+240 | EK D5+EK-D5 X-RES 140
Bygglogg: Chandra | by lowngcawt
Galleri: Aether | Chandra

-=CITERA FÖR SVAR=-

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
stockholm
Registrerad
Mar 2011

blir nog att kassera detta och införskaffa sig ett logitech g710+ istället...

[Fractal Design R6][Intel Core i7 8086K 5,1 GHz 12MB - Limited Edition]//[MSI GeForce GTX 1080 Ti GAMING X TRIO]//[samsung 970 evo 1tb]
[ASUS PRIME Z370-A]//[32gb DDR4 3200mhz g.skill cl14 trident z]
[be quiet! Dark Power Pro 11 1200W]//[Be Quiet Dark Rock Pro 4]//[ASUS 27" ROG Swift PG279Q G-Sync]

Trädvy Permalänk
Tangentbordskonnässör
Plats
Örebro
Registrerad
Jul 2012

Lite off-topic, men på mitt MK-85 hängde sig backspace konstant förra veckan och blev obrukbart. Detta efter knappt ett år och under året har flera andra tangenter fastnat tillfälligt i nedtryckt läge. Tycks vara stora kvalitetsproblem med deras tangentbord. Har även en Qpad 5K mus som tidigt började strula med skrollhjulet.

Det blir aldrig mer någon Qpad produkt för min del. Man får INTE vad man betalat för i detta fall.

Pimp my CM Quickfire TK | Pimp my Func KB-460 | Pimp my Dell AT102W | Pimp my Matias Tactile Pro | Pimp my CM Quickfire Rapid | Pimp my CM Novatouch

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Eskilstuna
Registrerad
Mar 2013

Inte för att det har med belysning att göra men jag har haft problem med att mitt MK-85 hakade upp sig. Hände ofta för nåt år sen då jag spelade mycket BF3. Man fick släppa alla tangenter i typ en sec så funkade det igen. Mycket irriterande men problemet försvann av sig själv efter ett tag och har aldrig återkommit. Hursomhelst, det blir inte Qpad igen.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Karlstad
Registrerad
Jan 2008
Skrivet av deeyay:

Lite off-topic, men på mitt MK-85 hängde sig backspace konstant förra veckan och blev obrukbart. Detta efter knappt ett år och under året har flera andra tangenter fastnat tillfälligt i nedtryckt läge. Tycks vara stora kvalitetsproblem med deras tangentbord. Har även en Qpad 5K mus som tidigt började strula med skrollhjulet.

Det blir aldrig mer någon Qpad produkt för min del. Man får INTE vad man betalat för i detta fall.

Jag hade stora problem med min shift tangent på mitt MK-80 bord när jag hade det. Jag knäppte av tangenten och man såg ganska tydligt att tangenten var slarvigt gjuten då det var som en liten plast pigg som stack ut på sidan och som tog i tangentbordets ram varje gång när man tryckte ner tangenten vilket ledde till att shift fastnade. Tog en kniv från köket och skar bort plastpiggen. Efter det så klickade shift fint

Sålde mitt MK-80 för ett bra tag sedan dock, har ett ducky g2pro tkl nu. Extrem skillnad på kvalité!

Eller kort och gott använda argument som "för att det är roligt" eller "för att jag kan", alternativt "alltid retar det någon". Det motiverar det mesta i livet.

Trädvy Permalänk
Tangentbordskonnässör
Plats
Örebro
Registrerad
Jul 2012
Skrivet av Izeen:

Jag hade stora problem med min shift tangent på mitt MK-80 bord när jag hade det. Jag knäppte av tangenten och man såg ganska tydligt att tangenten var slarvigt gjuten då det var som en liten plast pigg som stack ut på sidan och som tog i tangentbordets ram varje gång när man tryckte ner tangenten vilket ledde till att shift fastnade. Tog en kniv från köket och skar bort plastpiggen. Efter det så klickade shift fint

Sålde mitt MK-80 för ett bra tag sedan dock, har ett ducky g2pro tkl nu. Extrem skillnad på kvalité!

Mitt MK-85 ligger i en byrolåda nu och är trasigt. Lika bra att kasta det jag har ju inte så mycket nytta av det nu direkt.

Köpte ett Filco Ninja Majestouch efter det och det kändes ju direkt vilket uppsnäpp i kvalité det blev. Inte mycket dyrare men bra mycket mer kvalité för pengarna. Mycket stilrenare och snyggare också för den delen.

MEN... så sent som idag fick jag hem min senaste leksak som jag precis pluggade in. Ett Topre Realforce. Jag måste nog på en gång påstå att min jakt efter det perfekta tangentbordet är slut nu.

Men som sagt. Efter att ha ägt 2 stycket Qpad produkter är mitt förtroende för deras produkter väldigt skadat.

Pimp my CM Quickfire TK | Pimp my Func KB-460 | Pimp my Dell AT102W | Pimp my Matias Tactile Pro | Pimp my CM Quickfire Rapid | Pimp my CM Novatouch