Permalänk
Medlem

Utbilda sig till GIS?

Hej
Det börjar snart bli dags att söka in till HT-12 men jag kan fortfarande inte bestämma mig för vad jag ska plugga.
Mina bröder tror jag skulle gilla GIS-ingenjör men jag hittar inte så jättemycket information om det förutom vad som står på utbildningens hemsida vilket inte är speciellt mycket. Någon som kan berätta lite mer om GIS eller skicka en länk?
Skulle vara roligt att veta vad de har för antagningspoäng och antal platser men det framgår inte heller.

Har även funderat mycket på energiingenjör men blir förmodligen civilingenjör med öppen ingång om jag inte kan hitta mer info om GIS.

Visa signatur

Hej

Permalänk
Medlem

GIS är väl väldigt likt lantmäteriingenjör skulle jag tro. Kul om man gillar navigation och mätning.

El och energi är mig veterligen marknader som skriker efter folk just nu och de kommande åren, så det är nog bra det med.

Statistik för höstterminen 2011 finner du på följande länk: http://vhs.se/Global/Statistik/HT2011/urv2/HT2011_antagna_urv...

Permalänk
Medlem

Marknaden vill ha ingenjörer i huvudtaget, då det råder brist på dom och kommer i framtiden med

Visa signatur

P5w dh deluxe/ e6600 @ 3.3ghz/ corsair xms 2gb pc8500 @ pc5700 !?/ Asus 8800gts/ Seasonic m12 500W

Permalänk
Medlem

GIS=geografisk informations system

Orkar inte dra någon avhandling. Beskriver kort vad GIS innebär. GIS handlar om kartografi. Med hjälp av koordinater kan man sedan bygga upp kartor med mera. Det program som är populärt att använda sig av är ESRI programsvit som är till för allt som berör uppbyggnad av kartor och analys av kartor. Samla in information, skapa en geografisk bild, analysera den geografiska bilden.

http://www.esri.com/what-is-gis/index.html

Permalänk

Spännande karriärsval!

Jobbar själv som mätare inom anläggningsbranschen och det är ett kanonjobb som snuddar vid ditt val av utbildning.
Mätare i anläggningsbranschen är också en bristvara. Är du intresserad av större byggnationer så kan du kika på möjligheterna att lära dig om 4D- och 5D-cad samt ICS som är på uppgång i projekteringsfasen.

Visa signatur

Intel I5 4670K @ 4.4 ghz | Noctua NH-D14 | EVGA GTX 780 SC 3GB | MSI Z87-S02 "Inet edition" | Corsair XMS 8gb 1600 mhz |NZXT Hale90 1000W | Samsung 840 Pro 256 gb | OCZ Vertex 64 GB | Seagate 1 TB | Fractal Design Define R2

Permalänk
Medlem

Har en polare som läser lantmätare med GIS-inriktning nere i Lund. Har tyvärr ingen jättekoll på exakt vad han har läst men lite mer information borde finnas på lantmäteriutbildningens sida http://www.student.lth.se/lantmateri/programmet_300/
Ska nämna att de första tre åren är en ganska öppen inriktning med en hel del andra saker som ekonomi, juridik osv då utbildningen inte är en ren GIS-utbildning. Av det jag sett på specialiseringen går en ganska stor del av de valbara kurserna in på datateknikutbildningen.

Permalänk
Medlem

En bra början. Deras program om man läser utbildningen är väldigt inriktad för den som vill lära sig allt om GIS. Eftersom att Lantmäteriet har sitt huvudkontor i Gävle och vad jag mins har dem samarbete med skolan.

http://www.hig.se/Ext/Sv/Utbildning/Hitta-utbildning/Program/...

http://www.hig.se/Ext/Sv/Utbildning/Hitta-utbildning/Program/...

Sedan när du väl har gjort grundutbildningen och du tror att du känner dig manad så kan du söka till följande master utbildning inom GIS.

http://www.hig.se/Ext/Sv/Utbildning/Hitta-utbildning/Program/...
http://www.lu.se/o.o.i.s?id=320&lukas_id=NAGIV

Permalänk
Medlem

http://www.hv.se/extra/pod/?action=pod_show&module_instance=2... Lantmäteriingenjör vid Högskolan Väst

Har en hel del vänner som har gått på programmet och de verkar väldigt nöjda. Tror ingen av dem är arbetslösa idag.

Finns ett litet internt skämt på vår högskola som lyder "Ser du en student med reflexväst och mätutrustning komma gående så är det tid att gå in"..... Har en tendens att alltid regna eller snöa när dessa är i närheten.