Monitor-stativ DIY >=27" (lördagsnöje)

Permalänk
Medlem

Monitor-stativ DIY >=27" (lördagsnöje)

Efter att ha tömt alla mina resurser på Google-skills för att hitta ett bra och billigt stativ för 27" och som även kan rotera i pivot (utan att behöva lägga ut en extremt hög summa) tänkte jag att det lättaste antagligen kunde vara att göra det själv. Anledningen till att kunna köra i pivot är för att köra tre st. skärmar i pivot med surround (3240x1920).

Det bästa är totalpriset som blir 426:- (exkl. ölen man hinner ta innan allt är ihopsatt och klart). För de under 18 funkar säkerligen saft också.

Bilder

Landskap

Porträtt

Porträtt baksida - Riktigt stadig och stabil, kan garantera att den t.o.m klarar 30" (iofs beroende på vikt självklart....).

De föremål som föll offer för denna skapelse;

http://www.dustinhome.se/product/5010090513/monitorarm-med-fjader-bord-vesa-75-100mm-svart/
Monitorarm, gjord för att skruvas i bord dock klarade den ej pivot på 27"-skärmar då skärmarna slår i bordet på en sida när man vrider. 327:- (med studentrabatt).

http://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/20139874/
Golvlampa, extremt tråkig och ful, men har en väldigt bra lampfot i stål och gummi. 79:-

http://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/50217974/#/70217973
Tyvärr inte exakt samma produkt men verkar vara ersättaren, mina ben heter "Vika Curry" om jag inte missminner mig. Funkar perfekt till det mesta (tydligen). 20:-

Permalänk
Medlem

Praktiskt och billigt! Men inte särskilt snyggt tyvärr :/

Permalänk
Medlem

Ser schysst ut, lampfoten kunde haft lite mer finish dock.
Mvh

Permalänk
Medlem

Funktion över utseende varje dag. Men jag håller med om att foten kunde varit snyggare, det sitter en lackad plåt på foten egentligen men den gick sönder i gänger.. Är man lite smidigare så fixar man det också.

Skickades från m.sweclockers.com