Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Mar 2012

Ljudkort Konstigt ljud

Hej
Innan körde jag Ljudet direkt från moderkortet och Till en förstärkare. Den förstärkaren driver i sin tur 5 Högtalare och 5 Diskanter. Sen går där en lågnivåsladd från Förstärkaren till en annan som driver basen.

När jag kopplade in ett gammalt Soundblaster Ljudkort så märkte jag direkt hur Ljudet blev bättre. Men sen märkte jag också T.ex När jag spelar låtar med bas som är väldigt låg frekvens att Högtalarna låter konstigt? T.ex Bass i love
Någon som har någon ideé på hur jag kan lösa det?

MVH Alex

Trädvy Permalänk
Avstängd
Plats
Örebro
Registrerad
Aug 2010

Vad är "låter konstigt"?

Har du stöd för flera högtalare i ena fallet men inte i det andra?

Tänker exempelvis om subben kom igång men ligger ur fas med dina vanliga högtalare (placering i rummet kan väl kanske också spela roll), en del subbar har väl en ratt för att förskjuta fasen med.

även aliquis och något annat användarnamn som jag inte minns ..

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Mar 2012
Skrivet av aliquis79:

Vad är "låter konstigt"?

Har du stöd för flera högtalare i ena fallet men inte i det andra?

Tänker exempelvis om subben kom igång men ligger ur fas med dina vanliga högtalare (placering i rummet kan väl kanske också spela roll), en del subbar har väl en ratt för att förskjuta fasen med.

Jag har löst det nu. Men jag har byggt allt själv

Trädvy Permalänk
Avstängd
Plats
Örebro
Registrerad
Aug 2010

Vad var det då?

även aliquis och något annat användarnamn som jag inte minns ..