Minska volten, hittar inte rubriken.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Feb 2012

Minska volten, hittar inte rubriken.

Hej!
Med hjälp av Bredband låste jag upp min 960 till 6 kärnig, och han föreslog att jag borde sänka volten till runt 1.32.
Men jag hittar inte fliken i bios till att sänka volten, testade med en som ökade volten mend typ 0.00325 för varje knapptryck, den låg då på auto. Höjde den till 1.34~ men fick blåskärm när windows startades.
Om det är någon vänlig själ som kan hjälpa mig med att sänka volten?

Define R4, XFX 550w+ bronze, ASUS Z87-A, Intel i7 4770k, Gigabyte GTX 770 4GB, Corsair vengeance LP 8gb, Cooler Master hyper 212 evo

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Lund
Registrerad
Okt 2010

Det är förmodligen spänningen du ändrade på, och din CPU klarade helt enkelt inte så låg spänning. Du får alltså antingen köra den på auto eller ställa den över 1,34V tills du hittar ett stabilt värde.

i5 750 @ 3.9 GHz | NH-D14 | P7P55D |GTX 960 | Vulcan 8GB | Seagate 600 480 GB | Newton 650w | P280 | Dell U2515H

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Feb 2012
Skrivet av Rydisen:

Det är förmodligen spänningen du ändrade på, och din CPU klarade helt enkelt inte så låg spänning. Du får alltså antingen köra den på auto eller ställa den över 1,34V tills du hittar ett stabilt värde.

Men problemet är ifall jag ändrade rätt flik, för jag ändrade det till 1.34 och fick blåskärm. Kan kolla lite senare vad den heter och återkomma

Define R4, XFX 550w+ bronze, ASUS Z87-A, Intel i7 4770k, Gigabyte GTX 770 4GB, Corsair vengeance LP 8gb, Cooler Master hyper 212 evo

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Lund
Registrerad
Okt 2010
Skrivet av darippsta:

Men problemet är ifall jag ändrade rätt flik, för jag ändrade det till 1.34 och fick blåskärm. Kan kolla lite senare vad den heter och återkomma

Som sagt, du behöver väl mer än 1,34V då om det nu var Vcore du ändrade.

i5 750 @ 3.9 GHz | NH-D14 | P7P55D |GTX 960 | Vulcan 8GB | Seagate 600 480 GB | Newton 650w | P280 | Dell U2515H

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Lidköping
Registrerad
Feb 2011
Skrivet av darippsta:

Hej!
Med hjälp av Bredband låste jag upp min 960 till 6 kärnig, och han föreslog att jag borde sänka volten till runt 1.32.
Men jag hittar inte fliken i bios till att sänka volten, testade med en som ökade volten mend typ 0.00325 för varje knapptryck, den låg då på auto. Höjde den till 1.34~ men fick blåskärm när windows startades.
Om det är någon vänlig själ som kan hjälpa mig med att sänka volten?

Om du går från AUTO till manuellt genom att stega uppåt, så kommer den inte börja på din AUTO-nivå, utan på lägsta.

Minimum är det första du ser när du trycker på öka-knappen, om den inte bootar på 1,34V så innebär det att AUTO ger mer än så. Ställ in på AUTO igen och kolla vad det står i HWMonitor på CPU VCORE, kolla min och max också så ser du vad AUTO justerar sig mellan. Sen kan du försöka sänka lite från det värdet, istället för att börja på minimum.

Shadows never sleep...
* Pegasos, 1GHz G4, Radeon 9200SE, MorphOS (Amiga compatible)
* PC1 - Spel: i5-4590, ASUS H81I-Plus, 16GB DDR3, Bitfenix Phenom, Sapphire HD7870XT
*PC2 - Film: AMD A10-5800k Trinity, Asrock m-ITX, SUGO SG02, Samsung EVO 850 250GB SSD

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Feb 2012
Skrivet av Rydisen:

Som sagt, du behöver väl mer än 1,34V då om det nu var Vcore du ändrade.

Skrivet av blackeagle:

Om du går från AUTO till manuellt genom att stega uppåt, så kommer den inte börja på din AUTO-nivå, utan på lägsta.

Minimum är det första du ser när du trycker på öka-knappen, om den inte bootar på 1,34V så innebär det att AUTO ger mer än så. Ställ in på AUTO igen och kolla vad det står i HWMonitor på CPU VCORE, kolla min och max också så ser du vad AUTO justerar sig mellan. Sen kan du försöka sänka lite från det värdet, istället för att börja på minimum.

Okej det ska testas, men det var cpu over voltage som jag ändrade på i bios, är det den rätta?

Define R4, XFX 550w+ bronze, ASUS Z87-A, Intel i7 4770k, Gigabyte GTX 770 4GB, Corsair vengeance LP 8gb, Cooler Master hyper 212 evo