Tips på headset som funkar för iPhone, HTC, Windows och Linux?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Jan 2009

Tips på headset som funkar för iPhone, HTC, Windows och Linux?

Hej,

Jag sitter och kollar lite på olika headsets, och slås av tanken på att de flesta verkar vara designade för en viss typ av enhet. Antingen är det mobiler eller datorer, och är det ett mobil-headset så heter dom ofta något med iPhone (4S) eller HTC, och dator-headset verkar vara antingen PC eller Mac, och om det är PC så är dom antingen för Windows eller Linux (inte många dock).

Finns det inga vettiga headset som funkar med "allt"? Dvs som man kan använda med både iPhone, HTC, Windows PC och Linux PC och kanske t.om Mac (bonus)? Och utan en massa "hack", utan vanlig enkel plug-n-play mer eller mindre, helst med officiellt stöd från tillverkaren. Rent anslutningsmässigt känns ju bluetooth som det givna valet, men Linux verkar inte riktigt gilla bluetooth.

Och just det ja, en sak till... Det headset jag letar efter ska vara stereo (dvs inte bara en högtalare för ena örat), och inte "in-ear" eller liknande, utan hörlurarna ska sitta utanpå öronen och vara antingen "over-the-head" eller "behind-the-neck" så att säga. Och microfonen ska sitta på en justerbar "arm".