AMD HD7670M - 2 eller 1 GB - Vad gäller?

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jan 2007

AMD HD7670M - 2 eller 1 GB - Vad gäller?

Hejsan Gott folk

För att gynna studieresultaten i dessa bråda tider av midterm-exams så köpte jag nyligen en ny laptop från Komplett: Acer Aspire 7750G
http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=746327#extra

På komplett så står det att datorn har 2 GB grafikminne. Men på datorn sitter en klisterlapp med texten "1GB VRAM".
Inne i DXDIAG så står det att datorn har 798 mb frafikminne. På Acers hemsida finns inte den exakta modelluppsättningen som komplett säljer. Doh! På AMD's hemsida så så står det 512MB-1GB GDDR5 memory:
http://www.amd.com/us/products/desktop/graphics/7000/7670/Pag...

Ringde komplett och dom skall höra med sina uppgiftsleverantörer resp. inköpare varför det blivit såhär.

MEN det lustiga är att söker man på AMD Radeon HD 7670M - 2 GB så finner man massor av folk som säger sig inneha detta. Kan man kräva av Komplett att dom kostnadsfritt byter ut mitt graffe mot detta då det var det som dom utgav sig för att sälja? Eller kan man begära prisreduktion på datorköpet iom. att datorn inte levde upp till den givna informationen på hemsidan?

Mvh V.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Nov 2011

Oavsett så kommer dom med största sannolikhet inte "bara" byta ut grafikdelen utan hela datorn så om det vore aktuellt, spar allt du har på datorn på någon annan plats.

Falling In Reverse - Game Over

"Midway upon the journey of our life I found myself within a forest dark, For the straightforward pathway had been lost."

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jan 2007

Hejsan Tack för snabbt svar
Jo det är så att jag inte hunnit unboxa den helt innan jag upptäckte det och började undersöka datorn. Har lyckligtvis inte hunnit lägga över några filer än. Lite olyckligt allt det här då den är extremt behövd för min livssituation just nu.