vBIOS till HD5850 (Sapphire, referens)

Permalänk

vBIOS till HD5850 (Sapphire, referens)

Hej på er!

Skapar den här tråden åt en polare som har ett Sapphire HD5850 1GB (referens) som fungerar perfekt förutom i just Battlefield 3, för där kan han få GSOD-problem. Jag hade samma problem själv med en laptop, (G73JH) som jag löste genom att flasha vBIOS; så jag sa till honom att leta upp en nyare version av Sapphires vBIOS till kortet. Nu är det så att vi inte hittar vBIOS på Sapphires sida och han har skickat in ett ärende om att just få vBIOS skickat till sin mail men de har inte besvärat sig att svara. Är det någon som vet vart man kan få tag på vBIOS som löser GSOD-problemen? Jag antar att alla märkens BIOS bör fungera sålänge de är skapade till just referensversionen?

Han har testat en BIOS-version här:
http://www.techpowerup.com/vgabios/index.php?page=1&architect...
Men den fungerade inte (ingen signal), som tur var så lyckades han återställa det med backupen på sitt gamla vBIOS i alla fall.

Jag har inte sysslat speciellt mycket med vBIOS själv och det var ju enormt mycket lättare för mig att hitta en version som fungerade med tanke på att det var en laptop.

Tacksam för hjälp & förslag!

Visa signatur

MB ASUS Crosshair VII CPU Ryzen 5950X + Arctic LF II 360 GPU ASUS RTX 3090 STRIX OC RAM Crucial 64GB DDR4 3600MHz PSU Seasonic Prime 1300W M2 Samsung 970 Evo Plus 1TB SSD Samsung 860 Evo 2TB HDD Seagate Barracuda 6TB RAID 0 CHA Lian Li PC-O11 Dynamic MON LG 34GK950F LAP Apple MB Pro [Max] 16"