AMD Radeon 6950 2gb, Dålig prestanda/FPS

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Växjö
Registrerad
Feb 2012

AMD Radeon 6950 2gb, Dålig prestanda/FPS

Hejsan. Köpte ett XFX Radeon 6950 2gb dual fan igår och fick hem det idag. Jag kopplade i kortet och installerade Cataclyst och drivers. Men när jag startar Mw3 så får jag endast 10-25fps på Extra/Native ? och 25-50 på low? det kan juh inte stämma? Mitt gamla 8600gt fick 80-90fps på low (överklockad för att prestera som ett 8800). Men varför då? likadant på World of Warcraft på Fair får jag 40fps med drops till 5fps... USCH. Någon som har någon idé ?
Vill gärna kunna spela på höga inställningar igen :/ Tacksam för svar
EDIT: Upplösning är 1280x768
Mvh

Stationär: GIGABYTE 990fxa-UD3 | AMD FX-8120 @ 4,2GHz, Kyls med: Cooler Master Hyper 412s | 8GB RAM 1600mhz @1866mhz| XFX Radeon HD 6950 2GB Dual Fan | Antec 550w VP550M | 2TB Seagate Barracuda 7200rpm 64mb buffertminne | Cooler Master Elite 430
Laptop(gammal jävel): Packard Bell Easy Note MX51 | AMD Turion X2 TL-56 @ 1,8ghz | 2gb ram (stock 1gb) | Geforce GO 6100 256mb | 149gb hårddisk

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Ängelholm
Registrerad
Dec 2007

Som jag ser körde du ett nvidia kort tidigare vilket ibland kan göra så det spökar lite, mitt tips till dig är att ladda ner driversweeper http://www.guru3d.com/category/driversweeper/
samt rensa alla nvidia och amd grafik drivrutiner och installera det för amd testa igen om inte de funkar kan det ibland krävas en formatering när man hoppar mellan grafikkort från nvidia till amd eller tvärtom.

Stationär 1: I7 3770K 4,5Ghz | Corsair H100I|Sapphire 7970|Asus P67 Sabertooth|Corsair Vengeance 16GB|XFX 750W|Samsung 840 PRO 256GB| Corsair Obsidian 650D|
Stationär 2: I7 4790K|Corsair H60|Asus STRIX 970|Asus Maximus VI Impact|Kingston Savage 16GB 2400Mhz|Fractal Design Integra M 650W|Samsung 850 EVO 250GB|Fractal Design Node 304|

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Växjö
Registrerad
Feb 2012
Skrivet av BaZZe:

Som jag ser körde du ett nvidia kort tidigare vilket ibland kan göra så det spökar lite, mitt tips till dig är att ladda ner driversweeper http://www.guru3d.com/category/driversweeper/
samt rensa alla nvidia och amd grafik drivrutiner och installera det för amd testa igen om inte de funkar kan det ibland krävas en formatering när man hoppar mellan grafikkort från nvidia till amd eller tvärtom.

Gjorde en clean installation av Windows för ungefär en timme sen, det borde väl inte ligga kvar och spöka då?
har även installerat om drivisarna och CCC två gånger

Stationär: GIGABYTE 990fxa-UD3 | AMD FX-8120 @ 4,2GHz, Kyls med: Cooler Master Hyper 412s | 8GB RAM 1600mhz @1866mhz| XFX Radeon HD 6950 2GB Dual Fan | Antec 550w VP550M | 2TB Seagate Barracuda 7200rpm 64mb buffertminne | Cooler Master Elite 430
Laptop(gammal jävel): Packard Bell Easy Note MX51 | AMD Turion X2 TL-56 @ 1,8ghz | 2gb ram (stock 1gb) | Geforce GO 6100 256mb | 149gb hårddisk

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Trollywood
Registrerad
Mar 2010

Har du något i bakgrunden som körs? t.ex. webläsare med Youtubeklipp?

Jag har för mig (att jag läst på forumet, inga egna erfarenheter) att om man har ett flashklipp t.ex. igång så kan det hända att grafikkortet fortfarande körs på sparläge/2D läge och därför presterar sämst.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Växjö
Registrerad
Feb 2012
Skrivet av Nikkop:

Har du något i bakgrunden som körs? t.ex. webläsare med Youtubeklipp?

Jag har för mig (att jag läst på forumet, inga egna erfarenheter) att om man har ett flashklipp t.ex. igång så kan det hända att grafikkortet fortfarande körs på sparläge/2D läge och därför presterar sämst.

Nope, inget körs i bakgrunden förutom Cataclyst Control Center och Steam.

Stationär: GIGABYTE 990fxa-UD3 | AMD FX-8120 @ 4,2GHz, Kyls med: Cooler Master Hyper 412s | 8GB RAM 1600mhz @1866mhz| XFX Radeon HD 6950 2GB Dual Fan | Antec 550w VP550M | 2TB Seagate Barracuda 7200rpm 64mb buffertminne | Cooler Master Elite 430
Laptop(gammal jävel): Packard Bell Easy Note MX51 | AMD Turion X2 TL-56 @ 1,8ghz | 2gb ram (stock 1gb) | Geforce GO 6100 256mb | 149gb hårddisk

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Åstorp
Registrerad
Okt 2008
Skrivet av SkullCruzher<3:

Nope, inget körs i bakgrunden förutom Cataclyst Control Center och Steam.

Du installerade de senaste drivrutinerna från AMD's hemsida hoppas jag?

AMD FX-8350 | Enermax Liqtech 120X | 8GB Kingston HyperX Grey 1600mhz | SSD: Samsung 840 120GB |HDD: Samsung F3 1TB, Western Digital Green 500GB | Gigabyte 990FXA-UD3 | Sapphire R9 290 | OCZ ZT 550w | Fractal Design Define R2 Black Pearl |Toshiba Chromebook 2 | Mac Mini 2011| BF3: Thursfield | Citera så svarar jag snabbare.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Växjö
Registrerad
Feb 2012
Skrivet av Eltarion:

Du installerade de senaste drivrutinerna från AMD's hemsida hoppas jag?

Ja såklart. Tror att det är det senaste iallafall, CCC säger att det är senaste. Men länka gärna så jag ser ifall jag har laddat ner rätt :/

Stationär: GIGABYTE 990fxa-UD3 | AMD FX-8120 @ 4,2GHz, Kyls med: Cooler Master Hyper 412s | 8GB RAM 1600mhz @1866mhz| XFX Radeon HD 6950 2GB Dual Fan | Antec 550w VP550M | 2TB Seagate Barracuda 7200rpm 64mb buffertminne | Cooler Master Elite 430
Laptop(gammal jävel): Packard Bell Easy Note MX51 | AMD Turion X2 TL-56 @ 1,8ghz | 2gb ram (stock 1gb) | Geforce GO 6100 256mb | 149gb hårddisk

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Ängelholm
Registrerad
Dec 2007

Jadu resultaten låter iallafall helt klart misstänksamma jag får/fick bättre med ett av mina 6870 jag hade tidigare på 1920x1080.
så något fel är där helt klart.
Testa stoppa i det i ett annat pci-e slot och se vad som händer, who knows kanske e något med moderkortet.

Stationär 1: I7 3770K 4,5Ghz | Corsair H100I|Sapphire 7970|Asus P67 Sabertooth|Corsair Vengeance 16GB|XFX 750W|Samsung 840 PRO 256GB| Corsair Obsidian 650D|
Stationär 2: I7 4790K|Corsair H60|Asus STRIX 970|Asus Maximus VI Impact|Kingston Savage 16GB 2400Mhz|Fractal Design Integra M 650W|Samsung 850 EVO 250GB|Fractal Design Node 304|

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Åstorp
Registrerad
Okt 2008
Skrivet av SkullCruzher<3:

Ja såklart. Tror att det är det senaste iallafall, CCC säger att det är senaste.

Mycket konstigt då. Ström och allt är kopplat till det som det ska?

AMD FX-8350 | Enermax Liqtech 120X | 8GB Kingston HyperX Grey 1600mhz | SSD: Samsung 840 120GB |HDD: Samsung F3 1TB, Western Digital Green 500GB | Gigabyte 990FXA-UD3 | Sapphire R9 290 | OCZ ZT 550w | Fractal Design Define R2 Black Pearl |Toshiba Chromebook 2 | Mac Mini 2011| BF3: Thursfield | Citera så svarar jag snabbare.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Växjö
Registrerad
Feb 2012
Skrivet av BaZZe:

Jadu resultaten låter iallafall helt klart misstänksamma jag får/fick bättre med ett av mina 6870 jag hade tidigare på 1920x1080.
så något fel är där helt klart.
Testa stoppa i det i ett annat pci-e slot och se vad som händer, who knows kanske e något med moderkortet.

Moderkortet? Aldrig varit problem med det. Plockade bara ut 8600gt och satte i 6950 och installerade om windows. Aldrig varit problem med något grafikkort på det här moderkortet och det är ganska nytt också ca 1 månad gammalt snart, vill inte spendera pengar på nytt Mobo då jag är heeeeeeeeelt pank. Testade en annan PCI-E slot men det funkade inte heller.

Stationär: GIGABYTE 990fxa-UD3 | AMD FX-8120 @ 4,2GHz, Kyls med: Cooler Master Hyper 412s | 8GB RAM 1600mhz @1866mhz| XFX Radeon HD 6950 2GB Dual Fan | Antec 550w VP550M | 2TB Seagate Barracuda 7200rpm 64mb buffertminne | Cooler Master Elite 430
Laptop(gammal jävel): Packard Bell Easy Note MX51 | AMD Turion X2 TL-56 @ 1,8ghz | 2gb ram (stock 1gb) | Geforce GO 6100 256mb | 149gb hårddisk

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Växjö
Registrerad
Feb 2012
Skrivet av Eltarion:

Mycket konstigt då. Ström och allt är kopplat till det som det ska?

Tror det, sitter i en PCI express x16 slot med båda PCI sladdarna i kopplade.

Stationär: GIGABYTE 990fxa-UD3 | AMD FX-8120 @ 4,2GHz, Kyls med: Cooler Master Hyper 412s | 8GB RAM 1600mhz @1866mhz| XFX Radeon HD 6950 2GB Dual Fan | Antec 550w VP550M | 2TB Seagate Barracuda 7200rpm 64mb buffertminne | Cooler Master Elite 430
Laptop(gammal jävel): Packard Bell Easy Note MX51 | AMD Turion X2 TL-56 @ 1,8ghz | 2gb ram (stock 1gb) | Geforce GO 6100 256mb | 149gb hårddisk

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Åstorp
Registrerad
Okt 2008
Skrivet av BaZZe:

Jadu resultaten låter iallafall helt klart misstänksamma jag får/fick bättre med ett av mina 6870 jag hade tidigare på 1920x1080.
så något fel är där helt klart.
Testa stoppa i det i ett annat pci-e slot och se vad som händer, who knows kanske e något med moderkortet.

Ja det låter verkligen konstigt. Har själv samma moderkort. En vän till mig har likaså samma moderkort samt ett XFX 6950 han har inga problem alls.

AMD FX-8350 | Enermax Liqtech 120X | 8GB Kingston HyperX Grey 1600mhz | SSD: Samsung 840 120GB |HDD: Samsung F3 1TB, Western Digital Green 500GB | Gigabyte 990FXA-UD3 | Sapphire R9 290 | OCZ ZT 550w | Fractal Design Define R2 Black Pearl |Toshiba Chromebook 2 | Mac Mini 2011| BF3: Thursfield | Citera så svarar jag snabbare.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Trollywood
Registrerad
Mar 2010

Ladda ner MSI afterburner, ha igång programmet och spela något spel.

Ta sedan en titt på hur det ser ut där det står hur mycket grafikkortet belastas. Om det inte belastas i närheten av 100% så har vi iallafall konstanterat att kortet inte får jobba fullt ut

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Växjö
Registrerad
Feb 2012
Skrivet av Nikkop:

Ladda ner MSI afterburner, ha igång programmet och spela något spel.

Ta sedan en titt på hur det ser ut där det står hur mycket grafikkortet belastas. Om det inte belastas i närheten av 100% så har vi iallafall konstanterat att kortet inte får jobba fullt ut

Okej, kommer tillbaka om 10min då !

Stationär: GIGABYTE 990fxa-UD3 | AMD FX-8120 @ 4,2GHz, Kyls med: Cooler Master Hyper 412s | 8GB RAM 1600mhz @1866mhz| XFX Radeon HD 6950 2GB Dual Fan | Antec 550w VP550M | 2TB Seagate Barracuda 7200rpm 64mb buffertminne | Cooler Master Elite 430
Laptop(gammal jävel): Packard Bell Easy Note MX51 | AMD Turion X2 TL-56 @ 1,8ghz | 2gb ram (stock 1gb) | Geforce GO 6100 256mb | 149gb hårddisk

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Åstorp
Registrerad
Okt 2008
Skrivet av SkullCruzher<3:

Tror det, sitter i en PCI express x16 slot med båda PCI sladdarna i kopplade.

Kolla med GPU-Z så att den kör i PCI-E 16x och så. Posta gärna en bild av detta.

AMD FX-8350 | Enermax Liqtech 120X | 8GB Kingston HyperX Grey 1600mhz | SSD: Samsung 840 120GB |HDD: Samsung F3 1TB, Western Digital Green 500GB | Gigabyte 990FXA-UD3 | Sapphire R9 290 | OCZ ZT 550w | Fractal Design Define R2 Black Pearl |Toshiba Chromebook 2 | Mac Mini 2011| BF3: Thursfield | Citera så svarar jag snabbare.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Borgholm
Registrerad
Nov 2011

även om strömkablarna inte skulle va i skulle han inte få sånna drops, och kortet skulle dö efter ca 5 min om han spelar

om inte innan han hinner starta mw3 ha

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Umeå
Registrerad
Jun 2006

Kolla även att kortet inte blivit "nerklockat" i typ afterburner osv osv.

Stationär: Intel Core i5 4670k|Crucial DDR3 BallistiX 1600MHz 8GB|AMD Radeon R9 280X|Corsair SSD Force Series F80A, 80GB 2,5"|Corsair TX850M
Laptop: HP Elitebook 8530W 120GB Kingston SSD| Mobil: OnePlus 5T
Fraktfritt på Inet!

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Uppsala
Registrerad
Dec 2011

Kolla ifall Anti-aliasing mode ligger på Supersampling AA, om så sätt den på Multi-Sample AA och kolla din fps.
Gammla spel brukar ha problem med Supersampling AA som till exempel Killing Floor medans Battlefield 3 klarar det fint.

Extremister hugger alltid på dåligt bete. Man ska värna om sina nära och kära. Det är bara demoner som föraktar sina meningsmotståndare.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Växjö
Registrerad
Feb 2012
Skrivet av Eltarion:

Kolla med GPU-Z så att den kör i PCI-E 16x och så. Posta gärna en bild av detta.

Kortet ser ut att vara nerklockat,

GPU-Z

EDIT: http://profile.imageshack.us/user/skullcruzher/

Stationär: GIGABYTE 990fxa-UD3 | AMD FX-8120 @ 4,2GHz, Kyls med: Cooler Master Hyper 412s | 8GB RAM 1600mhz @1866mhz| XFX Radeon HD 6950 2GB Dual Fan | Antec 550w VP550M | 2TB Seagate Barracuda 7200rpm 64mb buffertminne | Cooler Master Elite 430
Laptop(gammal jävel): Packard Bell Easy Note MX51 | AMD Turion X2 TL-56 @ 1,8ghz | 2gb ram (stock 1gb) | Geforce GO 6100 256mb | 149gb hårddisk

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Mar 2012

EDIT: Nvm jag missförstog nog haha

CITERA FÖR SVAR!

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Bua
Registrerad
Sep 2008

Testa att ändra "Energialternativ" i kontrollpanelen till "hög prestanda" om du inte redan har gjort det.

i7 3770K 4,8GHz|Z77A-GD65|16GB 2133MHz|Palit GTX 1080|NH-D14|Air 540|AX850
Xonar DGX|HyperX Cloud|XL2411Z

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Växjö
Registrerad
Feb 2012
Skrivet av znorlaxvbg:

de vill jag nog påstå ! Mitt ligger på 1250 mhz orört. XFX 6950 2gb dualfan.

men längre ner står det att Mem clock ligger på 1300mhz och gpu clock på 830mhz

Stationär: GIGABYTE 990fxa-UD3 | AMD FX-8120 @ 4,2GHz, Kyls med: Cooler Master Hyper 412s | 8GB RAM 1600mhz @1866mhz| XFX Radeon HD 6950 2GB Dual Fan | Antec 550w VP550M | 2TB Seagate Barracuda 7200rpm 64mb buffertminne | Cooler Master Elite 430
Laptop(gammal jävel): Packard Bell Easy Note MX51 | AMD Turion X2 TL-56 @ 1,8ghz | 2gb ram (stock 1gb) | Geforce GO 6100 256mb | 149gb hårddisk

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Växjö
Registrerad
Feb 2012
Skrivet av znorlaxvbg:

EDIT: Nvm jag missförstog nog haha

Haha han citera före xP

Stationär: GIGABYTE 990fxa-UD3 | AMD FX-8120 @ 4,2GHz, Kyls med: Cooler Master Hyper 412s | 8GB RAM 1600mhz @1866mhz| XFX Radeon HD 6950 2GB Dual Fan | Antec 550w VP550M | 2TB Seagate Barracuda 7200rpm 64mb buffertminne | Cooler Master Elite 430
Laptop(gammal jävel): Packard Bell Easy Note MX51 | AMD Turion X2 TL-56 @ 1,8ghz | 2gb ram (stock 1gb) | Geforce GO 6100 256mb | 149gb hårddisk

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Växjö
Registrerad
Feb 2012
Skrivet av Gwanto:

Testa att ändra "Energialternativ" i kontrollpanelen till "hög prestanda" om du inte redan har gjort det.

Den står på High Performance jepp

Stationär: GIGABYTE 990fxa-UD3 | AMD FX-8120 @ 4,2GHz, Kyls med: Cooler Master Hyper 412s | 8GB RAM 1600mhz @1866mhz| XFX Radeon HD 6950 2GB Dual Fan | Antec 550w VP550M | 2TB Seagate Barracuda 7200rpm 64mb buffertminne | Cooler Master Elite 430
Laptop(gammal jävel): Packard Bell Easy Note MX51 | AMD Turion X2 TL-56 @ 1,8ghz | 2gb ram (stock 1gb) | Geforce GO 6100 256mb | 149gb hårddisk

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Växjö
Registrerad
Feb 2012

Men allt ser okej ut i GPU-Z vad jag ser.

Stationär: GIGABYTE 990fxa-UD3 | AMD FX-8120 @ 4,2GHz, Kyls med: Cooler Master Hyper 412s | 8GB RAM 1600mhz @1866mhz| XFX Radeon HD 6950 2GB Dual Fan | Antec 550w VP550M | 2TB Seagate Barracuda 7200rpm 64mb buffertminne | Cooler Master Elite 430
Laptop(gammal jävel): Packard Bell Easy Note MX51 | AMD Turion X2 TL-56 @ 1,8ghz | 2gb ram (stock 1gb) | Geforce GO 6100 256mb | 149gb hårddisk

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Åstorp
Registrerad
Okt 2008
Skrivet av SkullCruzher<3:

Men allt ser okej ut i GPU-Z vad jag ser.

Allt ser indeed ut som det ska på GPU-Z. Håller på att googla runt lite för att se vad det kan vara. Vad står Kantutjämningsläget på i Catalyst?

AMD FX-8350 | Enermax Liqtech 120X | 8GB Kingston HyperX Grey 1600mhz | SSD: Samsung 840 120GB |HDD: Samsung F3 1TB, Western Digital Green 500GB | Gigabyte 990FXA-UD3 | Sapphire R9 290 | OCZ ZT 550w | Fractal Design Define R2 Black Pearl |Toshiba Chromebook 2 | Mac Mini 2011| BF3: Thursfield | Citera så svarar jag snabbare.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Växjö
Registrerad
Feb 2012
Skrivet av Eltarion:

Allt ser indeed ut som det ska på GPU-Z. Håller på att googla runt lite för att se vad det kan vara.

Håller oxå på att googla men hittar inget än iallafall.

Tackar er alla något otroligt att ni tar er tid och försöker hjälpa till

Stationär: GIGABYTE 990fxa-UD3 | AMD FX-8120 @ 4,2GHz, Kyls med: Cooler Master Hyper 412s | 8GB RAM 1600mhz @1866mhz| XFX Radeon HD 6950 2GB Dual Fan | Antec 550w VP550M | 2TB Seagate Barracuda 7200rpm 64mb buffertminne | Cooler Master Elite 430
Laptop(gammal jävel): Packard Bell Easy Note MX51 | AMD Turion X2 TL-56 @ 1,8ghz | 2gb ram (stock 1gb) | Geforce GO 6100 256mb | 149gb hårddisk

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Växjö
Registrerad
Feb 2012

Vad står Kantutjämningsläget på i Catalyst?[/QUOTE]

På ''Prestanda'' av Prestanda - Balanserad - Kvalite

Stationär: GIGABYTE 990fxa-UD3 | AMD FX-8120 @ 4,2GHz, Kyls med: Cooler Master Hyper 412s | 8GB RAM 1600mhz @1866mhz| XFX Radeon HD 6950 2GB Dual Fan | Antec 550w VP550M | 2TB Seagate Barracuda 7200rpm 64mb buffertminne | Cooler Master Elite 430
Laptop(gammal jävel): Packard Bell Easy Note MX51 | AMD Turion X2 TL-56 @ 1,8ghz | 2gb ram (stock 1gb) | Geforce GO 6100 256mb | 149gb hårddisk

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Åstorp
Registrerad
Okt 2008
Skrivet av SkullCruzher<3:

Vad står Kantutjämningsläget på i Catalyst?

På ''Prestanda'' av Prestanda - Balanserad - Kvalite[/QUOTE]

Standard då.. :/ Vad kan det vara.. ><

AMD FX-8350 | Enermax Liqtech 120X | 8GB Kingston HyperX Grey 1600mhz | SSD: Samsung 840 120GB |HDD: Samsung F3 1TB, Western Digital Green 500GB | Gigabyte 990FXA-UD3 | Sapphire R9 290 | OCZ ZT 550w | Fractal Design Define R2 Black Pearl |Toshiba Chromebook 2 | Mac Mini 2011| BF3: Thursfield | Citera så svarar jag snabbare.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Åstorp
Registrerad
Okt 2008

Väldig long shot men http://www.microsoft.com/downloads/sv-se/details.aspx?familyi...

Kör DirectX saken och se om det kan vara gamla DX9 filer ditt nyinstallerade Windows som spökar. Behöver den uppdatera gör den så, annars säger den till dig att detta inte behövs.

AMD FX-8350 | Enermax Liqtech 120X | 8GB Kingston HyperX Grey 1600mhz | SSD: Samsung 840 120GB |HDD: Samsung F3 1TB, Western Digital Green 500GB | Gigabyte 990FXA-UD3 | Sapphire R9 290 | OCZ ZT 550w | Fractal Design Define R2 Black Pearl |Toshiba Chromebook 2 | Mac Mini 2011| BF3: Thursfield | Citera så svarar jag snabbare.