Går det att tillfredställa video & filmbehovet lagligt?

Permalänk
Medlem
Skrivet av harith:

jag har en fråga behöver vi verkligen undertexten fortfarande? jag kan bättre engelska än svenska och min morsa på över 55 år kan flytande engelska jag förstår inte varför det fortfarande finns

Min engelska är också bättre än min svenska, men jag använder alltid undertexter om jag kan. Jag använder undertexter på svenska filmer också. Jag tycker det är så ofta som ljudteknikerna i filmer / serier misslyckas helt med att balansera volymen på talet mot effekter / omgivning, dessutom är inte mina högtalare av så bra kvalité. Så det är ofta man inte hör delar av vad dom säger, och för mig är det jätteviktigt att inte missa något när jag kollar film / serie. Svenska undertexter är dock skit, använder alltid samma språk på undertexter som det talas.

Visa signatur

Intel i7-7700k @ 4.9Ghz - Noctua NH-U12P SE2 - MSI GTX 1070 Armor OC - AsRock Z270 Extreme4 - G.Skill Ripjaws V DDR4 3200MHz CL16 2x8GB - Corsair RM750x 750W - Samsung 970 EVO 500GB - Acer Predator X34 - Silverstone RV02-E - Asus Xonar Essence STX II 7.1 - Mionix Naos 8200 - Corsair Gaming MM400 - Das Keyboard 4 Ultimate MX Brown - Beyerdynamic DT990 Pro 250 Ohm - Antlion ModMic 4.0 Unidirectional

Permalänk
Medlem
Skrivet av Oaky:

Jag kör alltid eng subs. Just för att de låter lite otyligt ibland när de pratar och man ska slippa störa familjen. Swe text tycker jag är otillräcklig då de översätter så illa ibland.

"Ibland" var en rätt stor underdrift. Jag har en tendens att sitta och jämföra text och tal på sämre filmer (när handlingen är ointressant) och det är jätte ofta mindre fel men ett par gånger i varje film missförstår översättaren helt eller gör ett gravt syftningsfel.

Håller starkt med TS. Var nyligen som jag kollade på att köpa ett gäng filmer jag gillade men kom på mitt i att vad fan ska jag med DVD's/Bluray's till. Tycker inte alls om att vara tvungen att böka runt för att se en film. Det är många gånger som jag väljer att inte se en film för att jag bara har den på dvd/bluray vilket gör den totalt oattraktiv. Jag vill ha filmerna men inte nån jävla skiva (som såklart har ett massivt DRM så jag inte äns kan spela upp den på den skärm jag vill -.-). När man laddar ner en film man äger för att kunna se den bekvämt så är något allvarligt fel på distrubutionen.

Skulle gilla en tjänst lik spotify men med några skillnader: man kan buffra obegränsade mängder. Man kan bestämma vad som ska buffras när (typ ladda ner det mitt i natten) och att den har har interface och prestanda krav likt vlc men med en se/ladda ner lista. Anledningen jag vill kunna få ner dem när man vill är att om man har en film på ena skärmen och långsamt internet så kommer pingen gå åt helvete med stream tjänster.

Visa signatur

Be wiser than other people if you can; but do not tell them so.

►Jag förbehåller mig rätten att ha helt upp åt väggarna fel◄

Permalänk
Skrivet av Reyintaz:

Väldigt intressant tråd du har skapat här och jag håller med dig på alla punkter tror jag. Man vill inte övergå från att piratkopiera till lagliga alternativ när dessa är så mycket sämre. Dock kom jag och tänka nu på något jag har velat kolla upp länge efter x antal reklamer på sexan, nämligen Viaplay. Dock efter lite research nu verkar de flesta vara väldigt outdatat material (alla fall serier jag personligen tittar på). Filmfronten ser lite bättre ut, eftersom det känns som samma som i en video affär.

Jag funderar på att ta upp 1 månads gratis test av tjänsten för att kolla, men jag kommer nog inte premuera förrens de kan göra avtal med bolag som gör serier så man kan se dem dagen efter de gått på tv i USA.

Copyright laws säger att det är olagligt att dela med sig av material som produceras under den lagen.

Om du har skapat filerna 100% själv, dvs varje bildsekvens själv osv, då äger du dem. Men om du tar bildsekvenser från någon annan bryter du lagen. Du kör med riktigt dåliga argument kan jag lova (Och tro inte att jag är emot fildelning)

Dåligt argument? Vill hellre välja att kalla det för realistiskt argument. Kolla bara hur det ser ut på Internet idag.
Det är x antal miljoner som fildelar varje dag, som är trötta på dagens lagar som ingen vill ha.

Bara för att det finns en lag, så betyder det inte att alla måste följa den.
Lagar röstar man fram med hjälp av internetanvändarnas godtycke.

Vi kan argumentera detta hur mycket som helst, men fildelning är här för att stanna.
Och det är ett argument som jag garanterat delar med x antal miljoner till på internet.
Dessutom så är det ingen som bryr sig om lagar som är meningslösa.

Folk,inklusive jag, vill ha frihet på internet.

Permalänk
Medlem
Skrivet av blogtweeter1:

Dåligt argument? Vill hellre välja att kalla det för realistiskt argument. Kolla bara hur det ser ut på Internet idag.
Det är x antal miljoner som fildelar varje dag, som är trötta på dagens lagar som ingen vill ha.

Bara för att det finns en lag, så betyder det inte att alla måste följa den.
Lagar röstar man fram med hjälp av internetanvändarnas godtycke.

Vi kan argumentera detta hur mycket som helst, men fildelning är här för att stanna.
Och det är ett argument som jag garanterat delar med x antal miljoner till på internet.
Dessutom så är det ingen som bryr sig om lagar som är meningslösa.

Folk,inklusive jag, vill ha frihet på internet.

Fildelning är här för att stanna, tills ett godtyckligt lagigt alternativ uppstår.

Om inte copyright lagarna existerade, så skulle jag tvivla att vi hade något att ens fildela idag.

Permalänk
Medlem

Jag skulle själv vilja att Netflix kom till Sverige/EU, det finns igentligen ingen teknisk orsakt till att de inte kan, utan det är advokaterna som sätter stopp. Jag tror också att bolagen i sverige har för lite att säga till om, vi är för små, bolagen kan inte tjäna lika mycket pengar i sverige som i USA.

Det var ett tag sedan jag kollade de andra alternativen som voddler, viasat play osv men jag tycker att utbudet är för dåligt eller så är det konstiga prissättningar. Jag tror inte att klaga på bolagen att det är "giriga idioter" kommer att hjälpa något oavsett om det är rätt eller fel. Den enda lösningen jag ser i Sverige är om man vill ha nytt material snabbt och ha lite att säga till om är ifall de mediabolag som finns i Sverige går ihop och bildar en streaming service. Det är väl lite av en utopi-lösning men jag hade velat se att tv3, tv4, kanal 5, kanal 6, med andra ord de kanaler som vi har här tillsammans med filmkanalerna genom Com-hem, visat osv går ihop. Många mediabolag i sverige har moderbolag i europa och det är först då man kan spänna musklerna lite till advokaterna i USA.

Permalänk

Vad är det här tugget om att de stora mediabolagen förlorar pengar?

Det finns ju inget som visar på att mediabolagen gör det, snarare tvärtom.

Finns ett ord till detta dilemma: GIRIGHET.

Lösning: dela med sig.

Hur betala? Infoga en Flattr-knapp på sidan.

Nej just det, ägarna av mediabolagen lever ju på 80-talet, och vet inte vad Internet är.

Vaknade just från min dröm, så jag måste skrivit detta inlägget i sömnen.......

Tillbaka till proxy/VPN verkligheten 2012.

Permalänk
Rekordmedlem

Om det kom en tjänst som gav vettig teknisk kvalitet och vettigt pris så vore det väldigt intressant, att strömma hd i realtid funkar dåligt än så länge så man måste ha nån prenumerations funktion, det här borde absolut inte vara något problem vad gäller serier, man bestämmer vilka man vill följa och de dyker upp för tittning offline, filmer blir lite bökigare, men varför inte en bara en lista där man väljer fritt och även kan prenumerera enligt "smakfilter" hd kvalitet (säg minst 5Gbyte/speltimme för video med nån modern komprimering) och multikanalsljud ska det självklart vara om det är producerat med det, distributionen kan baseras på torrent tekniken.
Tidsfördröjningen får inte vara mer än vad som är motiverat av distributionen, säg 1 dag om man prenumererar på torrenter.
Tjänstens prisnivå måste självklart vara lägre än den kabeltv och uthyrning har idag, (eftersom infrastrukturen/hårdvaran direkt/indirekt betalas av användaren och inte av distributören) att som i vissa fall idag ta mer betalt för en tekniskt sämre onlinetjänst än vanlig uthyrning av bd skivor är dödsdömt.
De som betalar ska inte straffas med att behöva se på reklam eller trailers som inte går att välja bort enkelt, idag så kan man bli tvingad att se på all skit på skivorna, eller se samma saker upprepade gånger när man ser på webtv och viss reklam eller trailers kan faktiskt vara ok (och ibland även intressant) men när det kommer ointressanta saker som upprepas så blir det snarast motsatt effekt, man bojkottar produkten. Naturligtvis så ska det inte finnas några avbrott i programmet, om man vill visa relevanta trailers eller reklam så sker det före/efter (och med möjlighet att slippa se det! ) Reklamen ska naturligtvis även ha bra ljud om man väljer att se den, det är en ren pina med dagens reklamskräp som ofta har extremt dåligt ljud som har en klart högre medelnivå än filmen.
En Tjänst måste vara teknikneutral, det ska gå att använda på i stort set alla hårdvara som är bra nog, och inte ha några artificiella begränsningar, som tex kräva vissa adobe produkter eller distribueras bara i itunes, det gör inget om de också används, men det får inte krävas för att nå tjänsten.

Visa signatur

R5 5600G, Asus ROG STRIX X470-F Gaming, WD SN850X 2TB, Seasonic Focus+ Gold 650W, Aerocool Graphite v3, Tittar på en Acer ET430Kbmiippx 43" 4K. Lyssnar på Behringer DCX2496, Truth B3031A, Truth B2092A. Har också oscilloskop, mätmikrofon och colorimeter.

Permalänk

Jag älskar bittorrent-tekniken med uTorrent-klient.
Ingen reklam, och den inbyggda RSS-funktionen talar om när nästa avsnitt är redo att avnjutas.
Naturligtvis laddar man ner det direkt till mediaspelaren, så det enda man behöver göra är att
besöka onlinepizza.se, och vänta på leverans till dörren. Ölen ligger på kylning redan.
Självklart har man fiberlina så filmerna är i BluRay-kvalitet 1080p.
För den paranoida filmälskaren finns valfrihet i form av VPN och proxy.

När kommer LCD-tv med inbyggd bittorrent-klient och WiFi?

Filmkväll någon?

Permalänk
Skrivet av blogtweeter1:

Jag älskar bittorrent-tekniken med uTorrent-klient.
Ingen reklam, och den inbyggda RSS-funktionen talar om när nästa avsnitt är redo att avnjutas.
Naturligtvis laddar man ner det direkt till mediaspelaren, så det enda man behöver göra är att
besöka onlinepizza.se, och vänta på leverans till dörren. Ölen ligger på kylning redan.
Självklart har man fiberlina så filmerna är i BluRay-kvalitet 1080p.
För den paranoida filmälskaren finns valfrihet i form av VPN och proxy.

När kommer LCD-tv med inbyggd bittorrent-klient och WiFi?

Filmkväll någon?

jag tror inte på att dina filmer är i "BluRay-kvalitet" 1080p
Möjligtvis vanlig överkomprimerad H264 1080p à la Piratebay, annars skulle du inte överväga att lagra dom på en TV, eller streama dom dit via WiFi

Visa signatur

Dator:
*Censurerad av jantelagen*

Permalänk
Inaktiv

Via Play skulle vara så jävla bra, men de har typ inga komedier, vilket jag vill se.

Permalänk
Medlem

Netflix vore riktigt bra, dock har jag svårt att tro att det kommer till Sverige.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Deathdancer:

Hej allihopa!

Jag hade under dagen en diskussion med min bror angående effekten av den nuvarande risken med piratkopiering, och jag kunde inte komma fram till något bra svar. Vill i tidigt stadie göra moderatorer m.fl medvetna om att målet med denna tråd inte är att diskutera den olagliga verksamheten kring piratkopiering som förbjuds enligt §7, utan snarare föda idéer och diskutera vad för tjänster/media det finns som kan ersätta tidigare nämnt ämne. Dessutom vill jag också tillägga att jag personligen är mot piratkopieringen ur moralisk synpunkt.

Med den biten ur vägen ska jag förklara ämnet. Att piratkopieringen är ett problem vågar inte många pålästa säga emot. Min problemställning var att för att folk(då mig själv inkluderad) ska känna piratmarknaden mindre attraktiv och övergå till ett lagligt alternativ, måste det finnas ett likvärdigt alternativ som inte uppdateras en gång i halvåret, eller vars nyaste tillskott är "Crouching tiger, Hidden dragon" från ´00. Min bror tyckte att jag argumenterade trångsynt, och utifrån ett lite omoget och egoistiskt perspektiv. Han ansåg att filmer inte alls är dyra, eller svåra att få tag på.

Många idag förstår nog inte hur vida spridd mediakulturen är hos unga. Affärerna säljer HDDer på 3tb, iPhones med 64gb, USB-stickor på 256gb och internetleverantörerna erbjuder linor på upp till 1Gbit. Man kan länge argumentera för att dessa inte är framtagna för att lagra eller tillhandahålla piratkopierat material, men om vi ska vara ärliga finns det nog inte många tb-diskar eller iphone´s som inte innehåller olicensierat media. Detta har gjort att många ungdomar byggt sin media kring piratkopiering, och när lagar tillförs känns det som att mattan dras undan fötterna på en, och därför vill jag diskutera hur vi ska uppmuntra pirater att gå över till ett lagligt alternativ. Musiken ger sig lätt genom spotify. Gratis om du tål reklam/månadsgränser, och kostar en pizza i månaden om du inte gör det. Hur gör vi då med den andra stora delen av populär mediakultur?

Ett av mina största intressen i vardagen är att kolla på serier när jag är själv, och kolla på film när jag är med vänner. I detta finns det flera problem, och jag ska försöka kategorisera dem.

Serier - Här finns det enligt mig ett stort problem, och det är hur lång tid det tar för avsnitten att ta sig från USA till Sverige/EU. Det kan ta allt ifrån en vecka till ett halvår, och under den väntetiden kan man lika gärna fått handling och upplösning spoilat för sig. Dessutom finns det ingen mig vetande tjänst som kan erbjuda serier utom rikskanalerna(TV3, Kanal 5, 6:an osv) och det förstår jag verkligen inte. När man vant sig vid att avsnitten lagts upp minuter efter att de sänts så tycker jag att det känns orimligt att man ibland får vänta flera veckor/månader innan man kan se på dem lagligt.

Filmer - Problemet med filmer är utbudet. Det finns för de flesta två alternativ. Antingen köper du filmen i förväg/mobiliserar dig till bion för 100-200:-/film, eller så får du i spontanitetens anda knalla ner till den lokala filmuthyraren som endast har filmer från 90-talet, eller filmer som får en att inte vilja såra bajs genom att kalla filmen det. Nejmen inte riktigt så allvarligt, men ni förstår hur jag menar. Jag var inne häromdagen och försökte hitta filmen "Thor" på någon slags digital nedladdning(laglig), men den var tydligen för ny/bra för att det skulle gå. När folk vant sig vid att kunna dra ned en film på en pisskvart så känns detta inte heller speciellt rimligt.

I min drömvärld skulle det finnas en tjänst lik Spotify som har i princip allt. Jag förstår att det inte är ekonomiskt hållbart, men jag är villig att betala en fast avgift per månad för att få se serier, och någon tilläggsavgift för de pyrfärska filmerna. Om det skulle kosta 500:- / månad skulle jag snabbt som ögat säga upp skräp-TVn och investera slantarna i det istället.

Vad tror ni om detta? Går det att lösa, eller är det bara att bita i det sura äpplet och kolla på den reklamsprängda, utdaterade TV-tablån, trots att jag betalar för den?

Låt höra!

ps. Denna text är skriven sent och i trött tillstånd, så ev. stav/grammatiska fel hoppas jag att ni har överseende med

CDON finns ju om man vill ha det snabbt och nya filmer. Finns billigt att hyra och finns så klart fler tjänster.

Annars är jag helt på, en tjänst man kan bettala i månaden för filmer. dock är 500kr lite för mycket för mig. Kan ju ha en stege.

300=3 filmer/6 serieavsnitt t.ex. Men det bästa kom jag på nu. Ett poängsystem.

Nyaste filmen 20 poäng och äldsta/b-filmer 0 poäng och för 300=300 poäng t.ex och om man tittar på mycket film kan man ju också ha månads betalning.

Visa signatur

Min spel rigg:FD Define R4|VX 550W|i5 2500K|Corsair LP 4GBX2|Mammabräda P67 Extreme4|GTX 670 windforce|23tum u2312hm
Min gamla/HTPC:AMD 6000+|Ram 2GbX2|Radeon HD5770| XFX 450/nu XFX 550
Mitt bygge: ByggloggFri frakt INET:Fraktfritt sweclockers vid köp över 500kr

#Gilla inlägg som är bra & Använd citera/@"namn" vid snabbt svar

Permalänk
Skrivet av n_sandstrom:

jag tror inte på att dina filmer är i "BluRay-kvalitet" 1080p
Möjligtvis vanlig överkomprimerad H264 1080p à la Piratebay, annars skulle du inte överväga att lagra dom på en TV, eller streama dom dit via WiFi

Kan du utveckla ditt dåliga teknikkunnande?

Permalänk

Om det inte kommer ett betal-alternativ som matchar gratis-varianterna i kvalité, utbud och release-tid, ser jag ingen anledning till att betala för något som är sämre än gratis. Så enkelt är det.

Visa signatur

Phanteks P600S Grå - Ryzen 9 3900X - Phanteks PH-TC14PE Black - ASUS ROG Strix X570-F Gaming - G.Skill Trident Z Neo 32GB (2x16GB) 3600MHz CL16 - HD7970 - Seasonic Focus+ 650W Platinum

Permalänk
Medlem

Ett problem jag kan se med streaming av filmer är framförallt att det blir problem för de med låg bandbredd, adsl. Ska någon sitta i hemmet och streama en 1080 film från någon tjänst medans jag spelar skulle jag gå ner klippa till fan som håller på. "streaming" kanske skulle gå om man gör som spotify - offline mode.

Visa signatur

Gaming: Asus 3080 Ti + 5900X
Proxmox: Intel NUC,i7-8559U + i5-8259U 32GB Ram
Rojter: UCG-Ultra, WAN 1000/1000

Permalänk
Medlem
Skrivet av Ralleballe:

Om det inte kommer ett betal-alternativ som matchar gratis-varianterna i kvalité, utbud och release-tid, ser jag ingen anledning till att betala för något som är sämre än gratis. Så enkelt är det.

Det är väl tyvärr såhär många tänker.. folk inser inte att det kostar en fruktansvärd mängd pengar att producera film/serier.
Sedan ska jag upplysa dig om något, "gratis" existerar inte.. det handlar bara om att någon annan betalar för din konsumtion.

Visa signatur

Citera om du skriver till mig. Annars läser jag troligtvis INTE.

Permalänk
Skrivet av anden12:

Det är väl tyvärr såhär många tänker.. folk inser inte att det kostar en fruktansvärd mängd pengar att producera film/serier.
Sedan ska jag upplysa dig om något, "gratis" existerar inte.. det handlar bara om att någon annan betalar för din konsumtion.

Det var inte det jag menade. Jag menade att om jag betalar för en tjänst så förväntar jag mig samma kvalité, utbud och release-tid som om man valt ett gratis alternativ. Idag känner jag inte till någon tjänst som uppfyller mina krav, men hade det funnits hade jag gärna använt den.

Visa signatur

Phanteks P600S Grå - Ryzen 9 3900X - Phanteks PH-TC14PE Black - ASUS ROG Strix X570-F Gaming - G.Skill Trident Z Neo 32GB (2x16GB) 3600MHz CL16 - HD7970 - Seasonic Focus+ 650W Platinum

Permalänk
Skrivet av blogtweeter1:

Kan du utveckla ditt dåliga teknikkunnande?

Jupp, klart. Jag glömde helt bort detaljen att dagens tv's kan ansluta till externa hårddiskar via USB, så att tanka ner och lagra faktiskt bluray-kvalitet (40-80GB/film) borde inte vara någon omöjlighet.
Men, klarar dom hårdvarumässigt av att spela upp sådana format?

Visa signatur

Dator:
*Censurerad av jantelagen*

Permalänk
Skrivet av Deathdancer:

Som jag skrev så vill jag hitta ett sätt som är etablerat och lagligt

Trodde det var det...

Visa signatur

« CITERA FÖR SVAR »

CPU: AMD Ryzen 7 3700X ║ MB: ASUS X570-PLUS ║ RAM: 32GB ║ GPU: GeForce GTX 1080 ║ PSU: EVGA SuperNOVA 750 G2 ║ SSD: Samsung 970 EVO+ 500GB ║

Permalänk
Medlem
Skrivet av ozo64:

Ja men varför betala om man inte behöver göra det.

varför göra en film om ingen betalar kostnaden för den och maten på deras fat? när du fixar ett jobb så bör du begripa att dina föräldrar inte kommer betala allting och att du knappt har råd att sitta hära och skriva meddelanden eftersom du inte har råd med internet pga din lön eller så att säga = inte råd att göra filmer då du inte har pengar till det. fundera på detta när du ska fixa boende men inte har råd pga piratkopiering som leder till färre jobb som leder till socialbidrag för boende.

Visa signatur

"I awoke, only to see the rest of the World was still asleep" - Leonardo Da Vinci

Permalänk
Medlem

"Man kan inte uppfinna hjulet och sedan säga att alla ska gå", Timbuktu apropå fildelning.

Visa signatur

CITERA FÖR SVAR!

"I'm not completely worthless,I can be used as a bad example!"