Permalänk
Skrivet av Cyne:

Om du bara är ute efter själva byggandet och design av låda etc. behöver du ju egentligen inte lägga särskilt mycket pengar på själva datorkomponenterna. Finns ju hur snygga byggen som helst med någon gammal Core 2 Duo och ett GTX 7800 eller liknande (och naturligtvis ännu äldre än så).
Visst är det roligt att se ett bygge med de senaste komponenterna, men det är ju inte det viktigaste.

EDIT: När det gäller sponsorer, om du börjar med ett "snikbygge" alltså med billiga komponenter men visar att du gör någonting bra och får bra respons (t.ex. här i Sweclockers galleri) så kan det ju vara lättare sen när du försöker ragga komponenter då du faktiskt kan visa att du kan göra någonting vettigt med komponenterna. Vill du vara extra lurig kan du ju t.ex. göra en "temadator" där du integrerar en potentiell sponsors logotyp (t.ex. Asus/MSI eller Inet/Webhallen).

Tack, känns som att du är den första som svarat direkt på mina frågor. Många som nog bara läst rubriken och sen svarat utan att läsa vad jag skrivit först

Visa signatur

"As I went up the stair, I met a man who wasn't there
He wasn't there again today, I wish, I wish he'd go away"

Permalänk
Avstängd
Skrivet av TheTriumpH:

Är flera som verkat missuppfatta min fråga. Jag undrar alltså inte hur folk har råd att bygga sina egna datorer eller uppgradera dem, det är självklart att alla med jobb hr råd med det (även de utan jobb verkar det som!).

Det jag menar är de som bygger monsterbyggen var 3e månad typ, som inte ens används av de själva. Ber om ursäkt om frågan var luddigt ställd, men tack för alla (undantaget ett) vettiga/roliga svar.

Jag hade råd när jag jobbade. Byggde helt okej datorer då. Nu är jag arbetslös och har en dotter varannan vecka så var tvungen o sälja mina datorer. Använder en gammal powermac g5 som jag byggt in i en låda i tvbänken. Under tiden bygger jag om chassiet tills jag har råd med hårdvara.

Så enligt mej har man råd om man har jobb, beroende på hur man prioterar.

Har man inte jobb har man inte råd, om man inte har slantar på banken. Men då måste man anragligen leva på någon annan för o ha råd med sina byggen vilket jag aldrig skulle klara av.

Sen kan man ju vara dum o köpa på kredit eller ta lån. Något jag aldrig skulle göra då jag prioterar mat på bordet och en bra vardag till min dotter.

Så tycker din fråga kan svaras på många olika sätt. Har man pengar kan man bygga. Har man inte pengar kan man bygga om man utnytjar andra eller tar lån.

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem
Skrivet av TheTriumpH:

Tack, känns som att du är den första som svarat direkt på mina frågor. Många som nog bara läst rubriken och sen svarat utan att läsa vad jag skrivit först

Ja, alla förstår ju att det är lätt att köpa datorkomponenter om man har pengar (och med ett vanligt jobb och prioriteringar så går det ju att lösa) men det intressanta är väll hur man kan utöva sin moddarhobby utan att att lägga tonnvis med pengar på det hela. De flesta har ju fler nöjen/hobbys än de har pengar så det är ju alltid en prioritering. Kan man spara in några kronor på att vara smart när man köper komponenter kan man lägga dessa slantar på något annat, finns ju alltid hål att stoppa dem i.

Visa signatur

Huvuddator: Ryzen 2700X EK HF vattenblock|32GB|RTX 3080 Alphacool Eisblock, 280 + 420 rad.
Server: AMD 3850|16GB|~3,5TB HDD|360 rad
Lullull: Rift+Touch|HOTAS Warthog|G27|PS5|Switch OLED

Permalänk
Moderator
Moderator

*rensat tråd*

Håll er inom topic folket, lite humor är ok men försök att inte gå för långt, mkay?

Visa signatur

Forumregler | Synpunkter på moderering i forumet? Kontakta via PM, Email eller kontaktformuläret.
Huvudadmin för Geeks Discord - Mötesplatsen för gamers