GPU-Z 0.6.2 vägrar starta...

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Nov 2007

GPU-Z 0.6.2 vägrar starta...

Installerade mitt 670 Windforce igår och klockat lite med EVGA Precision. Försökte köra GPU-Z 0.6.2 efter det går inte igång utan jag får felmeddelandet nedan. Kör 301.34-drivarna. Har googlat runt lite och det verkar som att några andra också fått samma fel men ingen verkar ha någon idé vad det är för fel...

Någon här på Swec kanske kan ha någon idé. Övrig info i sign.

Problem signature:
Problem Event Name: APPCRASH
Application Name: GPU-Z.0.6.2.exe
Application Version: 0.6.0.0
Application Timestamp: 4fa18500
Fault Module Name: StackHash_2bfb
Fault Module Version: 6.1.7601.17725
Fault Module Timestamp: 4ec49b8f
Exception Code: c0000374
Exception Offset: 000ce6c3
OS Version: 6.1.7601.2.1.0.256.1
Locale ID: 1053
Additional Information 1: 2bfb
Additional Information 2: 2bfb337820d97b029edca751cd7846b3
Additional Information 3: 4288
Additional Information 4: 428819e1fab613b456e9d78ba1763c68

NZXT H700i Corsair RM850x MSI GAMING M5 8700K 2 x NZXT Kraken X62/NZXT G12 32GB Corsair Dominator 3000MHz MSI GTX1080Ti Creative SB Zx Samsung 950 Pro 512GB + 2xEvo 840 250GB Vortex Pok3r RGB/CM Masterkeys Pro S RGB Asus ROG PG348Q Sennheiser PC350 SE 2015 Logitech Proteus Spectrum ...lagrar gör jag på Synology 412+ 8TB. Riggen: https://i.imgur.com/HXCuIZi.jpg

Trädvy Permalänk
Avstängd
Plats
Sthlm
Registrerad
Mar 2012

hör med w1zard på techpowerup

av ren nyfikenhet: krashar gpu-z även när du har allt på stock?

Intel Core i5 2500k | Asus Geforce GTX 980 | MSI Z68A-GD65 G3 Rev B3 | 8GB G.Skill ARES | BeQuiet! SP7 500w | WD Black 1tb | WD Green 500gb | Hitachi 320gb | Creative X-Fi Titanium Fatality pro | Razer Kraken | Razer Naga Molten | Qpad-MK85 | Antec 1200 | LG 42" IPS LED

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Nov 2007
Skrivet av Blazin87:

hör med w1zard på techpowerup

av ren nyfikenhet: krashar gpu-z även när du har allt på stock?

Ja, jag såg att han skulle hjälpa någon med liknande problem där. Jag postar samma fråga i den tråden också. Ta bort klocken gjorde inte heller någon skillnad...

NZXT H700i Corsair RM850x MSI GAMING M5 8700K 2 x NZXT Kraken X62/NZXT G12 32GB Corsair Dominator 3000MHz MSI GTX1080Ti Creative SB Zx Samsung 950 Pro 512GB + 2xEvo 840 250GB Vortex Pok3r RGB/CM Masterkeys Pro S RGB Asus ROG PG348Q Sennheiser PC350 SE 2015 Logitech Proteus Spectrum ...lagrar gör jag på Synology 412+ 8TB. Riggen: https://i.imgur.com/HXCuIZi.jpg

Trädvy Permalänk
Avstängd
Plats
Sthlm
Registrerad
Mar 2012
Skrivet av wounds:

Ja, jag såg att han skulle hjälpa någon med liknande problem där. Jag postar samma fråga i den tråden också. Ta bort klocken gjorde inte heller någon skillnad...

Intressant, återkom gärna ifall ni löser det!

Intel Core i5 2500k | Asus Geforce GTX 980 | MSI Z68A-GD65 G3 Rev B3 | 8GB G.Skill ARES | BeQuiet! SP7 500w | WD Black 1tb | WD Green 500gb | Hitachi 320gb | Creative X-Fi Titanium Fatality pro | Razer Kraken | Razer Naga Molten | Qpad-MK85 | Antec 1200 | LG 42" IPS LED

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Nov 2007
Skrivet av Blazin87:

Intressant, återkom gärna ifall ni löser det!

Absolut, tänkte först att det hade med något med min gamla 460-drivare och göra. De ställde nämligen till det när jag försökte köra Windows experience index så att jag fick jättelåg poäng men det fixade jag till med lite registerstädning. Tyvärr inget som löste det här problemet dock...

NZXT H700i Corsair RM850x MSI GAMING M5 8700K 2 x NZXT Kraken X62/NZXT G12 32GB Corsair Dominator 3000MHz MSI GTX1080Ti Creative SB Zx Samsung 950 Pro 512GB + 2xEvo 840 250GB Vortex Pok3r RGB/CM Masterkeys Pro S RGB Asus ROG PG348Q Sennheiser PC350 SE 2015 Logitech Proteus Spectrum ...lagrar gör jag på Synology 412+ 8TB. Riggen: https://i.imgur.com/HXCuIZi.jpg

Trädvy Permalänk
Hedersmedlem
Plats
Omnipresent
Registrerad
Okt 2004

Din registerstädning gick kanske för långt? Men tankade du hem progget på nytt?

Gud är Död! - Nietzsche
Nietzsche är Död! - Gud

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
192.168.0.1
Registrerad
Feb 2003

Jag har samma problem med nya GPU-Z. Får gå tillbaka till 059 för att det skall starta.
Prova och se om det fungerar?

.:. 101218 - Mitt allt .:.
http://www.escapefromtarkov.se/ - Svensk EFT Discord

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Dec 2007

Verkar vara något fel.
Jag får igång det, datorn fryser dock fast efter 30-60 minuter efteråt.
Störande. Har hela tiden trott att det var p.g.a. jag överklockade grafikkortet så jag trodde det inte gick klocka.
Märkte dock för någon dag sedan att datorn frös fast trots att jag inte klockat och kom fram till att det var GPU-Z.

Kör på ett XFX 6850.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Nov 2007
Skrivet av Jalle64:

Din registerstädning gick kanske för långt? Men tankade du hem progget på nytt?

Nja, körde gpu-z som stand alone så det borde inte påverka.

Skrivet av XrOo:

Jag har samma problem med nya GPU-Z. Får gå tillbaka till 059 för att det skall starta.
Prova och se om det fungerar?

Jag kan testa det, problemet är ju att det bara är 061 och 062 som har stöd för mitt grafikkort.

Skrivet av qMetal:

Verkar vara något fel.
Jag får igång det, datorn fryser dock fast efter 30-60 minuter efteråt.
Störande. Har hela tiden trott att det var p.g.a. jag överklockade grafikkortet så jag trodde det inte gick klocka.
Märkte dock för någon dag sedan att datorn frös fast trots att jag inte klockat och kom fram till att det var GPU-Z.

Kör på ett XFX 6850.

Ok, verkar ju vara ett problem med programmet, dock två olika buggar i det här fallet eftersom jag inte ens kan starta...

NZXT H700i Corsair RM850x MSI GAMING M5 8700K 2 x NZXT Kraken X62/NZXT G12 32GB Corsair Dominator 3000MHz MSI GTX1080Ti Creative SB Zx Samsung 950 Pro 512GB + 2xEvo 840 250GB Vortex Pok3r RGB/CM Masterkeys Pro S RGB Asus ROG PG348Q Sennheiser PC350 SE 2015 Logitech Proteus Spectrum ...lagrar gör jag på Synology 412+ 8TB. Riggen: https://i.imgur.com/HXCuIZi.jpg

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Nov 2007

Liten update. Provade med 0.5.9, funkade inte. testade med 0.4.3, den funkade men man får ju inte all info. Intressant är dock att när jag provade 0.5.9 igen efter 0.4.3 blev hela skärmen vit och datorn frös helt och jag fick köra hard reset... Jag anar någon konflikt med någon annan programvara. Har massa asus bloat installerat pga jag bara körde installera allt när jag drog in drivarna till moderkortet. Undrar om det är det som bråkar...

NZXT H700i Corsair RM850x MSI GAMING M5 8700K 2 x NZXT Kraken X62/NZXT G12 32GB Corsair Dominator 3000MHz MSI GTX1080Ti Creative SB Zx Samsung 950 Pro 512GB + 2xEvo 840 250GB Vortex Pok3r RGB/CM Masterkeys Pro S RGB Asus ROG PG348Q Sennheiser PC350 SE 2015 Logitech Proteus Spectrum ...lagrar gör jag på Synology 412+ 8TB. Riggen: https://i.imgur.com/HXCuIZi.jpg

Trädvy Permalänk
Hedersmedlem
Plats
Omnipresent
Registrerad
Okt 2004

Har faktiskt hört att vissa ASUS-program kan påverka negativt, så testa att ta bort dessa.

Gud är Död! - Nietzsche
Nietzsche är Död! - Gud

Trädvy Permalänk
Avstängd
Plats
Sthlm
Registrerad
Mar 2012
Skrivet av wounds:

Liten update. Provade med 0.5.9, funkade inte. testade med 0.4.3, den funkade men man får ju inte all info. Intressant är dock att när jag provade 0.5.9 igen efter 0.4.3 blev hela skärmen vit och datorn frös helt och jag fick köra hard reset... Jag anar någon konflikt med någon annan programvara. Har massa asus bloat installerat pga jag bara körde installera allt när jag drog in drivarna till moderkortet. Undrar om det är det som bråkar...

Så kan det vara.
ASUS OSD är ökänt för att skapa problem, tycker du ska testa ta bort allt

Intel Core i5 2500k | Asus Geforce GTX 980 | MSI Z68A-GD65 G3 Rev B3 | 8GB G.Skill ARES | BeQuiet! SP7 500w | WD Black 1tb | WD Green 500gb | Hitachi 320gb | Creative X-Fi Titanium Fatality pro | Razer Kraken | Razer Naga Molten | Qpad-MK85 | Antec 1200 | LG 42" IPS LED

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Nov 2007
Skrivet av Blazin87:

Så kan det vara.
ASUS OSD är ökänt för att skapa problem, tycker du ska testa ta bort allt

Hmm... Allt är borta nu men ingen skillnad. Jag undrar om det kan vara någon konflikt mellan EVGA Precision och GPU-Z?

Funderar också på att installera om windows men det känns så meckigt, allt annat funkar ju.

NZXT H700i Corsair RM850x MSI GAMING M5 8700K 2 x NZXT Kraken X62/NZXT G12 32GB Corsair Dominator 3000MHz MSI GTX1080Ti Creative SB Zx Samsung 950 Pro 512GB + 2xEvo 840 250GB Vortex Pok3r RGB/CM Masterkeys Pro S RGB Asus ROG PG348Q Sennheiser PC350 SE 2015 Logitech Proteus Spectrum ...lagrar gör jag på Synology 412+ 8TB. Riggen: https://i.imgur.com/HXCuIZi.jpg

Trädvy Permalänk
Avstängd
Plats
Sthlm
Registrerad
Mar 2012
Skrivet av wounds:

Hmm... Allt är borta nu men ingen skillnad. Jag undrar om det kan vara någon konflikt mellan EVGA Precision och GPU-Z?

Funderar också på att installera om windows men det känns så meckigt, allt annat funkar ju.

testa starta datorn i diagnostic mode
start -> all programs -> accessories -> run -> msconfig
kryssa i rutan: diagnostic startup

starta om datorn och kolla om gpu-z kan starta.

med diagnostic startup så laddar du endast in drivrutinerna som behövs för att starta systemet. om inte GPU-Z kan startas endå så är det nog något annat som ligger bakom och spökar

Intel Core i5 2500k | Asus Geforce GTX 980 | MSI Z68A-GD65 G3 Rev B3 | 8GB G.Skill ARES | BeQuiet! SP7 500w | WD Black 1tb | WD Green 500gb | Hitachi 320gb | Creative X-Fi Titanium Fatality pro | Razer Kraken | Razer Naga Molten | Qpad-MK85 | Antec 1200 | LG 42" IPS LED

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Nov 2007
Skrivet av Blazin87:

testa starta datorn i diagnostic mode
start -> all programs -> accessories -> run -> msconfig
kryssa i rutan: diagnostic startup

starta om datorn och kolla om gpu-z kan starta.

med diagnostic startup så laddar du endast in drivrutinerna som behövs för att starta systemet. om inte GPU-Z kan startas endå så är det nog något annat som ligger bakom och spökar

Nix, inte heller det gjorde någon skillnad... Jag undrar vad det kan vara som gör att det blir så här eftersom 0.4.3 funkar? Frågan är om de här värdena stämmer?

EVGA Precision är inställt på +120MHz på GPU Clock och +500MHz på Mem clock, det är svårt att veta vilken effekt turbo boost ger...

NZXT H700i Corsair RM850x MSI GAMING M5 8700K 2 x NZXT Kraken X62/NZXT G12 32GB Corsair Dominator 3000MHz MSI GTX1080Ti Creative SB Zx Samsung 950 Pro 512GB + 2xEvo 840 250GB Vortex Pok3r RGB/CM Masterkeys Pro S RGB Asus ROG PG348Q Sennheiser PC350 SE 2015 Logitech Proteus Spectrum ...lagrar gör jag på Synology 412+ 8TB. Riggen: https://i.imgur.com/HXCuIZi.jpg