Troligtvis problem knutet till nytt grafikkort HD5870

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Järfälla
Registrerad
Dec 2009

Troligtvis problem knutet till nytt grafikkort HD5870

Skaffade ett nytt VTX HD5870 som jag installerade idag.
Avinstallerade Nvida drivrutinerna (GTX560) och installerade senaste CCC drivrutinerna.

Körde en sväng med MSI Kombustor och kortet gick upp till ca 61grader Celsius.

Startade sedan World of Tanks, men efter ca 2 minuter dör datorn för att sedan starta om sig själv.
Tempen på kortet 51 grader vid nedstängning och omstart. Hittar inga andra temperaturer som spökar oroväckande.

Har ett FSP 700W Epsilon PSU som strömförsörjer.

Jag börjar i den här forumdelen för hjälp, då den enda förändringen från tidigare rigg är just grafikkortet.

MB Asus Z-97-A CPU i5-4690K GPU Sapphire R9 290X RAM 2*4GB Corsair Vengence i 2133MHz PSU OCZ ZT 750W Lagring 2*240GB Intel 330 SSD Kylning CPU Corsair H100i Chassie FD R4 Skärmar 2*AOC I2757Fm Router Asus RT-AC68U Bredband Bahnhof 100/100 fiberlina på stadsnät

"If it aint broken, dont fix it...or?"

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Järfälla
Registrerad
Dec 2009

Har tittat lite på VTX hemsida, där anges CCC ver 11.11 för HD58XX och inte senaste ver 12.4 jag installerat. Kan det vara det som spökar?

MB Asus Z-97-A CPU i5-4690K GPU Sapphire R9 290X RAM 2*4GB Corsair Vengence i 2133MHz PSU OCZ ZT 750W Lagring 2*240GB Intel 330 SSD Kylning CPU Corsair H100i Chassie FD R4 Skärmar 2*AOC I2757Fm Router Asus RT-AC68U Bredband Bahnhof 100/100 fiberlina på stadsnät

"If it aint broken, dont fix it...or?"

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Järfälla
Registrerad
Dec 2009

Nu har det skitit sig på riktigt...Skriver från reservdatorn. Nu har den börjat stänga ned från t o m felsäkert läge med automatisk omstart. Frågan är...grafikkort eller PSU. Grafikkortet inköpt på Tradera, men oanvänt/nytt i originalförpackning, PSU begagnad. Skall pröva med att byta PSU. Har en 500W vilken skall räcka enligt vad jag förstått av HD5870 krav.

Glada ideer dock välkomna.

MB Asus Z-97-A CPU i5-4690K GPU Sapphire R9 290X RAM 2*4GB Corsair Vengence i 2133MHz PSU OCZ ZT 750W Lagring 2*240GB Intel 330 SSD Kylning CPU Corsair H100i Chassie FD R4 Skärmar 2*AOC I2757Fm Router Asus RT-AC68U Bredband Bahnhof 100/100 fiberlina på stadsnät

"If it aint broken, dont fix it...or?"

Trädvy Permalänk
Entusiast
Testpilot
Plats
Chalmers
Registrerad
Aug 2011

Om ditt moderkort har en inbyggd videoutgång eller du har ett annat grafikkort liggande kan du prova med det för att utesluta (eller ringa in) 5870t som felkälla.

Skrivet med hjälp av Better SweClockers

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Järfälla
Registrerad
Dec 2009

Jag kommer antagligen (med stor sannolikhet ) få skämmas som fanken.
Har precis skruvat ut PSUn...
I fläktgallret låg en hopknycklad tejpbit *host*
Kommer dock för säkerhets skull slänga in min gamla 500W Silverpower 80+-

Jag återkommer efter testkörning-

MB Asus Z-97-A CPU i5-4690K GPU Sapphire R9 290X RAM 2*4GB Corsair Vengence i 2133MHz PSU OCZ ZT 750W Lagring 2*240GB Intel 330 SSD Kylning CPU Corsair H100i Chassie FD R4 Skärmar 2*AOC I2757Fm Router Asus RT-AC68U Bredband Bahnhof 100/100 fiberlina på stadsnät

"If it aint broken, dont fix it...or?"

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Narnia
Registrerad
Nov 2004
Skrivet av Surgubben:

Jag kommer antagligen (med stor sannolikhet ) få skämmas som fanken.
Har precis skruvat ut PSUn...
I fläktgallret låg en hopknycklad tejpbit *host*
Kommer dock för säkerhets skull slänga in min gamla 500W Silverpower 80+-

Jag återkommer efter testkörning-

-------------------------------------------------------
Behövs inte skämmas, för några år sen råkade jag glömma en straps som fallit ner i nätagget (konstig låda med nätagget upp o ner och bakofram!) som stannade fläkten..reslutat -död psu och JAG kände mig dum om nån då jag hade lagt strapsen ovanpå datorn och en styck katt hade ner alla däruti..jag trodde jag tagit ut alla;)

fanns inte plats för alla mina leksaker här:(

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Perstorp
Registrerad
Feb 2009

kör en driver sweeper på drivrutiner kan ju ligga något från nvidia å installera ccc igen
kolla oxå så kortet är riktigt i porten funkar det inte så är nog kortet kasst
kan ju testa med att byta kylpastan + kolla värmepadsen eller vad de heter som ligger på minnena

ENTHOO PRIMO CORSAIR RM 1000W MAXIMUS VII FORMULA 4790K 4.6 1.2V 4x8 CORSAIR 2400 Msi Gtx 1080 TI VATTENKYLD W10

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Järfälla
Registrerad
Dec 2009

Tuffar på bra---jag är en idiot

MB Asus Z-97-A CPU i5-4690K GPU Sapphire R9 290X RAM 2*4GB Corsair Vengence i 2133MHz PSU OCZ ZT 750W Lagring 2*240GB Intel 330 SSD Kylning CPU Corsair H100i Chassie FD R4 Skärmar 2*AOC I2757Fm Router Asus RT-AC68U Bredband Bahnhof 100/100 fiberlina på stadsnät

"If it aint broken, dont fix it...or?"