Permalänk

Hjälp med anmälan

hejhej!

Jag & flickvännen grälade häromdagen och blev en hel del knuffar.
Tre gubbar kommer fram och sa att polisen snart kommer.

Vi väntade, för att se vad sjuttan det handlade om.

Nu har hon då, fått hem brev om att hon blivit misshandlad av mig.
Att hon nonchalerade allt, osv osv.
Nu så är socialen och allting indraget,

Dom har förstorat hela saken helt,

så nu undrar jag vad vi har för rättigheter?
Båda tycker det är löjligt.
Ingen av oss orkar sånt här skit utan vill bara fortsätta som vanligt utan massa poliser indragna osv.

Hur kan vi göra?
Kan man åka till närmaste polisstation & fråga vad som händer, å säga att inget har hänt o att dom inte behövt göra det så stort?

Permalänk
Medlem

Inget kommer att hända om din tjej inte vill väcka åtal.

Visa signatur

Fuck fruit! Sitting around being all smug on trees and in pies.
En vänlig liten puff blev en hatisk knuff.
Keso är köttfärs gjord på mumintroll.

Permalänk

Det är inte det.

Jag har villkorlig dom, gjorde en dum sak på krogen.
Men detta har spelat stor roll nu, då polisen har förstorat allting.

De har skrivit brev hem till henne och hennes föräldrar där dom skriver att hon då hade blivit misshandlad.

det stämmer inte, å hon vill inte göra något då det inte är sant.
Polisen hotade även mig med fängelse å böter och allt å sa att hon var för ung för mig och skit.

Jag är 93a hon är 96a.

Hon ska till socialen med hennes familj nu, det är det som är överdrivet.
Å vi borde kunna stoppa allt?
Tills det går förlångt?
Eller skall vi låta det vänta och gå till rättegång och låta staden betala massa kostnader för vad? Massa skit som polisen själva har förstorat?

Borde finnas något sätt.

Permalänk
Entusiast
Skrivet av P-NILZ:

Inget kommer att hända om din tjej inte vill väcka åtal.

Fast faller inte det under allmänt åtal så att åklagaren själv kan välja om det ska drivas vidare eller inte? Det lär ju bli svårt att få en fällande dom men det borde väl teoretiskt kunna hamna i domstol.

Visa signatur

Q9450, HD4850, 8 GB DDR2 800 MHz, 3x750 GB, Antec 300, Dell 2408WFP, U2410, Qnap TS-419p+ 4x2 TB Samsung F4, Asus UL30A-QX056V, Logitech Z-680, Sennheiser HD380pro, M-Audio FastTrack Pro, Ibanez sa160qm, Ibanez TB 15R, Zoom 505II, Ibanez GSR 200, Ibanez SW 35, Cort AC-15, Squier SD-3 BBL, Yamaha PSR 270, Røde NT1-A, Nikon D200, Nikkor 18-70/3,5-4,5, 70-300VR, 50/1,8, 28/2,8, Tamron 17-50/2,8, 90/2,8, Sigma 30/1,4, SB-800, SB-25, SB-24

Permalänk

Polisen tog upp det som en almänn anmälan minns jag att dom sa.

Fast vem är "offret"? jo hon.
Så förstår fortfarande inte?
Varför förstora det?

Permalänk
Medlem

Jo, det blir nog allmänt åtal på det. De flesta misshandelfall blir allmänt åtal. Sen är jag inte förvånad att polisen blåste upp det hela. Är du dömd har du i det här landet inga rättigheter. Skyldig till motsatsen bevisas.

Angående vad Polisen sa om era åldrar. Jag vet inte om det har ändrats sen dess men jag kände en kille ett par år sen som blev dömd (i sin frånvaro) för väldtäkt pga att han var 18 och tjejen var 17. Tre månader ålderskillnad. Sverige har vad jag vet ingen klar definition på vad i USA/UK kallas för "statututory rape", men om inget annat räkna med att de kommer jävlas.

Visa signatur

Laptop: Thinkpad W540, i7-4910QM, 32GB, 1TB, Windows 10
MAC: Macbook Pro 13, 16GB, Intel HD4000, Crucial 240GB, 11.6 Big Sur

Permalänk

Men det var ju inget misshandel?
Så allt "händer i onödan" ju.

Permalänk
Medlem
Skrivet av JohanGashi:

Men det var ju inget misshandel?
Så allt "händer i onödan" ju.

Jag har träffat poliser som definerar en knuff, dvs när du går förbi någon på gatan och råkar knuffa de, som misshandel. Du underskattar deras förmåga för skitsnack.

Visa signatur

Laptop: Thinkpad W540, i7-4910QM, 32GB, 1TB, Windows 10
MAC: Macbook Pro 13, 16GB, Intel HD4000, Crucial 240GB, 11.6 Big Sur

Permalänk

jaja, vissa definerar det olika.

Som det ser ut som nu så är dom ganska så petiga isåfall.
Vad är det värsta som kan hända?

Komma till rättegång, där jag & flickvännen sitter & säger att jag misshandlat henne, medans hon sitter å säger att inget har hänt?
Seriöst?

Kostar ju bara en jädrans massa pengar för staten.
våra skattepengar

Permalänk
Medlem
Skrivet av JohanGashi:

Men det var ju inget misshandel?
Så allt "händer i onödan" ju.

Alltså, jag vill inte verka gnällig, men jag tror inte här är rätt forum att fråga det här på.. Min inställning är att man passar sig jävligt noga när man har en villkorlig dom. Dessutom har vi bara hört en av parterna i målet...

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

Detta meddelande skrevs på en porrfylld dator, av en elak skitstövel. Det innehåller ingen praktisk eller användbar information, och skrevs faktiskt enbart för att förvilla och föra dej bakom ljuset.

Permalänk
Medlem

Nej, de kan döma dig även om "offret" vittnar om motsatsen. Har sett det hända tidigare. Är det allmänt åtal spelar det ingen roll vad offret säger då staten är målsägande. Detta finns i verkligheten för att förhindra övergrepp i rättsak, dock så slutar det 90% av gångerna med att den tilltalade blir våldtagen av rätten.

Det värsta som kan hända? Ditt villkorliga blir återkallat och du blir ofrivillig gäst på ett av våra svenska hoteller i ett par månader.

Visa signatur

Laptop: Thinkpad W540, i7-4910QM, 32GB, 1TB, Windows 10
MAC: Macbook Pro 13, 16GB, Intel HD4000, Crucial 240GB, 11.6 Big Sur

Permalänk

Ser man det ur ett annat perspektiv låter det inte speciellt löjligt. Säger nu detta utan att insinuera något.

Några äldre herrar larmar polisen om ett bråkande par som slåss.
Polis kommer till plats, fått information om ett ungt par som grälar och bråkar.
Förhör sker på plats med båda parterna, det framkommer att mannen, som är misstänkt för misshandel har tidigare begått brott (våldsbrott t.o.m.?). Naturligtvis tror inte polisen på den misstänkta när han nekar, då det inte finns någon anledning för de äldre herrarna att larma polisen för skojs skull.
Offret (flickvännen) förnekar till någon form utav misshandel har ägt rum, "endast lite knuffar".

Beakta att paret har haft gott om tid att komma överens om en gemensam historia, eller att mannen har sagt åt sin flickvän att neka, "annars slår jag dig igen!"

Ifrån rättsväsendets perspektiv så är det mycket svårt att avgöra om offret talar sanning, eller inte vågar säga sanningen, vilket är varför de inte avskriver ärendet lättvindigt. Då i liknande fall (syftar på hustrumisshandel) så är hustrun rädd för mannen, och vill lyda denne.

Värsta som kan hända är att tingsrätten dömer dig skyldig för misshandeln, återkallar ditt villkorliga och plussar på lite tid.

Visa signatur

i7-6700K 4,8 GHz @ 1,350 V | ASUS Maximus VIII Ranger | Corsair LPX 4x8GB | Gigabyte 3070 Eagle | P2 850 W | Silverstone FT02 |

Permalänk
Medlem

Hon kan fortfarande vittna till din fördel. Det är dock något hon själv ska komma upp med och inget du ska behöva säga till henne om. För framkommer det att ni så att säga har kommit överens om vad hon ska säga, ja då kan säkerligen ingenting rädda dig. Håll er ifrån varandra under sista tiden innan rättegång, även om det innebär en månad eller två (med tanke på att man kan få vänta i ett år så vill jag naturligtvis inte rekommendera att man håller sig ifrån varandra i ett helt satans jävla år. Fucken långsamma rättsväsende.)

Du är inte dömd förrän du är dömd, oavsett hur utgångsläget ser ut. Ge inte upp. Dra på sanningen om du måste framstå i bättre dager. Ljug dig blå om du ligger risigt till. Det är din fucken framtid det handlar om och ingen utom du ska få slänga den i soptunnan.

_Om_ du vet med dig att det var bra mycket mer än knuffar så kan du gärna få tala om hela sanningen inför rätten, det kommer du då att komma längst på.

Visa signatur

It's not that you don't comprehend what's laid out before you, or that you're unable to process. It's all about what you're to live up to, your position, an identity created by the expectations of your affiliation.

Permalänk

Antar att det bara är till att vänta då

Bara så löjligt att förstora det hela när det inte alls är så som de själva beskriver nu.

Permalänk
Medlem

Det är domstolens uppgift att bestämma vad som är överdrivet och vad som inte är det. Om polisen gör en anmälan och åklagaren gör ett allmänt åtal mot dig så är det bara att gilla läget. Ett gott tips kan vara att överväga hjälp med temperamenten så ni inte går i luven på varandra, speciellt inte om du har en villkorlig dom över dig. Då om något borde du förstå att det kan vara en bra idé att gå därifrån istället för att knuffa på tjejen.

"5 § Den som tillfogar en annan person kroppsskada, sjukdom eller smärta eller försätter honom eller henne i vanmakt eller något annat sådant tillstånd, döms för misshandel till fängelse i högst två år eller, om brottet är ringa, till böter eller fängelse i högst sex månader. Lag (1998:393)."

En knuff är - i utgångsläget - att betrakta som ringa misshandel. Det är inget skitsnack från polisens håll, det är hur lagen tolkas. Har tjejen blåmärken eller skrapsår och polisen noterat detta eller om det finns vittnen är det inte omöjligt att du döms för ringa misshandel och får påföljden dagsböter. Eftersom du har en villkorlig dom så, ja, du vet vad som händer om du bryter mot lagen när du är villkorligt dömd.

Återigen, det är inte absurt eller löjligt att polisen gör en anmälan om en misshandel efter knuffar. Ni har uppenbarligen fört tillräckligt mycket oväsen för att någon i grannskapet ska ha tagit upp telefonen och ringt polisen.

Visa signatur

i5 4670k 4.2Ghz 1.2v
AMD R9 290
Windows 10

Permalänk
Medlem
Skrivet av ares93:

Angående vad Polisen sa om era åldrar. Jag vet inte om det har ändrats sen dess men jag kände en kille ett par år sen som blev dömd (i sin frånvaro) för väldtäkt pga att han var 18 och tjejen var 17. Tre månader ålderskillnad.

Vad spelar det för roll att det skiljer tre månader på dom? Domen är ju knappast grundad på att han var äldre än henne...

Visa signatur

(\__/) RIP [-Pale-]
(O.o) www.icanhascheezburger.com
(> <) This is Bunny. Copy Bunny into your signature to help him on his way to world domination!

Permalänk
Medlem
Skrivet av A7X:

Vad spelar det för roll att det skiljer tre månader på dom? Domen är ju knappast grundad på att han var äldre än henne...

Han har säkert fått det hela om bakfoten. Den sexella myndighetsåldern är 15 och har varit det i över 100 år

Visa signatur

i5 4670k 4.2Ghz 1.2v
AMD R9 290
Windows 10

Permalänk
Medlem
Skrivet av A7X:

Vad spelar det för roll att det skiljer tre månader på dom? Domen är ju knappast grundad på att han var äldre än henne...

Skrivet av Valiumballong:

Han har säkert fått det hela om bakfoten. Den sexella myndighetsåldern är 15 och har varit det i över 100 år

Nu har jag inte all fakta då allt jag inte var där, men tydligen var problemet att han var 18, dvs myndig, och det var inte tjejen. Dock kan jag säga att det inte var våldtäkt. Utan jag tror snarare någon mupp hos åklagaren ville satsa på något liknande som USA/UK har, dvs statutory rape. Detta har diskuterats fram och tillbaka i min vänskapskrets i flera år nu och inget vet hur fan åklagaren fick ihop det.

Det sista jag hörde var att de båda bodde i Rumänien och skulle gifta sig. Dock så tror jag att de har flyttat då EU medborgarskapet skulle även ha kommit med en utlämningsavtal.

Visa signatur

Laptop: Thinkpad W540, i7-4910QM, 32GB, 1TB, Windows 10
MAC: Macbook Pro 13, 16GB, Intel HD4000, Crucial 240GB, 11.6 Big Sur

Permalänk
Medlem
Skrivet av ares93:

Nu har jag inte all fakta då allt jag inte var där, men tydligen var problemet att han var 18, dvs myndig, och det var inte tjejen. Dock kan jag säga att det inte var våldtäkt. Utan jag tror snarare någon mupp hos åklagaren ville satsa på något liknande som USA/UK har, dvs statutory rape. Detta har diskuterats fram och tillbaka i min vänskapskrets i flera år nu och inget vet hur fan åklagaren fick ihop det.

Igen alltså, det är inte olagligt att ha sex med någon över 15 år. Har svårt att tro att en åklagare skulle försöka ta ett fall till domstol där båda parterna är över 15 och ingen våldtäkt skett. Det finns inget lagstöd för det och jag kan helt enkelt inte tro att en åklagare skulle försöka med något som inte har stöd i lagen. Känns otroligt. Vi har haft 15 år som sexuell myndighetsålder i över hundra år, statutory rape i svensk lag är våldtäkt mot barn och det gäller enbart om den ena parten är under 15.

Visa signatur

i5 4670k 4.2Ghz 1.2v
AMD R9 290
Windows 10