GTX 680 - Random omstart/krasch, även vid idle.

Permalänk

GTX 680 - Random omstart/krasch, även vid idle.

Min dator har startat om sig helt random, både vid belastning och vid idle. Har felsökt det mesta i datorn i någon vecka och för närvarande har jag plockat ur mitt grafikkort. Det har nu fungerat längre än vanligt utan problem. (Peppar peppar)

Omstarterna var till en början 1 gång i veckan, sedan 1-2 gånger i veckan. Till en början tänkte jag inte på det allt för mycket, men det började komma allt oftare. Till slut stängde datorn av sig helt och gick inte att sätta på med power-knappen. Fick dra ur strömmen helt en stund, för att sedan koppla in den igen. Då kunde jag starta datorn igen.

Efter detta började datorn starta om sig/stänga av sig minst en gång varannan dag. Oftast en gång per dag. Bara två eller tre gånger har det hänt när jag faktiskt suttit vid datorn och spelat.

Jag har felsökt mjukvara, hårddiskar, minnen (12h memtest86+), bytt psu, tittat efter fysiska skador på komponenter, dubbelkollat alla kablar/pins och allt man kan tänka sig. Uppdaterat BIOS samt alla drivrutiner. Det har inte heller varit så att strömmen försvunnit i bostaden. Även värmeproblem är uteslutet. Det som kvarstår nu att det skulle vara grafikkortet eller moderkortet.

Det hade varit intressant att höra om det finns någon annan på Sweclockers som upplevt liknande saker med GTX 680-kort. (Eller samma moderkort, om det nu skulle vara där felet ligger)