Problem med HD7750 BSOD

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Apr 2012

Problem med HD7750 BSOD

Hej

Bytte nyss ut mitt gt520 till ett HD7750. Hade inga problem med datorn innan bytet, men efter bytet har jag börjat få blue screens (kanske 5 gånger) som säger "Bad Pool Header" sökte lite på internet om detta och tydligen kan det vara relaterat till grafikkortet. Nytt idag var att jag fick blå & vita ränder (lodräta) över hela skärmen och var tvungen att tvångsavsluta datorn.

För att lösa problemet har jag testat följande:
* Ominstallera hela Windows 7
* Sökt efter virus i datorn
* Sökt efter skador på RAM-minne och hårddisk med hjälp av windows
* Ominstallerat grafikkortets drivrutiner ett antal gånger

Min dator är en köpedator från packard bell och innehåller följande:
Processor: i7 2600 @ 3,4 Ghz
RAM: 6Gb ddr3
Nätaggregat: Silversone @450W
Grafikkort: Powercolor HD7750. Borde kanske nämnt att kortet är klockat till 855 mhz (core) och 1250 mhz (minnesklocka)

Min fråga är: Hur kan jag lösa problemet med dessa blue screens som uppenbarligen betyder att något inte stämmer?

Tacksam för svar

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Aug 2006

Testa Catalyst 12.6 beta. Det kurerar i alla fall BSOD för en del.

Gaming: ASUS Z170 Pro Gaming , Intel Core i7-6700K, Corsair Vengeance LPX Black (4x8GB), XFX R9 Fury X, Samsung SpinPoint F1 1TB, Cooler Master HAF 932 Big Tower, XFX ProSeries Black Edition 1250W, 2 x HP ZR24W, 1 x HP ZR2440W, Crucial m4 SSD 128GB, , Oculus Rift
HTPC: Streacom FC5B Evo, Gigabyte GA-Z77MX-D3H, Intel i3-3225, Corsair XMS3 1600MHz 8GB, Crucial V4 SSD 256GB, Sony Optiarc BC-5650H-01

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Långshyttan
Registrerad
Nov 2010
Skrivet av jenszan:

Hej

Bytte nyss ut mitt gt520 till ett HD7750. Hade inga problem med datorn innan bytet, men efter bytet har jag börjat få blue screens (kanske 5 gånger) som säger "Bad Pool Header" sökte lite på internet om detta och tydligen kan det vara relaterat till grafikkortet. Nytt idag var att jag fick blå & vita ränder (lodräta) över hela skärmen och var tvungen att tvångsavsluta datorn.

För att lösa problemet har jag testat följande:
* Ominstallera hela Windows 7
* Sökt efter virus i datorn
* Sökt efter skador på RAM-minne och hårddisk med hjälp av windows
* Ominstallerat grafikkortets drivrutiner ett antal gånger

Min dator är en köpedator från packard bell och innehåller följande:
Processor: i7 2600 @ 3,4 Ghz
RAM: 6Gb ddr3
Nätaggregat: Silversone @450W
Grafikkort: Powercolor HD7750. Borde kanske nämnt att kortet är klockat till 855 mhz (core) och 1250 mhz (minnesklocka)

Min fråga är: Hur kan jag lösa problemet med dessa blue screens som uppenbarligen betyder att något inte stämmer?

Tacksam för svar

ta bort överklockningen på kortet kanske hjälper då den möjligtvis drar mer än vad ditt moderkort klarar av att ge ut till pci e portarna (max 75W på dem om jag minns rätt)

Intel I5 2500 max turbo inställt så 3.9 ghz på 4 cores o 4.1 på 1. blandat 16 gb @ 1333 mhz moderkort P8z77-V-LX, gtx 780 msi gaming och nätagg plexgear 600w SSD: 60 gb intel 330