Mitt Grafikkort låter mycket! Sapphire Radeon HD 5850

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Umeå
Registrerad
Sep 2009

Mitt Grafikkort låter mycket! Sapphire Radeon HD 5850

Hejsan!
Jag har inte haft problem med kortet framtills nu. Nu har kortet börjat göra mycket ljud ifrån sig, tänkte först att det kanske hade med dam och göra eftersom det var ett tag sen jag gjorde rent mitt kort. Jag tog fram topsen och drog på fläkten och poof massa dam försvann.
Här är mitt kort: http://www.sapphiretech.com/presentation/product/?psn=000101&...

Sedan startade jag datorn och det var tyst. Men sen efter jag hade användt klart datorn och stängt ner den så började den låta när jag startade datorn igen. Någon som vet va det kan vara? är det lätt att lösa? hur gör jag det?

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Mar 2009
Skrivet av Drefan:

Hejsan!
Jag har inte haft problem med kortet framtills nu. Nu har kortet börjat göra mycket ljud ifrån sig, tänkte först att det kanske hade med dam och göra eftersom det var ett tag sen jag gjorde rent mitt kort. Jag tog fram topsen och drog på fläkten och poof massa dam försvann.
Här är mitt kort: http://www.sapphiretech.com/presentation/product/?psn=000101&...

Sedan startade jag datorn och det var tyst. Men sen efter jag hade användt klart datorn och stängt ner den så började den låta när jag startade datorn igen. Någon som vet va det kan vara? är det lätt att lösa? hur gör jag det?

Tryckluft genom flänsarna. Om inte kan du öppna upp själva fläktarna och smörja om dem. Enklast är väl att trycklufta genom, för säkerhetsskull.

i7 3770k@5.8GHz, Mpower, 32GB Corsair Dominator@24000MHz/CL10, 390x@1335/1750, Carbide 540 AIR
E34 540 Kompressor 760WHP