Hög CPU-temp i Prime/Intelburn (bra idle temp)

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Maj 2012

Hög CPU-temp i Prime/Intelburn (bra idle temp)

Är lite konfunderad över temperaturerna som min nya dator ligger och trycker på när man testar CPU´n.
Just nu är den överklockad till 4.2 ghz men det var liknande temperaturer i testen när den inte var klockad alls.

I vilket fall, sitter på ett Asus Z68 V Pro/Gen3, Intel 2500K i ett Fractal Design Define R3.
Har en Cooler Master Hyper 212 Evo som CPU kylare samt 2 fläktar fram och en i botten som blåser in, samt en bak och en i toppen som blåser ut. Stockkylaren på Cooler Mastern, styrd att gå på 100% vid temp över 55 grader.

I Idle ligger temperaturerna kring 30-32 c i båda HW Monitor och RealTemp.
Vcore på 1.33 vid load men det som oroar är att temperaturen på CPU kärnorna drar iväg direkt upp mot 85-90 grader. Testar jag att köra ett Prime test går den upp mot 80-90 grader på bara några sekunder och det är samma sak i Intel Burntest.

Har testat att montera om CPU kylaren en gång men får samma resultat. Känner på flänsarna vid load och de är inte speciellt varma. Har applicerat kylpasta efter "dot" modellen båda gångerna men läst att det kanske är bättre med två mindre strängar vid just Cooler Master kylare. Kan det hjälpa till?
Tycker att kylaren sitter hårt mot CPU´n men har kanske fortfarande inte fått till det rätt?

Finns det andra saker det kan bero på för så högt ska det väl inte ligga vid load? Även icke klockad stack tempen iväg mot 85-90 grader.
Spelar just nu mest Diablo som inte är så krävande och där ligger tempen mycket mer normalt, just i de olika testerna den drar iväg direkt.

Har ni några tips på vad som kan vara nästa steg att testa?

Trädvy Permalänk
Avstängd
Plats
Åbo, Finland
Registrerad
Feb 2004

Låter ju nog som om kylaren är monterad fel/dåligt då det sticker upp i såna temperaturer oklockad också.

Chassi: Coolermaster HAF XB PSU: Silverstone Strider 850W, MB: MSI Z87-G45, CPU: Intel I5-4670K @ 4,2Ghz (Corsair H100i), GPU: MSI GTX 970 Gaming RAM: Kingston HyperX 16Gb DDR3 1600Mhz, HDD: 2x Samsung F3 7200rpm 1TB, SSD: Samsung 830 series 128Gb, OS: Win 8.1, Skärmar: LG 55" FullHD & Dell 23'' UltraSharp U2312HM.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Maj 2012

Testade att montera om den idag med ny kylpasta i två mindre strängar. Hade effekt då den aldrig kom upp i över 80 c i Intel Burntest.
Testade även att köra PnP och nu verkar den bra mycket stabilare. Klockad till 4.2 och ligger nu stabilt på runt 70 grader som max. Borde kanske kunna få ner den ännu mer men vet inte många gånger man kan montera flänsarna fel, känns som jag följt instruktioner och filmer till punkt och pricka.

Det varierar rätt mycket mellan de olika kärnorna dock. Core 1 ligger konstant 6-8 grader under alla andra. Har det någon negativ effekt att de andra ligger så många grader över den eller inget att bry sig om?