grafik broblem snälla hjälp.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Skellefteå
Registrerad
Apr 2012

grafik broblem snälla hjälp.

Hej Sweclockers!

Jag har nu snart haft min dator i ca en månad och jag blir aldrig av med detta problem.
Mitt kort är ett Radeon HD 7870 Ghz edition OC.
Jag spelar mest LoL och D3 och jag upplever samma problem i båda spelen.
När jag är i ett game så fungerar allt jättebra men kanske efter 5-10 minuter så får jag ett tvärt fps dropp
ned till ungefär 20 fps.
30 sekunder efter det så fryser spelet i ca 5 sekunder sen blir skärmen svart. Den är svart i 5 sekunder sen blir allt normalt igen.
Minimerar jag spelet så får jag ett felmeddelande ''AMD drivrutinerna har slutat att fungera och har återställts''
Detta händer också i D3 förutom det lilla fps droppet jag får i LoL.
Och nej, jag har INTE överklockat kort.
Jag har testat att:

*klocka ner kortet till referens klock
*Installerat om drivrutinerna

Min dator består av:

*Intel Core 2500K 3.3 (inte överklockad)
*Sapphire HD 7870 Ghz edition OC
*Fractal Design R2 650w
*OCZ Agility 3 120GB
*Corsair 8GB DDR3 1600MHz
*Fractal Design Define R3
*Wstern Digital 1tb 7200 Rpm

Jag har drivesweeper på datorn, men förstår ej riktigt hur man gör för att avinstallerar drivrutiner.
Jag blir så j**** less på detta lagg så detta är det sista försöket att fixa problemet annars reklamerar jag kortet.

Mvh Sebbb3

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
borlänge
Registrerad
Dec 2010

låter som drivrutions problem eller överhettning

pc 1: i7 4770k ----- 6970 cf (unlockat sapphire hd 6950 och ett msi lightning hd 6970) ----- 8gb ram 1333mhz ----- gigabyte g1.sniper z87 ----- corsair tx 650 -------- coolermaster hyper 212+ -------- samsung 2233rz
pc 2(bärbar): cpu i3 2310m ---- gpu intel hd 3000 ---- ram 4gb drr3 1333mhz ---- hdd 250gb ---- skärm 13tum tn 1366x768 :(

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Skellefteå
Registrerad
Apr 2012
Skrivet av ultimadriver:

låter som drivrutions problem eller överhettning

Det kan vara drivrutinerna, men inte överhettning.
Kortet når max 60 grader i load.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Eskilstuna
Registrerad
Jul 2003

När jag fick det problemet (att drivrutinerna har slutat fungera) på mitt GTX 560 Ti OC så behövde jag höja volten.
Osäker på mängden (har inte den datorn där jag är nu) men det kanske var från ca 1.085 till 1.100 eller så.

Lycka till!

EDIT: PS Är rätt säker på att det är ett OC kort jag har där hemma.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Apr 2012
Skrivet av sebbb3:

Hej Sweclockers!

Jag har nu snart haft min dator i ca en månad och jag blir aldrig av med detta problem.
Mitt kort är ett Radeon HD 7870 Ghz edition OC.
Jag spelar mest LoL och D3 och jag upplever samma problem i båda spelen.
När jag är i ett game så fungerar allt jättebra men kanske efter 5-10 minuter så får jag ett tvärt fps dropp
ned till ungefär 20 fps.
30 sekunder efter det så fryser spelet i ca 5 sekunder sen blir skärmen svart. Den är svart i 5 sekunder sen blir allt normalt igen.
Minimerar jag spelet så får jag ett felmeddelande ''AMD drivrutinerna har slutat att fungera och har återställts''
Detta händer också i D3 förutom det lilla fps droppet jag får i LoL.
Och nej, jag har INTE överklockat kort.
Jag har testat att:

*klocka ner kortet till referens klock
*Installerat om drivrutinerna

Min dator består av:

*Intel Core 2500K 3.3 (inte överklockad)
*Sapphire HD 7870 Ghz edition OC
*Fractal Design R2 650w
*OCZ Agility 3 120GB
*Corsair 8GB DDR3 1600MHz
*Fractal Design Define R3
*Wstern Digital 1tb 7200 Rpm

Jag har drivesweeper på datorn, men förstår ej riktigt hur man gör för att avinstallerar drivrutiner.
Jag blir så j**** less på detta lagg så detta är det sista försöket att fixa problemet annars reklamerar jag kortet.

Mvh Sebbb3

Hej får samma fel meddelanden, köpte precis ett Asus HD 7950,
Har du prövat 3D mark än?

Skickades från m.sweclockers.com

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Skellefteå
Registrerad
Apr 2012
Skrivet av dedu87:

Hej får samma fel meddelanden, köpte precis ett Asus HD 7950,
Har du prövat 3D mark än?

Skickades från m.sweclockers.com

Skrivet av Vandroy:

När jag fick det problemet (att drivrutinerna har slutat fungera) på mitt GTX 560 Ti OC så behövde jag höja volten.
Osäker på mängden (har inte den datorn där jag är nu) men det kanske var från ca 1.085 till 1.100 eller så.

Lycka till!

EDIT: PS Är rätt säker på att det är ett OC kort jag har där hemma.

Tack för svaren!
Nej, jag har inte testat 3d mark.
Ska testa dra upp volten en del.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Skellefteå
Registrerad
Apr 2012

Ingen annan?
Det funkade inte att höja cvolten får samma felmeddelande...

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
borlänge
Registrerad
Dec 2010

ursäkta men min vän som knappt kan nått om datorer satt sig på forumet och lekte duktig -_-"

ont: testa andra drivrutiner typ 12.6 beta för vad jag har uppfattat det som är att 7xxx serien har för pissiga drivisar (12.5) sen kan man ju dra det gamla utesluta windows metoden genom att installera om det

pc 1: i7 4770k ----- 6970 cf (unlockat sapphire hd 6950 och ett msi lightning hd 6970) ----- 8gb ram 1333mhz ----- gigabyte g1.sniper z87 ----- corsair tx 650 -------- coolermaster hyper 212+ -------- samsung 2233rz
pc 2(bärbar): cpu i3 2310m ---- gpu intel hd 3000 ---- ram 4gb drr3 1333mhz ---- hdd 250gb ---- skärm 13tum tn 1366x768 :(

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Skellefteå
Registrerad
Apr 2012
Skrivet av ultimadriver:

ursäkta men min vän som knappt kan nått om datorer satt sig på forumet och lekte duktig -_-"

ont: testa andra drivrutiner typ 12.6 beta för vad jag har uppfattat det som är att 7xxx serien har för pissiga drivisar (12.5) sen kan man ju dra det gamla utesluta windows metoden genom att installera om det

Hur avinstallerar man med driver sweeper?
Ska testa 12.6 betan och kolla om den fungerar bättre.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
borlänge
Registrerad
Dec 2010

vet ej jag burkar bara installera direkt ovanpå dom gamla

pc 1: i7 4770k ----- 6970 cf (unlockat sapphire hd 6950 och ett msi lightning hd 6970) ----- 8gb ram 1333mhz ----- gigabyte g1.sniper z87 ----- corsair tx 650 -------- coolermaster hyper 212+ -------- samsung 2233rz
pc 2(bärbar): cpu i3 2310m ---- gpu intel hd 3000 ---- ram 4gb drr3 1333mhz ---- hdd 250gb ---- skärm 13tum tn 1366x768 :(

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Norrland
Registrerad
Okt 2008
Skrivet av sebbb3:

Hur avinstallerar man med driver sweeper?
Ska testa 12.6 betan och kolla om den fungerar bättre.

Att avinstallera grafikkortsdrivrutiner gör man genom kontrollpanelen, "program och funktioner"(där alla installerade program brukar vara...)
Leta reda på allt med Ati där, kan vara mer än en installation beroende på vad man tagit hem tidigare för installationsprogram.
exempel http://www.vistax64.com/attachments/graphic-cards/14728d12494...

Efter man gjort det starta om i felsäkert läge, brukar vara så men kan fungera att starta som vanligt också sen köra driver sweeper då det ligger kvar nycklar i registret och vanligtvis dll filer som kan bråka med det som ska in sen om man inte har ett Amd system förståss då blir det krångligare men nu har du ju en intel så det är lugnt. Så kanske det ser ut så här, välj ati sen analyze and clean
http://h30434.www3.hp.com/t5/image/serverpage/image-id/146i19...

Sen efter det installera nya drivare. Nu har jag bara kört nvidia senaste åren så kan ha missat något.
Annars på engelska... http://www.brightsideofnews.com/news/2012/4/4/guide-how-to-co...

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Skellefteå
Registrerad
Apr 2012
Skrivet av Punnisher:

Att avinstallera grafikkortsdrivrutiner gör man genom kontrollpanelen, "program och funktioner"(där alla installerade program brukar vara...)
Leta reda på allt med Ati där, kan vara mer än en installation beroende på vad man tagit hem tidigare för installationsprogram.
exempel http://www.vistax64.com/attachments/graphic-cards/14728d12494...

Efter man gjort det starta om i felsäkert läge, brukar vara så men kan fungera att starta som vanligt också sen köra driver sweeper då det ligger kvar nycklar i registret och vanligtvis dll filer som kan bråka med det som ska in sen om man inte har ett Amd system förståss då blir det krångligare men nu har du ju en intel så det är lugnt. Så kanske det ser ut så här, välj ati sen analyze and clean
http://h30434.www3.hp.com/t5/image/serverpage/image-id/146i19...

Sen efter det installera nya drivare. Nu har jag bara kört nvidia senaste åren så kan ha missat något.
Annars på engelska... http://www.brightsideofnews.com/news/2012/4/4/guide-how-to-co...

Blev ingen skillnad med andra drivisar Reklamerar nog kortet...

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Norrland
Registrerad
Okt 2008
Skrivet av sebbb3:

Blev ingen skillnad med andra drivisar Reklamerar nog kortet...

Har du exempelvis läst tråden: http://www.sweclockers.com/forum/126-radeon/1108847-grafikdri...
Är alla spel du testat online? Testa köra något spel, inte benchmark som bara körs på datorn så man kan utesluta nätverket. (exempelvis så använder 3dmark inget grafikminne så är det fel på det så visar det sig inte)

Vilket operativsystem har du, helt nyinstallerad med senaste drivarna? Missade vilket moderkort du har, finns program som hittar fler/nyare drivrutiner än det som erhålls på moderkortssidan? Drivrutiner till usb, ljud, senaste dx version och fler saker kan orsaka problem om dom är fel/gamla. Eller byta plats på minnena som någon skrev i ovan nämnda tråd. Och viktigaste stäng av "Hårdvaruacceleration" i webbläsaren.
Sen finns det hur många problemrelaterade trådar om just drivrutiner eller att inbyggda ljudkortet bråkar.
Här är en som har ett väldigt tydligt fps drop problem som är ljudrelaterat http://www.youtube.com/watch?v=HXYlwpK5QxE

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Skellefteå
Registrerad
Apr 2012
Skrivet av Punnisher:

Har du exempelvis läst tråden: http://www.sweclockers.com/forum/126-radeon/1108847-grafikdri...
Är alla spel du testat online? Testa köra något spel, inte benchmark som bara körs på datorn så man kan utesluta nätverket. (exempelvis så använder 3dmark inget grafikminne så är det fel på det så visar det sig inte)

Vilket operativsystem har du, helt nyinstallerad med senaste drivarna? Missade vilket moderkort du har, finns program som hittar fler/nyare drivrutiner än det som erhålls på moderkortssidan? Drivrutiner till usb, ljud, senaste dx version och fler saker kan orsaka problem om dom är fel/gamla. Eller byta plats på minnena som någon skrev i ovan nämnda tråd. Och viktigaste stäng av "Hårdvaruacceleration" i webbläsaren.
Sen finns det hur många problemrelaterade trådar om just drivrutiner eller att inbyggda ljudkortet bråkar.
Här är en som har ett väldigt tydligt fps drop problem som är ljudrelaterat http://www.youtube.com/watch?v=HXYlwpK5QxE

Tack för att du tar dig tid åt problemet.

Jag har Windows 7 och har de nyaste drivarna till mitt moderkort http://www.gigabyte.se/products/product-page.aspx?pid=3800#ov
Laddade ner alla drivarna från den där hemsidan. Kan tyvärr inte byta plats på ramminnena för att min processorkylare är ivägen.
Jag har letat runt väldigt mycket men har inte hittills hittat något som fungerat...
Tycker du jag ska installera om Windows kanske?

Mvh Sebbb3

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Norrland
Registrerad
Okt 2008
Skrivet av sebbb3:

Jag har Windows 7 och har de nyaste drivarna till mitt moderkort http://www.gigabyte.se/products/product-page.aspx?pid=3800#ov
Tycker du jag ska installera om Windows kanske?

Mvh Sebbb3

Antar det är 64 bitars då du har 8gb ram. Tänk på att det finns 2 revisioner av samma moderkort, helt olika ljudchip, olika crossfire stöd.. okej.. jaja
men på sidan nerladddningar finns en blå text:
"Du kan också söka igenom datorn efter andra drivrutinsuppdateringar med DriverAgent"
testa det programmet, kolla vilka uppdateringar som är gratis, vissa länkar dom till andra får man betala för.
Någon drivrutin som den länkade till för mig var till någon bärbar datormodell å jag har inte märkt av något speciellt konstigt.
Sen den där buggen med "slutar svara" på grafikkortet då det har å göra med att webbläsaren är inställd på att använda grafikkortet i webbläsarapplikationer för 3D. Klicka bort det i inställningar och det ska minimera risken för det problemet, tillsammans med att ställa in Prestanda.
http://www.pcgameshardware.com/screenshots/418x627/2009/07/st...

Annars kan det ju vara minnena. Har du kört memtest? rätt volt och inte överklockade?
en till länk... http://support.amd.com/us/kbarticles/Pages/737-27116RadeonSer...

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Skellefteå
Registrerad
Apr 2012
Skrivet av Punnisher:

Antar det är 64 bitars då du har 8gb ram. Tänk på att det finns 2 revisioner av samma moderkort, helt olika ljudchip, olika crossfire stöd.. okej.. jaja
men på sidan nerladddningar finns en blå text:
"Du kan också söka igenom datorn efter andra drivrutinsuppdateringar med DriverAgent"
testa det programmet, kolla vilka uppdateringar som är gratis, vissa länkar dom till andra får man betala för.
Någon drivrutin som den länkade till för mig var till någon bärbar datormodell å jag har inte märkt av något speciellt konstigt.
Sen den där buggen med "slutar svara" på grafikkortet då det har å göra med att webbläsaren är inställd på att använda grafikkortet i webbläsarapplikationer för 3D. Klicka bort det i inställningar och det ska minimera risken för det problemet, tillsammans med att ställa in Prestanda.
http://www.pcgameshardware.com/screenshots/418x627/2009/07/st...

Annars kan det ju vara minnena. Har du kört memtest? rätt volt och inte överklockade?
en till länk... http://support.amd.com/us/kbarticles/Pages/737-27116RadeonSer...

Jag fick dessa resultat med driver agent http://driveragent.com/c/driveragent_results?hwid=839cff3ac0c...
Finns det något du tycker jag bör uppdatera? Har hört att google chrome inte använder sig av hårdvaruacceleration så det kan ju inte vara felet..

Mvh sebbb3

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Norrland
Registrerad
Okt 2008
Skrivet av sebbb3:

Jag fick dessa resultat med driver agent http://driveragent.com/c/driveragent_results?hwid=839cff3ac0c...
Finns det något du tycker jag bör uppdatera? Har hört att google chrome inte använder sig av hårdvaruacceleration så det kan ju inte vara felet..

Mvh sebbb3

Jag är ingen expert på någonting men google brukar svara när jag frågar.
Det verkar som dom stora webbläsarna har stöd, konstigt vore det annars för när det fungerar så avlastas cpu'n märkbart.
http://techsplurge.com/6314/improve-web-browsing-video-playba...
Annars kan det ju vara enklare att minimera så många program som möjligt vid spelandet, ingen webbläsare, ingen msn eller skype lr liknande...
USB3 kontrollern "Etron" var ju skräp när den kom så uppdatera den och helst plugga in enheter i USB2 istället för om man inte tryfflar stora datamängder så kör jag hellre stabila USB2, för egen del har jag stängt av USB3 i bios.
Nätverksdrivarna var ju också gratis så uppdatera dom. Och har du inget singelspel så testkör ett benchmark för å se om det händer något ovanligt.
Exempelvis http://downloads.guru3d.com/Unigine-Heaven-DX11-Benchmark-3.0...

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Skellefteå
Registrerad
Apr 2012
Skrivet av Punnisher:

Jag är ingen expert på någonting men google brukar svara när jag frågar.
Det verkar som dom stora webbläsarna har stöd, konstigt vore det annars för när det fungerar så avlastas cpu'n märkbart.
http://techsplurge.com/6314/improve-web-browsing-video-playba...
Annars kan det ju vara enklare att minimera så många program som möjligt vid spelandet, ingen webbläsare, ingen msn eller skype lr liknande...
USB3 kontrollern "Etron" var ju skräp när den kom så uppdatera den och helst plugga in enheter i USB2 istället för om man inte tryfflar stora datamängder så kör jag hellre stabila USB2, för egen del har jag stängt av USB3 i bios.
Nätverksdrivarna var ju också gratis så uppdatera dom. Och har du inget singelspel så testkör ett benchmark för å se om det händer något ovanligt.
Exempelvis http://downloads.guru3d.com/Unigine-Heaven-DX11-Benchmark-3.0...

Jag har både Mafia 2 och AVP som jag bara kör offline, och jag upplever samma problem med båda spelen.
Jag använder bara USB2.
Omformaterade datorn igår men samma problem uppstår.
Kan det vara hårdvare fel?

Mvh Sebbb3

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Norrland
Registrerad
Okt 2008
Skrivet av sebbb3:

Kan det vara hårdvare fel?

Mvh Sebbb3

Glömde ju nämna att prova ställa ner grafiken eller byta till minst krävande Tema man har på skrivbordet.
Vilken ati drivare valde du? provade du memtest? prova datorn med ett annat grafikkort? vilket antivirusprogram, vissa kan bråka med spel?
http://www.youtube.com/watch?v=Wm3TUTmXZcQ öppna msconfig , se vilka program som finns i autostart, bör inte vara många vid en nyinstallation, tyvärr listas inte allt där som exempelvis en konstant mediadelning i windows mediaspelare som hela tiden ligger på och försöker dela sina filer i nätverket tills man någonstans stängde av den tre gånger för att den skulle stanna avstängd. (offtopic...)
Testade du rundflygningen/testprogrammet i Unigine Heaven, som också är väldigt krävande/snyggt om man ställer upp grafiken.
sen kan man välja olika lägen: openGL dx9 dx10 och dx11 å köra på...
För om du nu lämnar in kortet och får ett nytt, och problemet består, har det ju inte förändrat något?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Skellefteå
Registrerad
Apr 2012
Skrivet av Punnisher:

Glömde ju nämna att prova ställa ner grafiken eller byta till minst krävande Tema man har på skrivbordet.
Vilken ati drivare valde du? provade du memtest? prova datorn med ett annat grafikkort? vilket antivirusprogram, vissa kan bråka med spel?
http://www.youtube.com/watch?v=Wm3TUTmXZcQ öppna msconfig , se vilka program som finns i autostart, bör inte vara många vid en nyinstallation, tyvärr listas inte allt där som exempelvis en konstant mediadelning i windows mediaspelare som hela tiden ligger på och försöker dela sina filer i nätverket tills man någonstans stängde av den tre gånger för att den skulle stanna avstängd. (offtopic...)
Testade du rundflygningen/testprogrammet i Unigine Heaven, som också är väldigt krävande/snyggt om man ställer upp grafiken.
sen kan man välja olika lägen: openGL dx9 dx10 och dx11 å köra på...
För om du nu lämnar in kortet och får ett nytt, och problemet består, har det ju inte förändrat något?

Jag testade Unugune Heaven och jag märkte ett underligt fel som kanske orsakar krascherna.
Jag körde i ca 10 min och flera gånger märkte jag att vissa objekt ''blinkar till'' likt som när man överklockar sitt kort
lite för mycket. Det är antingen ett svart blink eller ett vitt.
Nu när jag tänker efter så har det hänt när jag spelat LoL också...
Nu testade jag LoL igen, och jag märkte av att vissa objekt blinkar till.
Det händer typ 3 gånger innan datorn kraschar.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Norrköping
Registrerad
Feb 2010
Skrivet av sebbb3:

Jag testade Unugune Heaven och jag märkte ett underligt fel som kanske orsakar krascherna.
Jag körde i ca 10 min och flera gånger märkte jag att vissa objekt ''blinkar till'' likt som när man överklockar sitt kort
lite för mycket. Det är antingen ett svart blink eller ett vitt.
Nu när jag tänker efter så har det hänt när jag spelat LoL också...
Nu testade jag LoL igen, och jag märkte av att vissa objekt blinkar till.
Det händer typ 3 gånger innan datorn kraschar.

Du har inte möjlighet att testa kortet i en annan dator? Om problemet kvarstår så är det ju bara skicka in det. Men måste säga att det låter som ett defekt kort...

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Aug 2002

Har du testat att köra med öppet chassie och kanske en bordsfläkt som blåser rakt in för att säkerställa dräglig temp i chassiet - ifall givarna ger konstiga värden?

Tror inte det är mjukvara/drivisar om den segar ihop för att strax efteråt krascha.

i7-8700k | ASUS ROG Strix Z370-F Gaming | 4x8GB Corsair Vengeance LPX 3200 | ASUS GeForce GTX 1070 Dual OC | Intel 520 480GB | WD Black 3TB | Noctua NH-U14S | Fractal Design ARC | Be-Quiet Straight Power BQT E9 CM 680W | LG BH08LS20 | ASUS Xonar Essence STX

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Jul 2004
Skrivet av sebbb3:

Hur avinstallerar man med driver sweeper?
Ska testa 12.6 betan och kolla om den fungerar bättre.

Det kan jag svara på

1. Se till att du har senaste DriverSweeper (inte den från Guru3D utan den från phyxion.net/item/driver-sweeper.html)
2. Avinstallera CCC via Kontrollpanelen -> Avinstallera program (välj "ta bort hela AMD programvaran" eller något liknande
3. Starta om datorn
4. Efter POST trycker du på F8 tills "Safe mode" alternativet kommer upp
5. Starta datorn i felsäkert läge
6. Kör DriverSweeper, klicka för AMD Drivers, tryck på Analyze och sedan Clean.
7. Starta om datorn igen
8. Installera nyaste CCC och starta om datorn en sista gång.
Klart!

[Intel 6700K @ 4500MHz]--[MSI Core Frozr L]--[MSI Z170 Gaming M5]--[Corsair 16GB 2666MHz DDR4]--[MSI 1080Ti Gaming X @ 2038/12006MHz]--[EVGA Supernova G2 850W]--[Fractal Design Define S]--[Windows 10 x64]--[Acer X34A]--[Corsair Strafe RGB MX Silent]--[Mionix Naos 7000]--[HyperX Cloud II]--[Creative Gigaworks T20]

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Lund
Registrerad
Jan 2011
Skrivet av sebbb3:

Hej Sweclockers!

Jag har nu snart haft min dator i ca en månad och jag blir aldrig av med detta problem.
Mitt kort är ett Radeon HD 7870 Ghz edition OC.
Jag spelar mest LoL och D3 och jag upplever samma problem i båda spelen.
När jag är i ett game så fungerar allt jättebra men kanske efter 5-10 minuter så får jag ett tvärt fps dropp
ned till ungefär 20 fps.
30 sekunder efter det så fryser spelet i ca 5 sekunder sen blir skärmen svart. Den är svart i 5 sekunder sen blir allt normalt igen.
Minimerar jag spelet så får jag ett felmeddelande ''AMD drivrutinerna har slutat att fungera och har återställts''
Detta händer också i D3 förutom det lilla fps droppet jag får i LoL.
Och nej, jag har INTE överklockat kort.
Jag har testat att:

*klocka ner kortet till referens klock
*Installerat om drivrutinerna

Min dator består av:

*Intel Core 2500K 3.3 (inte överklockad)
*Sapphire HD 7870 Ghz edition OC
*Fractal Design R2 650w
*OCZ Agility 3 120GB
*Corsair 8GB DDR3 1600MHz
*Fractal Design Define R3
*Wstern Digital 1tb 7200 Rpm

Jag har drivesweeper på datorn, men förstår ej riktigt hur man gör för att avinstallerar drivrutiner.
Jag blir så j**** less på detta lagg så detta är det sista försöket att fixa problemet annars reklamerar jag kortet.

Mvh Sebbb3

Det är antagligen inte värmeproblem. Så blir det för mig också ibland. Det är när jag har klockat kortet för högt för volten jag kör det på. Klocka ner det lite eller höj volten

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Aug 2002
Skrivet av _MmattiasS_:

Det är antagligen inte värmeproblem. Så blir det för mig också ibland. Det är när jag har klockat kortet för högt för volten jag kör det på. Klocka ner det lite eller höj volten

Han skrev ju att han INTE klockat det och även provat att klocka ner det till referens-klock...

"*klocka ner kortet till referens klock"

i7-8700k | ASUS ROG Strix Z370-F Gaming | 4x8GB Corsair Vengeance LPX 3200 | ASUS GeForce GTX 1070 Dual OC | Intel 520 480GB | WD Black 3TB | Noctua NH-U14S | Fractal Design ARC | Be-Quiet Straight Power BQT E9 CM 680W | LG BH08LS20 | ASUS Xonar Essence STX

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Europa
Registrerad
Okt 2010

Byt ut kortet mot ett nytt så får din försäljare felsöka kortet istället.
Verkar som om det är fel på kortet i sig..

Mitt kärnkraftverk
|Asus PRIME-B350-PLUS|PH-TC14PE_OR|Ryzen 5 1400@3890MHz|Vega 56@Vega64bios |Corsair 2x4GB 3200MHz|Corsair TX 650w Bronze|CM Storm Enforcer|AOC G2460PF / 24"144Hz FreeSync|

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Lund
Registrerad
Jan 2011
Skrivet av Micke O:

Han skrev ju att han INTE klockat det och även provat att klocka ner det till referens-klock...

"*klocka ner kortet till referens klock"

Det kan hända även om man kör det i referensklock, om man har otur och får ett dåligt ex. I vissa falll, som tex Gigabyte gtx560ti, så har de gjort något fel med strömförsörjningen, så att det är stor chans att det händer, även om man inte klockar. Men det kan ju bero på något annat också.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Jul 2011

Välkommen till AMDs 7xxx-serie (:

"Drivrutinerna har slutat fungera" verkar vara deras nya slogan, och är något du kommer fortsätta att se titt som tätt tills de lär sig att göra ordentliga drivrutiner.

Antingen får du vänta eller så kan du försöka reklammera kortet, och köpa motsvarande kort hos Nvidia, det ska jag göra i alla fall

| Mobo: Z170 Pro Gaming | CPU: i5-6600K @ 4.2GHz med Antec Kühler H2O 920 | RAM: 16GB @ 3000MHz | GPU: Asus GTX 1070 ROG| |PSU:RM750x | Chassi: Fractal Design Core 2500 | SSD: OCZ Vertex3 120GB + Force GT 240GB | HDD: 6TB | Skärm: Foris FS2333 | |Ljud: Xonar Essence STX |

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Skellefteå
Registrerad
Apr 2012
Skrivet av Lasergurka:

Välkommen till AMDs 7xxx-serie (:

"Drivrutinerna har slutat fungera" verkar vara deras nya slogan, och är något du kommer fortsätta att se titt som tätt tills de lär sig att göra ordentliga drivrutiner.

Antingen får du vänta eller så kan du försöka reklammera kortet, och köpa motsvarande kort hos Nvidia, det ska jag göra i alla fall

Tror jag ska vänta ett tag innan jag lämnar in kortet.
Får du också felmeddelandet eller?
Mitt moderkort stödjer tyvärr inte SLI så om jag ska byta till Nvidia så byter jag nog till ett 680 eller 670

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Jul 2011
Skrivet av sebbb3:

Tror jag ska vänta ett tag innan jag lämnar in kortet.
Får du också felmeddelandet eller?
Mitt moderkort stödjer tyvärr inte SLI så om jag ska byta till Nvidia så byter jag nog till ett 680 eller 670

Japp, nästan varje gång jag spelar får jag det, dessutom klockar korten ner sig till 500MHz istället för att gå i 1100MHz som de ska, händer ofta mitt i matcher, kan vara därför din fps plötsligt sjunker också, för att de klockar ner sig.

Vad har du för moderkort?

| Mobo: Z170 Pro Gaming | CPU: i5-6600K @ 4.2GHz med Antec Kühler H2O 920 | RAM: 16GB @ 3000MHz | GPU: Asus GTX 1070 ROG| |PSU:RM750x | Chassi: Fractal Design Core 2500 | SSD: OCZ Vertex3 120GB + Force GT 240GB | HDD: 6TB | Skärm: Foris FS2333 | |Ljud: Xonar Essence STX |