Klickande HDD. Tips på ny SSD?

Permalänk
Medlem

Klickande HDD. Tips på ny SSD?

Hej!

Jag äger en Macbook Pro från 2008 vars Seagate 160 GB HDD har klickat ett tag nu. Den klickar dock inte alltid då HDD läser oftast låter den som vanligt. Har denna som en skoldator och den upplever nog en hel del stötar från att bära med sig den hela tiden. Datorn har alltid fungerat som den ska och jag har inte upplevt något problem med hårddisken. Jag hörde nyligen ett nytt ljud som lät som läsararmen slog i någonting 3-4 gånger. Detta skrämde mig såklart lite och tänkte fråga lite "professionell" hjälp. Tror ni att min HDD är på väg att dö? Tänker hur som hällst göra en backup av mina viktigaste filer och dokument.

Är också väldigt sugen på att köpa en ny SSD och ber gärna om lite nyttiga tips på någon bra, stabil och inte allt för dyr SSD på 120 GB. I min macbook är det endast SATA II men vill ha en HDD som skulle vara framtidssäker. Men visst funkar SATA III diskar med SATA II?

Tack!

Permalänk
Medlem
Permalänk
Medlem

Har sett denna SSD och är mycket sugen, men snål som jag är är den nästan åt det dyra hållet. Vet däremot att detta är vad en duglig SSD kostar :/

http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=885131
Har sett på denna, men har samtidigt hört att OCZ inte är så pålitliga...

Permalänk
Medlem

Hard Drive Click of Death http://www.youtube.com/watch?v=vbq8vfs1wYY om din hårddisk låter likadant så är den nära döden.

Även jag rekommenderar Samsung 830 som är snabb och mycket mer tillförlitlig jämfört med OCZ som har haft stora problem, men tänk på att det finns flera versioner av Samsung 830 128GB SSD.

Denna är endast 7mm tjock och passar kanske inte i din dator http://www.inet.se/produkt/4304360/samsung-ssd-basic-830-seri...

Här har vi en Samsung 830 128GB med padding för NB (laptop) http://www.inet.se/produkt/4304000/samsung-ssd-nb-830-series-...

Och en version för stationär dator (Desktop) http://www.inet.se/produkt/4303994/samsung-ssd-desktop-830-se...

Permalänk
Medlem

Har gjort en backup nu och tänkte vänta och se hur länga HDD överlever om den failar blir det att beställa en sådan:
http://www.inet.se/produkt/4304406/ssd-120gb-intel-330-reseller-2-5

Eller:
http://www.inet.se/produkt/4304360/samsung-ssd-basic-830-series-128gb

Det enda jag funderar över när det gäller valet mellan diskarna är att Intel SSDn använder Sandforce kontroller som jag sett fått mycket kritik på sistone. Vad tycker ni om sandforce och vilken disk skulle ni välja?

Permalänk
Medlem

Jag har haft en Intel 520 ett bra tag nu & den har funkat klockrent, så att dom använder sandforce har nog ingen större betydelse. Alla diskar verkar rätt bra överlag tycker jag. Även min a-data funkar fint. Eller så har jag bara haft tur. Men det känns nästan som det kvittar vad man tar då det mesta är fina grejer.

Permalänk
Medlem

Funder om det är någon märkvärd skillnad på intels 330 serie och 520 serie.

Intel 330
Intel 520