Går mina minnen i rätt hastighet?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Skåne
Registrerad
Dec 2001

Går mina minnen i rätt hastighet?

Hej,

Har 2x1024mb minnen av märket a-data.

Dessa:
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?e=515042

Undrar om de går i rätt hastighet. Har ställt in 800mhz i bios, och vid POST visas 2048xxxxmb...typ och 800mhz, dualchannel, 2T.

Men cpu-z visar 400mhz, se bild.

http://imageshack.us/photo/my-images/835/adatao.jpg/

Går de i 800mhz eller 400mhz, eller vad är det jag inte fattar?
Moderkortet är ett MSI K9VGM-V

Ska tilläggas att jag inte är jättevass på hårdvara längre. Tacksam om någon kunde räta ut frågetecknen.

Med vänlig hälsning
Peter Andersson

Nöjesmaskinen: WS: Intel core i5 3550K 3.3ghz | 8gb ram | Nvidia GT 640 2gb | 500gb ssd + 1tb hdd | dvd +-r/rs. OS: Linux Mint 18 mate desktop

Slösurfarmaskinen: Acer Aspire 5200 | Turion X2 64bit TL-64 2.2ghz | 4gb ram | 120gb hdd | Geforce 7000 256mb | Dvd-+r/rw/ram | OS: Mint 18.3 Mate desktop

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jul 2011

DDR = Double Data Rate.

Dom får saker gjort två ggr per cykel.

Det funkar som det ska m.a.o.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Skåne
Registrerad
Dec 2001

Okej, skönt att veta.
Dock hade jag 2 st 533mhz ddr2 minne innan, och där har jag för mig att det visades 533mhz i cpu-z, det var lite därför jag undrade.

Men tack för svaret, skönt om det är som du säger

Nöjesmaskinen: WS: Intel core i5 3550K 3.3ghz | 8gb ram | Nvidia GT 640 2gb | 500gb ssd + 1tb hdd | dvd +-r/rs. OS: Linux Mint 18 mate desktop

Slösurfarmaskinen: Acer Aspire 5200 | Turion X2 64bit TL-64 2.2ghz | 4gb ram | 120gb hdd | Geforce 7000 256mb | Dvd-+r/rw/ram | OS: Mint 18.3 Mate desktop

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jul 2011
Skrivet av Peter77:

Okej, skönt att veta.
Dock hade jag 2 st 533mhz ddr2 minne innan, och där har jag för mig att det visades 533mhz i cpu-z, det var lite därför jag undrade.

Men tack för svaret, skönt om det är som du säger

Det var inte 1066MHz du hade tidigare då? För det finns sådana också.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Skåne
Registrerad
Dec 2001
Skrivet av lorgix:

Det var inte 1066MHz du hade tidigare då? För det finns sådana också.

Nix, det ena var 533 och det andra 667 så hastigheten blev 533, och det visades också i cpu-z vill jag bestämt minnas. Dock var de av olika storlek och gick i single channel.
Mitt moderkort stödert 400, 533, 667 och 800Mhz.
Dock borde det vara rätt eftersom det visas 800mhz dualchannel, 2T vid POST:en.
Men blev ändå lite fundersam.

Tack för din respons sålångt hursomhelst

Med vänlig hälsning

Nöjesmaskinen: WS: Intel core i5 3550K 3.3ghz | 8gb ram | Nvidia GT 640 2gb | 500gb ssd + 1tb hdd | dvd +-r/rs. OS: Linux Mint 18 mate desktop

Slösurfarmaskinen: Acer Aspire 5200 | Turion X2 64bit TL-64 2.2ghz | 4gb ram | 120gb hdd | Geforce 7000 256mb | Dvd-+r/rw/ram | OS: Mint 18.3 Mate desktop