Är ni trogna er tillverkare?

Permalänk
Medlem

Ingen tillverkare är trogen mig (bara säljer till mig) så varför skulle ajg vara trogen till en tillverkare.

Jag gillar att blanda tillverkare på de olika komponenter av två andledningar:
1. Jämföra upplevelse från alla olika
2. Känns så fascinerande att man kan blanda hej vilt och det fortfarande fungerar så bra

Visa signatur

Be wiser than other people if you can; but do not tell them so.

►Jag förbehåller mig rätten att ha helt upp åt väggarna fel◄

Permalänk

Jag körde 5870 i CF ett tag, gick som på räls och var helnöjd.
Sen slängde jag in ytterligare ett 5850 BE och körde trifire.
Insåg att det kort gjorde inte ett smak för prestandan i spel desvärre då ett ensamt 5850 BE gav mer flyt och FPS än mina 3 ihop.
Sen sålde jag bort dom 3 korten och köpte ett GTX580 Direct cuII. 3D mark 11 poängen sjönk till botten, men spelupplevelsen och flytet man fick med ett singelkort från nVidia gjorde väl så att jag vart alergiskt mot AMD. Men hur det än är så tycker jag att när AMD släpper kort så är det rejäla grejjer med toppoäng överallt, sen kommer nVidia och precis kliver förbi.
Jag kommer nog hålla mig till det gröna laget, även om nu bådas loggor är gröna ><
Det känns som Intel + nVidia och Amd+ Amd går hand i hand.

Visa signatur

|Corsair Obsidian 800D|i7 4770K @ 3,5Ghz|Phanteks PH-TC14PE|EVGA GTX 780|MSI Z87-GD65 GAMING ATX|Corsair 8GB (2x4096MB) CL9 1600Mhz VENGEANCE LP|Corsair Force 3 120GB|BenQ 24" G2420HDBE|Corsair PSU 1000W HX ATX 2.2|Logitech G110|Logitech MX 518|Steelseries 7H Fnatic Edition|

Permalänk
Medlem

Jag försöker så gott det går att vara opartiskt, men det är fan inte lätt när man ständigt blir nerdunkad i banken varje gång man ger AMD's grafikkort en chans. ("tyvärr" är jag väldigt medveten om att det finns människor med erfarenhet som är det raka motsatsen...)
Jag har under den senaste 4årsperioden haft 7 grafikkort, 3 nvidia och 4(!) AMD-kort. De tre kort som av en eller annan anledning har haft problem har alla kommit från AMD's sida vilket har fått mig att varje gång säga "aldrig mer AMD".. fast när testerna visar vad som är bäst eller när priset är det rätta har jag ändå alltid kommit tillbaks.
Men, jag säger nog fan det igen, aldrig mer AMD. För min del är inte de kronor man kan spara eller den prestandaskjuts man får längre värt besväret.

Visa signatur

Citera om du skriver till mig. Annars läser jag troligtvis INTE.

Permalänk
Entusiast

Själv vet jag att hårdvarukrångel med grafikkort i regel ligger hos tillverkaren av grafikkoortet, och inte chippet som sitter på. Så för min del spelar det ingen roll om det är ett AMD eller nVidia.

Vad jag hittils har lärt mig, genom flera års byggande av datorer år vänner, familj, några åt medlemmar här hos Sweclockers, samt en del sålda:

Jag undviker dessa tillverkare i den mån det går, då det är dem i min statistik som har mest problem med undermånlioga spänningsregulatorer, coilwhine och/eller allmän instabilitet. Inte bara grafikkort, utan även moderkort och annan hårdvara.

  • XFX (underdimensionerade spänningsregulatorer)

  • KFA2 (spoltjut)

  • MSI (Svullna kondensatorer, spoltjut. "Military class... yeah right... The story about Little Red Riding Hood is better.")

Jag föredrar följande, då det är den hårdvara jag haft minst problem med:

  • Asus

  • EVGA

Övriga märken/tillverkare har jag inte tillräcklig erfarenhet av, då jag haft händerna på dem ett ytterst fåtal gånger, och kan därför inte räknas in i statistiken.

Visa signatur

Bästa programmen till Linux - v2.0
Linux-guide: Val av grafisk miljö. (Att välja distribution).
-
Everyone should have a SGoC in their systems (SGoC: SysGhost on a Chip)

Permalänk
Medlem

Jag väljer det grafikkort som presterar bäst i de spel jag gillar, både hårdvara och drivisar räknas in. Kundsupport och kvalité väger också.

Permalänk
Medlem
Skrivet av drefk2000:

Ja, men är det verkligen det eller har våra glasögon grönt glas?

Skickades från m.sweclockers.com

du kan ju inte få perspektiv på tillvaron om du inte har ett grönt och ett rött filter i glasögonen.

Visa signatur

Operativsystemet som löser nästan alla problem: Mint

Permalänk
Medlem

Finns bara en tillverkare som jag köpte slaviskt, men jag var inte fanboy för det utan rekomenderade ofta andra moderkort..
Synd att DFI inte längre tillverkar konsumentmoderkort.

För er som var med på s939 tiden vet vad jag talar om med deras LanParty serie.

Visa signatur

"Computer games don't affect kids; I mean if Pac-Man affected us as kids, we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills and listening to repetitive electronic music."
-Kristian Wilson, Nintendo Inc, 1989

Permalänk

Nvida och Intel känns gött, men jag köper det som är mest prisvärt för stunden. Samtidigt vill jag hellre stöda AMD än Intel. Jag har alltså både Intel och AMD processorer och Intel, Nvida, Ati och ett gammalt matrox grafikkort i datorer som jag använder idag.

När jag ska välja mitt val så är stabilitet något som jag värdesätter, men jag är tveksam till vilken tillverkare som gör de stabilaste grafikkorten med bra drivrutiner.

Visa signatur

[Core i7-3930K med 32GB ram, 2*256GB SSD] & [Core i7 3770K med 16 GB RAM, 256GB SSD] som tillsammans har ett [HD 5850 1GB] och 3st 24".

Permalänk
Medlem

Går alltid på recensioner samt vad personen ska ha det till när jag ska rekommendera grafikkort. Även till mig själv. Tror inte att det är speciellt bra att vara fanboy då man tenderar till att bli väldigt restriktiv och därmed ganska efter när det kommer till teknikutveckling (Kanske inte gäller för apple vs Samsung då de hela tiden ligger på en likvärdig nivå så i slutändan är det design eller annat som avgör). Det kan även sluta med att man sitter på en produkt som är alldeles för dyr när det kommer till bang for the buck...

Dock har jag märkt att man ofta glider in på ett visst antal återkommande märken då man efterfrågar vissa tekniker eller dylikt på tex ett moderkort etc...

Visa signatur

Fulburken:
| I9 9900K
| Gigabyte Aorus Z390 AORUS MASTER
| Asus RTX 3090 Strix OC

Permalänk
Medlem

Med mer pengar och mindre tid med åren blir man mindre motiverad att spara 10 kr eller att få 1% mer prestanda i ett visst spel, på att köpa det absolut mest optimala märket eller grafikkortet. Man vill mest ha något vettigt och tyst som inte krånglar. Då ligger det lite närmare att bara köpa en ny generation från samma märke som funkat bra innan.

Men rent principiellt är jag inte särskilt trogen. Jag pejlar mest läget rent allmänt vilket läger som anses ha ledningen av AMD/Nvidia (och Intel), och sållar ut "fel" märken direkt. Sen börjar jag kika på modeller.

Permalänk
Medlem

Vad gäller grafik, processor, nätaggregat och minnen är jag väldigt trogen vanan. Nvidia, intel och Corsair för hela slanten. Moderkort får gärna vara Asus eller Gigabyte men här mixar jag fritt. Hårddiskar och SSDs har jag en hel uppsjö av märken, samma med chassin.

Permalänk
Medlem

Jag sågar gärna vilken tillverkare som helst så fort jag köpt något som inte håller måttet.
Jag har haft både Nvidia kort och AMD/ATI kort och haft stora problem med samtliga kort från Nvidia medans de från AMD funkat perfekt.
Med de erfarenheterna så kommer jag i fortsättningen att köra på AMD, men börjar de krångla så tänker jag verkligen inte köpa dem igen bara för att vara "trogen".

Överhuvudtaget så köper jag det jag tror är bäst oavsett tillverkare. Jag ser det inte som att jag är i ett förhållande med en tillverkare bara för att jag köpt dennes produkt...

Visa signatur

Namn : Jesper | Ålder : 45 | In-game namn : iller
Yrke : Matematisk modellerare (finansiell matematik), mjukvaruutvecklare för risksystem.
Utbildning : Doktor i matematik + en del mat-stat, numme och IT-relaterat.

Permalänk
Medlem

Kunde inte bry mig mindre om kortet kommer från varken AMD eller Nvidia - så länge det är bäst så köper jag det.

Permalänk

Jag är nog ganska mycket fanboy av mig. brukar dock vara bra på att påtala det för folk i samband med mina rekommendationer.

jag hade det ganska svårt när jag skulle välja nytt system förra våren. Lade några veckor för att hitta så mycket som möjligt som skulle tala till min gamla cpu-tillverkares fördel, men till slut insåg jag att de var helt fel för mina behov, och "bytte sida".

När det gäller grafikkort har jag dock alltid kört grönt, såfort jag kommer i kontakt med det röda så får jag problem (som i veckan, när en gammal dator skulle få windows 7, och det inte fanns drivrutiner till ett grafikkort från mid-2007).

Och ASUS får äran att vara min främsta korttillverkare, sålänge dom fortsätter att fungera felfritt.

Visa signatur

Dator:
*Censurerad av jantelagen*

Permalänk
Medlem
Skrivet av drefk2000:

Varför skulle det bli ett flamewar? Jag var bara nyfiken, jag säger inte att något märke är bättre. Tvärtom så säger ju jag att jag inte tagit reda på hur det ligger till.

Skickades från m.sweclockers.com

Jag brukar börja med att rekommendera AMDs grejer, men det hänger
lite på produkt och ändamål.
Billig multimediaburk och enkla spel:
AMDs fusion A-serie.
Mellanklass gaming:
AMD 7850/7870
sen antingen AMD A-serien i botten, eller en intel i5.
Högpresterande gaming-system eller högpresterande beräkningsdator:
Här blir jag tvungen att rekommendera intel i7 som processor, om
det inte gäller tungt trådade applikationer.

Jag föredrar AMD, för jag har själv inte haft problem med dem, och
en anledning till att jag aktivt väljer bort intel är pga deras fulheter
runt P4-eran... Om/när marknadsandelarna blir jämnare kommer jag
bli mer neutral i val av processor.
Jag vet att en del tycker det är dumt att köpa från AMD bara för det,
men det är mitt val och det står jag fast vid.

I slutändan handlar det dock om pris/prestanda/budget.

Visa signatur

Akashiro 0.9: Ryzen 5 7600, Radeon RX 7800XT Pure: 64/2000
https://podcasters.spotify.com/pod/show/thomaseron

Permalänk
Medlem

Jag har alltid läst mig till vad som känns bäst i den prisklassen jag velat ha.

Att det i processorsammanhang alltid slutat med Intel är en annan femma.

I grafikkort har jag varit överallt. Nu från Radeon 9600 > Geforce 5900xt > Radeon x600 > Geforce 8800 > Geforce gtx480
Och nu ska jag ge mig in på 2x Radeon 7970. Så jag tar det jag finner mest prisvärt för stunden.

Visa signatur

/dev/null

Permalänk
Medlem

Man kör det man vet funkar och har bra erfarenheter från. Jag är heller inte så priskänslig när jag köper nya datorer.
Processorer. Själv har jag förkärlek för Intel (inte kört AMD se'n 486:an). Numer är det no-contest prestandamässigt. AMD ligger efter. Tyvärr. Det motverkar utvecklingen på processorsidan.
Moderkort. Har kört Asus sedan det legendariska P55T2P4 (83MHz-bordet) och alltid varit top-notch-produkter från Asus.
Minnen. Körde en del Samsungbrand:ade för länge se'n men kör sedan många år bara Corsair. De funkar och har bra prestanda.
Grafikkort. Det är Nvidia som gäller de senaste 10 åren. Minst strul med drivare och minst problem till alla spel i Windows. Alltid funkat bäst i Linux också (även fast de är closed). Prestandamässigt är det nog hugget som stucket om man är grön eller röd. Minst strul vinner. Älskar grafikkortsbranchen. Två aktörer som slåss som hund och katt och här kör verkligen utvecklingen framåt! Önskescenariot vore om samma krig fördes på processorer (tyvärr en starkare aktör) eller ännu hellre OS (där det mesta står rätt still pga en stor bromskloss som inte behöver göra så mycket).
Chassi. Har historiskt sätt varit en LianLi-fanboy men fick för mig att gå på Silverstone vid jul och blev riktigt nöjd. Det är kanske bra att rubba cirklarna ibland.

Visa signatur

Whisky kan drickas på 3 sätt:
1. Utan vatten. 2. Med vatten. 3. Som vatten.

CR-10S Pro, CR-10S5, CR-10 Max

Permalänk
Avstängd

Nja, inte helt. Jag föredrar Intel och NVIDIA, men jag kan köpa och reka AMD också. Just nu till exempel så sitter jag med AMDs HD7950.

Visa signatur

Fractal Design Arc Mini. Fractal Design Newton R2 650W. Intel Core i5-2500. Intel Liquid Cooling Solution RTS2011LC. ASUS P8H77-M Pro. 8GB Samsung PC3-10600. ASUS GTX 560 Ti 448-cores DirectCU II 1280MB. 1 St Samsung 830 Series 128GB. 1 st Samsung SpinPoint F1 500GB. 1 st Samsung EcoGreen F4 2TB. Samsung SH-123. ASUS VH238T. SteelSeries Ikari Optical. SteelSeries QcK Mini. SteelSeries G6v2. SteelSeries 4H. Edifier E3300.

Permalänk
Hedersmedlem

Jag har ingen egen tillverkare så jag kör på det som ger mest "bang for the buck"!

Visa signatur

Stalin var så gammal att de fick Len´in. ;)

Permalänk
Medlem

Som ovan, mest bang for the buck! Har ingen favorit direkt, gillar dock att stödja underdogs vilket man kan tycka att AMD är i dagsläget, men sitter ändå med Intel & Nvidia för tillfället.

Permalänk

Håller som bäst på att bygga en ny dator, för mina behov skulle jag få bäst kort för pengarna med ett AMD, men det liksom sticker i ögonen då jag alltid haft mina nvidiagrejjor... så kommer väl göra ett "dumt" val och fortsätta med nvidia... såå jaa det är inte lätt att vara opartisk.

Visa signatur

Das Ideapad

Permalänk
Medlem

Bang for the buck, nuff said!

Visa signatur

:||: ASUS ROG Strix GL502VM :||: Mus: G902 :||: Spelar: X-Box One: MH Worlds, AC: Origins :||: Länk till verkligheten: iPhone 7+, Honor 8 Lite & iPad (gen4) :||:

Permalänk
Medlem

Körde med AMD riggar i runt 20 år, men när "Bulldozer" failade, gick jag över till Intel utan att blinka.

Kan inte företaget producera kompetenta produkter, väljer jag ett annat som kan..

Visa signatur

Hemma hos mig är det en Microsoft-fri miljö..
Dator 1: iMac 27" 5K - i7 4,2GHz - 32GB 2400MHz CL14 - 512GB SSD - Radeon PRO 580 8GB - 2xDell P2715Q 4K - 4TB Lacie D2 Thunderbolt
HTPC: ASUS X99-M WS - i7 5960X - H100i GTX - 16GB 3000Mhz - Samsung SM951 512GB - ASUS GTX 780 DCU II OC - AX860 Platinum - Corsair 350D - Linux
Bärbar 1: MacBook PRO 15" 2018 / i7 / 512GB SSD NAS: Synology DS918+ 32TB+2x512GB SSD

Permalänk
Medlem

Har haft 2 kort från Nvidia och 2 kort från AMD, nästa gång vet jag inte vad det blir, det som känns bäst för den prisklass jag tänkt mig.

Visa signatur

CPU & Kylning: Ryzen 7 7800X3D & ASUS ROG Strix LC II 360 RAM: Kingston 32GB DDR5 6000MHz FURY GPU: RTX 3090 MB: Gigabyte X670 Gaming PSU: EVGA Supernova G2 850W M.2: Samsung 960 Evo 250GB Chassie: CM Storm Stryker Skärmar: AOC AGON AG271QG G-Sync IPS @165Hz och Qnix QX2710 IPS/PLS @110Hz