Installerade GTX 560ti - frame raten sjunker utan anledning

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jul 2012

Installerade GTX 560ti - frame raten sjunker utan anledning

Installerade ett MSI GTX 560ti för ungefär en månad sedan, ända sedan dess har jag upplevt "slumpartade" drops i frame raten. Kan spela med 60fps, och helt plötsligt sjunker fps:en till allt ifrån 15 till 40. Jag är tvungen att starta om datorn för att problem ska försvinna. Först misstänkte jag att problem låg hos den undermåliga PSUn, köpte en ny 750w Corsair, men problem återstår. Tror inte att komponenterna blir överhettade, då GPUn ligger på kanske 50 grader när jag spelar, och CPU:n överstiger sällan 40 grader.

Finns det något sätt som problemet kan lösas?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
127.0.0.1
Registrerad
Apr 2010
Skrivet av Lövbiffsbengt:

Installerade ett MSI GTX 560ti för ungefär en månad sedan, ända sedan dess har jag upplevt "slumpartade" drops i frame raten. Kan spela med 60fps, och helt plötsligt sjunker fps:en till allt ifrån 15 till 40. Jag är tvungen att starta om datorn för att problem ska försvinna. Först misstänkte jag att problem låg hos den undermåliga PSUn, köpte en ny 750w Corsair, men problem återstår. Tror inte att komponenterna blir överhettade, då GPUn ligger på kanske 50 grader när jag spelar, och CPU:n överstiger sällan 40 grader.

Finns det något sätt som problemet kan lösas?

Hur är det din CPU? Kolla under belastning hur din GPU användning och din temperatur ligger då.
Vilket spel rör det sig om? Kanske värt att uppdatera drivrutinen? Är det WHQL certifikat på din nuvarande drivrutin?

Citera om du vill ha svar, hjälpte jag dig, gilla svaret!
AzireVPN - Felkod40

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jul 2012
Skrivet av freddyfresh:

Hur är det din CPU? Kolla under belastning hur din GPU användning och din temperatur ligger då.
Vilket spel rör det sig om? Kanske värt att uppdatera drivrutinen? Är det WHQL certifikat på din nuvarande drivrutin?

Hej, ursäkta att jag inte svarat på ett tag, glömde bort mitt lösenord och fick göra en ny användare. Min cpu (AMD Phenom II) temp ligger på ca 28 grader vid idle, när den arbetar går den sällan över 35. Min GPU temp idlar på 38 grader, sällan går den över 50 grader vid påfrestning. Problemet kan uppstpå i sammanhang med vilket spel som helst, ibland utan att jag ens spelar. Har testat ett par olika drivrutiner, demos också, men inget resultat.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
127.0.0.1
Registrerad
Apr 2010
Skrivet av basicinputoutput:

Hej, ursäkta att jag inte svarat på ett tag, glömde bort mitt lösenord och fick göra en ny användare. Min cpu (AMD Phenom II) temp ligger på ca 28 grader vid idle, när den arbetar går den sällan över 35. Min GPU temp idlar på 38 grader, sällan går den över 50 grader vid påfrestning. Problemet kan uppstpå i sammanhang med vilket spel som helst, ibland utan att jag ens spelar. Har testat ett par olika drivrutiner, demos också, men inget resultat.

Revertera till en äldre WHQL certifierad drivrutin och se till att den är stabil (flesta WHQL är det men ändå), om det inte hjälper, testa ominstallera spele(t/n). Sitter på ett sånt grafikkort själv och det har aldrig varit några problem och jag kör med nyaste drivrutinen så du kanske får reklamera om problemet kvarstår.

Citera om du vill ha svar, hjälpte jag dig, gilla svaret!
AzireVPN - Felkod40