Permalänk
Medlem

SSD - frågor

Tjenare! har länge funderat att skaffa en ssd nu till min speldator, och har därför några frågor. hade tänkt denna disk http://cdon.se/hemelektronik/intel_520_series_120gb_ssd_r%3a550%252fw%3a520_2.5%22_sata-3_reseller-18368058. jag hade tänkt ha den som system disk, och ha min 1 TB HHD som lagring, men eftersom det bara är 120 GB så undrar jag om det går att installera spelen på HHD:n om man har windows på SSD:n. är inte så haj på detta så ville vara säker. Kom gärna med färslag på andra diskar som är snabbare/bättre inom samma prisklass

Edit: behöver man uppdatera firmware på denna disk ?

Permalänk
Medlem

Det ska nog inte vara några problem alls, jag har en 120 gb hårddisk på den får jag plats med OS, program och ett par spel.

Permalänk
Medlem

Du behöver inte firmware uppdateringar och det fungerar att bara installera OS på SSD:n och resten på din HDD. Men om du bara ska ha SSD:n som systemdisk så rekomenderar jag att bara köpa en 60gb ssd istället. (Exempel OCZ agility 3 60gb)

Permalänk
Medlem

tack för svaren, men tänkte bara installera spelen på hdd:n om platsen på ssd:n tar slut

Permalänk
Medlem

Jag har den länkade disken och är väldigt nöjd.

Jag har inte så många spel nu så alla får plats på SSD disken utan problem.
Men om det skulle börja bli trångt så är det ju bara att du installerar spel på den andra disken istället.

Vid installation av spelet brukar det heta Advanced installation eller Custom installation ( om mitt minne inte sviker), och så får man peka på vilken hårddisk och katalog spelet ska installeras i.

Ang firmware så måste man väl inte uppgradera, men jag skulle göra det.
Det är väldigt enkelt att använda Intels verktyg för uppgradering:
http://intel.com/go/ssdtoolbox