Corsair Force GT 240gb hittas inte av firmwareuppdateringsprogrammet

Permalänk
Medlem

Corsair Force GT 240gb hittas inte av firmwareuppdateringsprogrammet

Hej

Bytte precis ut min Force GT 120gb mot en 240gb, formaterade disken, installerade windows igen och installerade drivrutiner till burken. Sen upptäckte jag att datorn hade dött när ajg kom hem från jobbet och misstänker att det är samma problem som jag hade med 120-disken att firmwaren är gjort av bluescreens och att datorn dött pga. det. Så ja tankade firmware-paketet från Corsairs hemsida för 240gb varianten och kör igång exe-filen som administratör men den hittar inte disken av nån jäkla anledning.

googlade lite på de, tydligen kan intels drivare ge problem, saken är ju den bara att jag hade exakt samma drivare till min gamla SSD och då krånglade det inte. Avinstallderade iaf ACHI-drivarna och körde på windows egna istället. (gick in i enhetshanteraren och tryckte unisntall via den vägen på Intels RTS? kan det ha hetat så?) startade om burken och försökte igen men utan resultat.

Fan ska ja göra för att få updatertoolen till att hitta min disk?

Tack för hjälpen på förhand

Permalänk
Medlem
Skrivet av Colery:

Hej

Bytte precis ut min Force GT 120gb mot en 240gb, formaterade disken, installerade windows igen och installerade drivrutiner till burken. Sen upptäckte jag att datorn hade dött när ajg kom hem från jobbet och misstänker att det är samma problem som jag hade med 120-disken att firmwaren är gjort av bluescreens och att datorn dött pga. det. Så ja tankade firmware-paketet från Corsairs hemsida för 240gb varianten och kör igång exe-filen som administratör men den hittar inte disken av nån jäkla anledning.

googlade lite på de, tydligen kan intels drivare ge problem, saken är ju den bara att jag hade exakt samma drivare till min gamla SSD och då krånglade det inte. Avinstallderade iaf ACHI-drivarna och körde på windows egna istället. (gick in i enhetshanteraren och tryckte unisntall via den vägen på Intels RTS? kan det ha hetat så?) startade om burken och försökte igen men utan resultat.

Fan ska ja göra för att få updatertoolen till att hitta min disk?

Tack för hjälpen på förhand

Om du kör den som systemdisk kan det bli problem. Testa att uppdatera den från en annan dator.

Permalänk
Medlem

Hittar du ssd:n i BIOS?

Permalänk
Medlem
Skrivet av Ozzed:

Om du kör den som systemdisk kan det bli problem. Testa att uppdatera den från en annan dator.

Fungerade alldeles utmärkt med min 120gb disk. förstår inte varför det inte skulle gå nu?

Skrivet av Agamantar:

Hittar du ssd:n i BIOS?

Ja den ligger ju som disk att boota upp så där finns den ju allt.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Colery:

Fungerade alldeles utmärkt med min 120gb disk. förstår inte varför det inte skulle gå nu?

Uteslutningsmetoden. Jag vet inte i det här specifika fallet men det är vanligt att det är kinkigt om SSD'n är systemdisk, så det kan vara värt att testa.

Permalänk
Medlem

Har ingen dator direkt att koppla in den till annars. De e lite de som är kruxet.