GTX 680 Displayport fungerar ej

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Borlänge
Registrerad
Maj 2006

GTX 680 Displayport fungerar ej

Hej Alla!

Försöker koppla in en skärm på Displayport-utgången på grafikkortet men hur jag än gör får jag inte Windows att upptäcka den inkopplade skärmen (varken under Display/Screen resolution i Windows eller i nVidias kontrollpanel) .

Har för tillfället 2 skärmar inkopplade, en urgammal HP1740 (1280x1024) och en BenQ G2220HD (1920x1080). Båda dessa har förutom VGA en varsin DVI ingång. Den ena skärmen är kopplad med en vanlig DVI-DVI sladd och till den andra har jag har dragit en DP->DVI sladd (Länk) från grafikkortet till skärmen men får som sagt ingen bild.

Kopplar jag in någon av skärmarna från någon av DVI-utgångarna på grafikkortet så får jag bild som vanligt.
Har även testat att endast ha en monitor inkopplad via Displayport men det hjälper inte

(jag vet att det finns både DVI och HDMI kontakter på grafikkortet också, men dessa ska kopplas till andra skärmar så jag behöver även använda DP-utgången)

Jag har uppdaterat till de senaste nVidia-drivrutinerna (301.42)
Kör Windows 7 Ultimate 64-bit.
Kortet är ett MSI GTX 680 av standardsnitt, kör just nu oklockat för att utesluta något sånt problem.

Någon som fått Displayport att fungera på ett GTX680 med en DP->DVI sladd?

Huvuddator: i5 2500k@5,0GHz | 4x4GB@1600MHz | GTX 980ti@Stock | EK HF på CPU/GPU + 3.140 rad.
Andradator: i7 920@3,2GHz | 3x2GB@1600MHz | GTX 580 @Stock | Vattenblock på CPU/GPU/SB + 2.120 + 3.120 rad.
Server: AMD 3850 @Stock | 2x4GB@1600MHz | ~3,5TB HDD | Fractal Design Kelvin S36
Lullull: Rift+Touch|HOTAS Warthog|G27

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Maj 2012

Testa någon av betadrivarna som släppts sen WHQL, kan med lite tur lösa problemet. Annars kanske du har fått ett måndagsexemplar, i värsta fall.

CPU: Intel Core i5 2500K 4,0GHz Kylning: Cooler Master Hyper 212 EVO)
RAM: Corsair 8GB (2x4096MB) CL9 1600Mhz XMS3
Grafik: Asus DCII R9 290X Moderkort: Asus P8P67 PRO REV B3
Chassi: Fractal Design Core 3000 Svart PSU: Corsair CX750M

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Borlänge
Registrerad
Maj 2006

Testade att installera senaste betadrivrutinerna (GeForce 304.79 Driver BETA) men det hjälpte inte.
Är det någon som bekräfta att det ska fungera med en DP->DVI sladd? Det kan ju vara så att grafikkortet är trasigt men jag vill ju inte skicka in det i onödan.

Huvuddator: i5 2500k@5,0GHz | 4x4GB@1600MHz | GTX 980ti@Stock | EK HF på CPU/GPU + 3.140 rad.
Andradator: i7 920@3,2GHz | 3x2GB@1600MHz | GTX 580 @Stock | Vattenblock på CPU/GPU/SB + 2.120 + 3.120 rad.
Server: AMD 3850 @Stock | 2x4GB@1600MHz | ~3,5TB HDD | Fractal Design Kelvin S36
Lullull: Rift+Touch|HOTAS Warthog|G27

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Maj 2012

Du har testat DP>DVI i båda skärmarna? Inget funkar? Testa ny sladd. Kan vara så enkelt som att sladden är trasig. DP har högre bandbredd än DVI, så det borde inte vara något problem att skala ner... Erkänner att jag inte är en expert, men ändå-

CPU: Intel Core i5 2500K 4,0GHz Kylning: Cooler Master Hyper 212 EVO)
RAM: Corsair 8GB (2x4096MB) CL9 1600Mhz XMS3
Grafik: Asus DCII R9 290X Moderkort: Asus P8P67 PRO REV B3
Chassi: Fractal Design Core 3000 Svart PSU: Corsair CX750M

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Borlänge
Registrerad
Maj 2006

Japp, har provat båda skärmarna och ingen reagerar. Sladden är helt nyinköpt, men jag kan naturligtvis be att få testa en annan.

Huvuddator: i5 2500k@5,0GHz | 4x4GB@1600MHz | GTX 980ti@Stock | EK HF på CPU/GPU + 3.140 rad.
Andradator: i7 920@3,2GHz | 3x2GB@1600MHz | GTX 580 @Stock | Vattenblock på CPU/GPU/SB + 2.120 + 3.120 rad.
Server: AMD 3850 @Stock | 2x4GB@1600MHz | ~3,5TB HDD | Fractal Design Kelvin S36
Lullull: Rift+Touch|HOTAS Warthog|G27

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Borlänge
Registrerad
Maj 2006

Nu har jag även testat att använda samma DP->DVI sladd på min gamla dator som har (två) GTX 460. Där fungerar det galant, så det måste vara någon inställning som är fel när jag försöker göra på samma sätt på min nya burk eftersom både skärmar och sladd fungerar som de ska.

Huvuddator: i5 2500k@5,0GHz | 4x4GB@1600MHz | GTX 980ti@Stock | EK HF på CPU/GPU + 3.140 rad.
Andradator: i7 920@3,2GHz | 3x2GB@1600MHz | GTX 580 @Stock | Vattenblock på CPU/GPU/SB + 2.120 + 3.120 rad.
Server: AMD 3850 @Stock | 2x4GB@1600MHz | ~3,5TB HDD | Fractal Design Kelvin S36
Lullull: Rift+Touch|HOTAS Warthog|G27