Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
I en byhåla
Registrerad
Feb 2010

SLI problem i spel!?

Hej.

Under den senaste veckan har jag inte kunnat spelat alla spel som Mw3, Mw2 och nästan alla spel.

Men

Battlefield 3
Black Ops
GTA IV

Funkar utan problem.

Jag beställde förr, förra fredagen nya delar till datorn som skulle ersätta dom nuvarande jag hade.

Det är dom mörk textade som jag köpte och montera in.

OS: Windows 7 Home Premium 64bit.
CPU: I7 2600K @ 3.4 Ghz
GPU: MSI GeForce GTX 680 Lightning SLI(Hade ett GTX 580 innan)
MOBO: Asus P8P67 Deluxe B3
Ram: Corsair 16GB VENGEANCE
HDD: 2x 1TB WD Caviar Black 7200rpm + 2 TB WD Caviar Green 5400rpm.
SSD: OCZ Vertex 2 120GB
Ljudkort: Asus Xonar Phoebus
Nättag: Corsair HX 850W 80+ Silver

Det som sker när jag startar dom spel som inte vill funka så startas spelet kommer in i svarta rutan men så återvänds jag tillbaka till skrivbordet.

Jag går in i Historik och problem så står det så här!


Så här står det i alla spel som inte vill fungera!

Jag har gjort följande:

Uppdaterat Drivrutinerna båda till Grafikkort och ljudkort allt är senaste.
Kollat om andra har liknande problem.
Jag har sökt hjälp och fått svar många säger att jag ska stänga av SLI det har jag gjort funkar ändå inte, även inne i Program delen har jag försökt.
Sett Video på Youtube där andra kan köra med SLI på Mw3 (Som inte har SLI Profile)

Är det SLI eller vad kan vara felet?

Nuvarande PC -> 4670k - 16GB RAM - GTX 980Ti - EVGA Supernova G2 750W
Uppgradering 2018 -> 6850k - MSI x99a Goodlike Gaming - 64GB@3000MHz - M.2 SSD - 2TB SSD
Konsoler -> PS4 Pro - Xbox One X

Trädvy Permalänk
Avstängd
Registrerad
Dec 2011

har du sli brygga på ? Testa bytt plats på kortet.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
I en byhåla
Registrerad
Feb 2010

Ja jag använder två Bryggor.

Kortet? Jag har 2, så vilken av dom?

Nuvarande PC -> 4670k - 16GB RAM - GTX 980Ti - EVGA Supernova G2 750W
Uppgradering 2018 -> 6850k - MSI x99a Goodlike Gaming - 64GB@3000MHz - M.2 SSD - 2TB SSD
Konsoler -> PS4 Pro - Xbox One X

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Lappland / Kiruna
Registrerad
Feb 2002

Varför använder du två bryggor?

Tabort gamla profilerna för CoD spelen, vissa spel tycker inte alls om ny hårdvara med gamla profiler.
Är det inbyggda ljudkortet avslaget i bios?
Prova ta ut det nya ljudkortet.

SLI har krånglat i princip ingenting under de ca 3 åren jag har brukat det.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Västerås
Registrerad
Nov 2011

Prova med det här.

Högerklicka på ljud ikonen ner till höger > Uppspelningsenheter > Högerklicka på din primära ljudenhet > Egenskaper > Avancerat > Ändra till lägsta kvalité och kolla om det funkar.

Om det funkar, prova att gradvis höja kvalitén.

Livet är som ett avloppsrör, långt och fullt med skit.

Citera om du vill ha svar!

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
I en byhåla
Registrerad
Feb 2010
Skrivet av GooGeL:

Varför använder du två bryggor?

Tabort gamla profilerna för CoD spelen, vissa spel tycker inte alls om ny hårdvara med gamla profiler.
Är det inbyggda ljudkortet avslaget i bios?
Prova ta ut det nya ljudkortet.

SLI har krånglat i princip ingenting under de ca 3 åren jag har brukat det.

Varför jag använder 2 bryggor? eftersom att jag köpte 2 kort så blir det 2 bryggor ju eller påverkar det, det här problemet?

Vilka profiler i NVIDIA kontrollpanel elr Spel Mappen?
Nej för jag kan fortfarande plugga in i frontpanelen och höra.
Ska pröva!

Skrivet av FudgieCars:

Prova med det här.

Högerklicka på ljud ikonen ner till höger > Uppspelningsenheter > Högerklicka på din primära ljudenhet > Egenskaper > Avancerat > Ändra till lägsta kvalité och kolla om det funkar.

Om det funkar, prova att gradvis höja kvalitén.

Det gick inte, samma fel fortfarande.

Nuvarande PC -> 4670k - 16GB RAM - GTX 980Ti - EVGA Supernova G2 750W
Uppgradering 2018 -> 6850k - MSI x99a Goodlike Gaming - 64GB@3000MHz - M.2 SSD - 2TB SSD
Konsoler -> PS4 Pro - Xbox One X

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Dec 2006

Undrar också varför du har 2 bryggor, menar du att du har tre grafikkort i SLI, det är då man kör 2 bryggor..

Vet ej om problemet beror på det, men ta bort ena bryggan

För tillfället en sketen Acer gaming laptop

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Färingsö
Registrerad
Aug 2007

Precis. Två kort en brygga och tre kort en dubbebrygga

Corsair Obsidian 750D | EVGA X99 Classified | Corsair Dominator Platinum SE Torque 32GB DDR4 3200MHz CL14 | i7-5930K @4.5 GHz | EVGA GeForce GTX 1080 Ti FTW3 HC @2062 MHz, 12212 MHz | Cooler Master V1200 | CPU+GPU-kylning: EK Custom loop | BenQ XL2410T + Acer Predator XB271HU |

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
I en byhåla
Registrerad
Feb 2010

Det hjälpte inte heller.

Nuvarande PC -> 4670k - 16GB RAM - GTX 980Ti - EVGA Supernova G2 750W
Uppgradering 2018 -> 6850k - MSI x99a Goodlike Gaming - 64GB@3000MHz - M.2 SSD - 2TB SSD
Konsoler -> PS4 Pro - Xbox One X

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Maj 2012

Kan vara drivrutiner som spökar..

Har du provat att avinstallera/inaktivera ljudkortet?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
I en byhåla
Registrerad
Feb 2010

Nej, ska testa det.

Det ska väl egentligen inte vara problem som jag har just nu när man kör 2 Grafikkort?

Nuvarande PC -> 4670k - 16GB RAM - GTX 980Ti - EVGA Supernova G2 750W
Uppgradering 2018 -> 6850k - MSI x99a Goodlike Gaming - 64GB@3000MHz - M.2 SSD - 2TB SSD
Konsoler -> PS4 Pro - Xbox One X

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
I en byhåla
Registrerad
Feb 2010

Det är ljudkortet mitt!!!!

Nu funkar allting när jag avinstallerade ljudkortet.

Vad fan är det då för drivrutins fel? :@

Nuvarande PC -> 4670k - 16GB RAM - GTX 980Ti - EVGA Supernova G2 750W
Uppgradering 2018 -> 6850k - MSI x99a Goodlike Gaming - 64GB@3000MHz - M.2 SSD - 2TB SSD
Konsoler -> PS4 Pro - Xbox One X