Inlägg på Facebook angående Moskéer i Sverige.

Permalänk
Avstängd

Jag tror inte främlingsfientligheten ökar. Inte på sikt iaf. Den går snarare i vågor, så visst har den säkert ökat på sistone (säg sedan 11/9 2001), men som längre trend tror jag att den minskar. Vem som är måltavlan för främlingsfientlighet varierar också över tid. Ibland är det hudfärg som spelar roll, ibland är det religion och ibland nation. Just nu är det religion, men det är nog en övergående trend om vi ser det på längre perspektiv. Men ja, demokrati och lika rättigheter och sådant måste vinnas på nytt för varje generation, men jag tror det blir lättare med tiden.

Sen undrar jag förstås vad du menar med humanisterna? Det ordet har så många olika betydelser och jag vet inte vilken betydelse du avser här. Det låter lite som du säger "problemet är att vi är snälla mot varann".

Visa signatur

http://www.theatlantic.com/national/archive/2012/05/how-the-p...
"If there's a simple lesson in all of this, it's that hoaxes tend to thrive in communities which exhibit high levels of trust. But on the Internet, where identities are malleable and uncertain, we all might be well advised to err on the side of skepticism."

Permalänk
Skrivet av MBY:

Sen undrar jag förstås vad du menar med humanisterna? Det ordet har så många olika betydelser och jag vet inte vilken betydelse du avser här. Det låter lite som du säger "problemet är att vi är snälla mot varann".

Jag syftar med de som jag vill påstå ha en religiös dogma om vad människor är. För mig så värderar jag individer beroende på hur nära de står mig, där min katt är tusan så mycket mer värd än de flesta människor. Annars står människor högt och söta gulliga djur är mer värda än fula djur. hehe

Men det är bra att värdera människoliv högt då det resulterar i ett samhälle som är bra för invånarna, men ibland går det till överdrift och jag misstänker att "humanisters" tolkning av vad människoliv är skiljer sig ifrån mig. Jag ser dessa humansit-individer lite som Peta, fast då enbart om arten homesapiens. Alltså djur och människor lider och vi ska göra det vi kan för att hjälpa dem, är dock individerna långt borta så fungerar tekniken med att blunda väldigt bra. Och det hela i slutändan handlar ju om att man själv ska må så bra som möjligt, där evolutionen har gett oss empati som man måste ta hänsyn till.

Så det jag kritiserar är att jag tycker många som jag kallar för humanister inte vara vad jag anser är rationella, när vi pratar om bistånd, flyktingomtagning etc. Detsamma gäller diskriminering, vilket inte är bra. Men börjar man blanda in folk rätt att bli särbehandlade i diskrimering, ja då har man enligt mig gått för långt. Och det är dessa som jag ser som hotet, vilket brukar vara svenska medborgare som hittar på det ena eller andra.
Och inte att invandrare själva kommer hit och börja ställa krav.

Visa signatur

[Core i7-3930K med 32GB ram, 2*256GB SSD] & [Core i7 3770K med 16 GB RAM, 256GB SSD] som tillsammans har ett [HD 5850 1GB] och 3st 24".

Permalänk
Medlem

Inga extra pengar till religiösa byggnader. Föreningsstöd, givetvis, men där ska det stanna. Inga stora, svulstiga byggnader med fridsstörande minareter eller klockor. Sekulära Sverige bör fortsätta vara sekulärt.

Visa signatur

i5 4670k 4.2Ghz 1.2v
AMD R9 290
Windows 10

Permalänk
Skrivet av Klingon:

Sverigedemokraterna är inte nationalister.

För övrigt ska min aversion mot moskéer i Sverige inte ses som att jag sitter och spyr galla över islam, så är inte fallet. Jag är tämligen ointresserad av vad denna rörelse som är religiös såväl som kulturell och politisk innebär i de nationer där den traditionellt har sin hemvist.

Nej, förlåt, nationalsocialkonservativflumpåhittefoliehattar, iklädda folkdräkt då förstås. De är ju inte rasister heller, och likförbannat är det ett sjuhelvetes tjat om MENA och whatnot. Som om SD:are vill ha hit kristna från Irak, Iran, Egypten, whatever. Då är det helt plötsligt "kulturen" det är fel på. SD:are gillar inte araber, afrikaner och så vidare, det behövs inga källor på det, det är ju bara läsa på forum och annat hur tongångarna är.

Om du nu är tämligen ointresserad så förstår jag inte varför du bryr dig om den här i Sverige heller.

Permalänk
Entusiast
Skrivet av bud_bundy:

Växer verkligen främlingsfientligheten? Jag får uppfattningen att det är det motsatta, speciellt när allt fler idag umgås med personer med olika ursprung. Observera att jag inte säger att den minskar, bara det att jag är tveksam till att den ökar, då jag upplever det motsatta. (speciellt emot 80-talet)

Angående hot så ser jag "humanisterna" som det stora hotet, jag syftar då på de "humanister" med den osunda verklighetsförenkling att vi är skyldiga att hjälpa andra även om vi så stupar på köpet. Likaså när dessa börjar prata om diskriminering när folk inte särbehandlas rätt. -Neka någon jobb p.g.a. ursprung är diskriminering, neka någon jobb p.g.a. denna vägrar följa uppsatta riktlinjer som klädkod på arbetstid är inte diskriminering.
Så jag ser "humanisterna" som problemet, vilket kan leda till att mer konstiga lagar och regler införs som man kunde beskylla invandrare för.

Min uppfattning av SD väljare är att i princip alla tycker SD inte för någon vettig politik, dock är det få i sveriges som tycker att sveriges integrationspolitik fungerar bra. Där vissa ser att en röst på SD kan leda att integrationspolitiken går i rätt riktning, även om de inte vill att den ska bli såsom SD vill.

I Sverige kanske det bara är som det ser ut iom SDs valframgångar men tittar vi på lite större perspektiv i resten av Europa så går främlingsfientliga partier bra i många länder. Se till exempel Danmark och Frankrike. Fast tycker nog att det höjs fler och fler röster som är öppet xenofobiska och islamofobiska fast det kan ju som sagt bara vara så att de syns och hörs mer nu än tidigare. Det är i alla fall en utveckling som skrämmer mig, där den lite konstiga sociala konstruktionen med geografiska linjer ska avgöra en människas värde. Så länge kulturella skillnader är begränsade till ett specifikt geografiskt område är de bra men andra kulturskillnader på andra sidan linjen är farliga.

Visa signatur

Q9450, HD4850, 8 GB DDR2 800 MHz, 3x750 GB, Antec 300, Dell 2408WFP, U2410, Qnap TS-419p+ 4x2 TB Samsung F4, Asus UL30A-QX056V, Logitech Z-680, Sennheiser HD380pro, M-Audio FastTrack Pro, Ibanez sa160qm, Ibanez TB 15R, Zoom 505II, Ibanez GSR 200, Ibanez SW 35, Cort AC-15, Squier SD-3 BBL, Yamaha PSR 270, Røde NT1-A, Nikon D200, Nikkor 18-70/3,5-4,5, 70-300VR, 50/1,8, 28/2,8, Tamron 17-50/2,8, 90/2,8, Sigma 30/1,4, SB-800, SB-25, SB-24

Permalänk
Skrivet av Valiumballong:

Inga extra pengar till religiösa byggnader. Föreningsstöd, givetvis, men där ska det stanna. Inga stora, svulstiga byggnader med fridsstörande minareter eller klockor. Sekulära Sverige bör fortsätta vara sekulärt.

Är du också emot att vanliga föreningar också ska få bidrag till byggnader?
Isåfall borde man argumentera emot just detta och inte en viss grupp som beter sig på liknande sätt som "alla" andra.

När man dock söker bidrag från olika ställen privata såsom statliga, så brukar man få uppskatta vilka som gynnas av satsningen. Där klassikern lågutbildade unga homosexuella, rullstolsbunda och dövblinda invadrarkvinnor är det som ger mest avkastning.

Om det är en privat företag som skänker så tycker jag de får göra som de vill, men är det statligt så kan man först tycka att de skulle behandla alla lika. Men samtidigt finns dessa bidragsmyndigheter till för att hjälpa de som myndigheterna anser behöver ha mest hjälp.

En moske kallar väl inte riktigt jag för hjälp, men säkerligen skulle många muslimer i sverige må bättre om de hade tillgång till en sådan.

Visa signatur

[Core i7-3930K med 32GB ram, 2*256GB SSD] & [Core i7 3770K med 16 GB RAM, 256GB SSD] som tillsammans har ett [HD 5850 1GB] och 3st 24".

Permalänk
Medlem
Skrivet av Klingon:

Nu är du ute och svävar rejält här. Ifall det vore politiskt korrekt att lägga skulden för diverse problem på islam skulle det politiskt korrekta etablissemanget stötta SD, vilka knappt gör någonting annat. I stället har SD en tämligen negativ vinkling i media. Media i gemen är inte speciellt islamkritisk. Jag kan inte på rak arm komma på någon imam som fått ett liknande mediadrev efter sig som pastor Åke Green efter hans uttalanden om homosexuella.

Har du levt under en sten senaste året eller?

http://www.svt.se/nyheter/regionalt/abc/uppdrag-granskning-av...
http://www.expressen.se/nyheter/imam-radet-till-utsatt-kvinna...
http://www.newsmill.se/artikel/2012/05/17/imamerna-i-uppdrag-...

On topic: Religionsfriheten är en extremt viktig del av sekularismen. Sekulär betyder att man bygger samhället på en icke-religiös grund. Separationen mellan stat och kyrka, som i Sverige ägde rum så sent som år 2000, är en annan del i detta. Vi har alltså ingen statsreligion och inga förbud mot att utöva vilken religion man vill (eller låta bli, som de flesta gör). Detta är faktiskt något vi alla borde värna om, oavsett tro. En stat som förbjuder islam (eller delar av islam som inte strider mot övriga lagar, t ex moskebyggen) är en stat som inte respekterar grundläggande friheter och rättigheter. Vi vill inte gå tillbaka till den tiden då kungen och kyrkan bestämde vad man skulle tro och det var obligatorisk morgonbön i skolan för alla barn.

Ett förbud mot moskéer har ingen grund i sekulärt tänkande utan vore enbart ett utslag av främlingsfientlighet. Jag är ateist och motståndare till alla religioner, men den måste bekämpas med kunskap och öppenhet, inte intolerans och förbud. Vi ska värna sekularismen, inte göra intrång på den.

Visa signatur

Är det inte Fingal Olsson som sitter där borta?

Permalänk
Medlem
Skrivet av Zotamedu:

I Sverige kanske det bara är som det ser ut iom SDs valframgångar men tittar vi på lite större perspektiv i resten av Europa så går främlingsfientliga partier bra i många länder. Se till exempel Danmark och Frankrike. Fast tycker nog att det höjs fler och fler röster som är öppet xenofobiska och islamofobiska fast det kan ju som sagt bara vara så att de syns och hörs mer nu än tidigare. Det är i alla fall en utveckling som skrämmer mig, där den lite konstiga sociala konstruktionen med geografiska linjer ska avgöra en människas värde. Så länge kulturella skillnader är begränsade till ett specifikt geografiskt område är de bra men andra kulturskillnader på andra sidan linjen är farliga.

Det är inte nödvändigtvis invandring/integration frågor som fått dessa partier att explodera i storlek. Finland fick mansvist med nya EU kritiska sympatisörer efter alla kriser EU gått igenom, Sannfinländarna fick en rejäl knuff i sympatisörer. Grekerna tänker i samma banor efter att deras demokrati begränsats, utan demokrati finns bara hat och nationallism kvar! Inte undra på att galna jävla nazist parti tog sig så långt!

Även många vänster partier är/har blivit mer kritiska till EU.

Permalänk
Entusiast
Skrivet av Robeliboban:

Det är inte nödvändigtvis invandring/integration frågor som fått dessa partier att explodera i storlek. Finland fick mansvist med nya EU kritiska sympatisörer efter alla kriser EU gått igenom, Sannfinländarna fick en rejäl knuff i sympatisörer. Grekerna tänker i samma banor efter att deras demokrati begränsats, utan demokrati finns bara hat och nationallism kvar! Inte undra på att galna jävla nazist parti tog sig så långt!

Även många vänster partier är/har blivit mer kritiska till EU.

Fast Grekerna är ju rent skogstokiga. De har kört sin egen ekonomi i botten och sedan kallar de dem som vill hjälpa till med nödlån och som pekar på vad de gör fel för nazister.

Visa signatur

Q9450, HD4850, 8 GB DDR2 800 MHz, 3x750 GB, Antec 300, Dell 2408WFP, U2410, Qnap TS-419p+ 4x2 TB Samsung F4, Asus UL30A-QX056V, Logitech Z-680, Sennheiser HD380pro, M-Audio FastTrack Pro, Ibanez sa160qm, Ibanez TB 15R, Zoom 505II, Ibanez GSR 200, Ibanez SW 35, Cort AC-15, Squier SD-3 BBL, Yamaha PSR 270, Røde NT1-A, Nikon D200, Nikkor 18-70/3,5-4,5, 70-300VR, 50/1,8, 28/2,8, Tamron 17-50/2,8, 90/2,8, Sigma 30/1,4, SB-800, SB-25, SB-24

Permalänk
Medlem
Skrivet av Zotamedu:

Foliehatt much? Innan det händer måste du få in ett muslimskt parti i riksdagen som får majoritet. Det lär märkas ett par tre år innan. Eller kommer de förklä sig så helt plötsligt sliter halva riksdagen av sig förklädnaden och inför sharia utan förvarning? Gömde Juholt en koran i mustaschen? Eller var han egentligen emot det och det var därför han blev borttrollad?

Vi har redan haft ett muslimskt parti i riksdagen, det var Socialdemokraterna med Mona Muslim i spetsen med sitt slagord "Allah ska med".

Men om vi ska vara seriösa, familjer ifrån mellanöstern som bor i Sverige föder många fler barn än svenska familjer. Detta i kombination med missinvandring och politiker som inte vågar ta en seriös debatt och avfärdar alla som röstat på SD för att vara rasister.

Den frågan man måste ställa sig, om det skulle vara en omvänd situation, vi skulle ha krig i Europa och vi skulle flytt till mellanöstern, hur tror ni att de hade behandlat oss flyktingar? Tror ni att de hade låtigt oss bygga kyrkor och utöva vår religion, skulle de ge ut bidrag kors och tvärs. Tror ni de skulle för politiska korrekta och på grund av det inte "våga" debattera problemen som finns med invandring?

När man vänder på det hela ser man hur absurt det är I Sverige idag, dock är Sverige inte ensamt, liknande problem återfinns i många andra länder i Europa främst Frankrike, England och inte minst vårt grannland Norge.

Dock har jag en alternativ lösning, ensamkommande flyktingsbarn kan vi ta emot, sätta dem i fosterfamiljer och de skulle växa upp med svenska värderingar och integreras lätt i samhället. Sen hade man också kunnat ta hit kvinnor ifrån mellanöstern och vägra att släppa in männen, för männen är problemet ifrån dessa kulturer. På detta viset har dessa människor ens chans att växa upp utan förtryck och skulle faktiskt kunna integreras.

Dock sitter vi redan i skiten och just nu är det en mycket svår situation vi har. Dock tycker jag man skulle göra det lättare att terminera visum/medborgarskap om brott begås, i synnerhet våldsbrott.

Permalänk
Hedersmedlem

*Tråd låst*
Om alla skulle skapa trådar bara för att de skrivit ett inlägg på facebook som (antagligen) berör många skulle forumet inte funka. Om det är antimusil/musilm, religionsfrihet eller vad nu ts kan tänkas vilja diskutera så är det fritt fram att skapa en ny tråd med bättre frågeställning, (om han inte vill hoppa in i någon existerande tråd som det finns en hel del av, men de kanske är lite gamla).

Visa signatur

Nya Projektet!
Kontakta moderatorkåren via Kontaktformuläret om ni vill något.