Bluescreen när jag kör 4 minnesstickor

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Nacka
Registrerad
Nov 2008

Bluescreen när jag kör 4 minnesstickor

Hej! Jag har stött på ett märkligt problem med min dator. (se signatur)
Har kört den överklockad så som i signatur ett längre tag men för ungefär 3 månader sedan började jag få BSOD där de flesta berodde på memory_management. Jag körde memtest86 där programmet verkade hitta fel på en minnessticka. Körde alla minnesstickor i samma port, den första, var och en för sig. Detta gjorde jag på stock clocks och volt. Efter att jag tagit ut de två minnesstickor av samma "serie" som det var fel på funkade datorn felfritt så som i signatur igen. Det vill säga överklockningen fungerade prima.
Jag skickade in minnena till inet och fick till svar att det inte var något fel på dem. (slapp förövrigt betala något för detta, inet är verkligen oslagbara.) När jag nu fick tillbaka stickorna och sätter i dem i datorn igen så börjar problemen igen. Kör jag allt på default (1.4 vcore, 1.65 på ramen) så får jag bluescreen så fort jag loggar in i windows. Om jag höjer volten på ramen till 1.68 och cpu till 1.45 så fungerar bara 1 kärna i prime95. Har ni något förslag på vad som kan vara fel? (Kör jag bara mina 2 minnesstickor som funkar funkar överklockningen i signatur igen som vanligt.) Skulle det kunna vara en minnesslot på moderkortet som är trasig eller börjar min cpu helt enkelt tacka för sig?

Edit: Jag kör ramen i 1333mhz och default timings, det vill säga 9-9-9-24. http://www.inet.se/produkt/5305787/a-data-4gb-2x2048mb-1600mhz-1-5v-game-series Notera att det står 1.5v i namnet men att det skall vara 1.65 i spänning. Står längre ner och står på en klisterlapp på minnena.
Där har vi moderkortet: http://www.gigabyte.eu/products/product-page.aspx?pid=3263#ov

Väldigt tacksam för svar.
Med vänliga hälsnignar Calle

fractal design r3 | corsair tx 650w | phenom 965 be @ 4GHz (1,55v) - 2200NB @ (1.2v) - corsair h50 pnp | 8GB corsair vengeance LP 1600mhz 9-9-9-24 (1.65v) | asus radeon hd6950 direct cu II | ocz vertex 4 128 gb + 2x seagate barracuda 7200 rpm 300gb

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
falun
Registrerad
Apr 2002

har du kollat temp på nordbryggan så det inte är en sån enkel grej
brukar kunna ge konstiga fenomen och är lätt att man inte tänker på det

i3 6100 - MSI b150m pro-vd - 8gb 2133 ddr4 - GTX 950 GAMING 2G - z400s 120gb ssd - 1tb WD blue - Corsair 500w

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Nacka
Registrerad
Nov 2008

Hmm menar du den på processorn (cpu-nb) eller den på moderkortet? Har faktiskt ingen aning om hur jag kollar någon av dem men har för mig att jag läst någonstans att cpu-nb:s temperatur mer eller mindre står i direkt relation till cpu-tempen, så om den överhettas överhettas cpun. Tack i alla fall för svaret. Har i alla fall fått igenom all ram nu, dock bara i 1333mhz. Satte på ganged mode istället för unganged. Får väl nöja mig så antar jag. Orkar nästan inte hålla på och pilla mer i BIOS.

fractal design r3 | corsair tx 650w | phenom 965 be @ 4GHz (1,55v) - 2200NB @ (1.2v) - corsair h50 pnp | 8GB corsair vengeance LP 1600mhz 9-9-9-24 (1.65v) | asus radeon hd6950 direct cu II | ocz vertex 4 128 gb + 2x seagate barracuda 7200 rpm 300gb

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
falun
Registrerad
Apr 2002

tänkte på den som sitter på moderkortet
en lite mindre kylfläns omkring cpu kylaren nånstans och under belastning kan man få en rejäl värme på dom hade lite problem med det själv på ett annat moderkort när jag körde 4 stickor
brukar funka med pet tekniken aj jätte varmt dåligt lite små varmt så duger det

i3 6100 - MSI b150m pro-vd - 8gb 2133 ddr4 - GTX 950 GAMING 2G - z400s 120gb ssd - 1tb WD blue - Corsair 500w

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Växjö
Registrerad
Apr 2011

1.65v för bara 1333Mhz låter för mycket. Själv är mina egna av typen 1866Mhz och är också 1.65v, men jag kör 1600Mhz i bios på typ 1.6v o de funkar kanon. Testa nervolta till 1.5~1.55v ;).

ASRock 990FX Extreme9, AMD FX-Series FX-8350 4.0GHz, Kingston HyperX Fury Black DDR3 PC15000/1866MHz CL10 2x8GB, Corsair TX750 750W, Asus Radeon R7 360 OC HDMI DP 2xDVI 2GB, LG BH10LS30, BenQ M2700HD, Samsung HD204UI 32MB 2TB, Western Digital Caviar Black WD1002FAEX 64MB 1TB, Seagate Barracuda ST3000DM001 64MB 3TB, Seagate ST3320833AS 320GB, OCZ Agility2 40GB, Yamaha RX-V365, Corsair Vengeance K90, Steelseries Rival, Bitfenix Colossus, Zalman CNPS9700 LED. Adata USB DashDrive Classic C008 16GB, LG G4 H815, Linksys WRT1900ACS V2, Google Chromecast 2nd Gen

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Sthlm
Registrerad
Okt 2004

Är commandrate instället på 2T? (kolla med CPU-z, memory).

ASUS PG279Q | ASUS Strix GTX 1080 Ti OC 2025MHz/12GHz | Intel i7-3770K 4.6GHz [Noctua NH-U12P SE2] | 2x4GB Corsair Vengeance Pro DDR3-2200 9-10-11-24-1T | Fractal Design R4 | Be Quiet! Straight Power CM E9 580W | ASUS Maximus V Gene | SteelSeries Rival | Sennheiser HD-555 | SupremeFX III | Samsung 850 Evo 250GB + 840 Evo 250GB | WD Caviar Black 1TB | Windows 10 Professional

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Okt 2005

Gamla phenom klarar inte av så höga hastigheter med 4 stickor, prova 1066 eller 800mhz

Burk: Asus Maximus X z370, i7 8700k @5000mhz, cache 4800mhz, Corsair Platinum ddr4 3200mhz @4000mhz quad 16gig, 2st Gigabyte G1 Gaming 980ti + EK @1481/7900mhz, Samsung 840 pro 240 gig x2 raid0, 1 tb 2.5" WD Red, Skärm: Asus PB278, TJ07 custom water, Ljud: HiFiman X v2 + EONE MK2 Muses

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
falun
Registrerad
Apr 2002

1333 är ju inte omöjligt med phenom min 1055t svalde då 4 st i 1333 men 1600 muppade den om man körde 1t men 2 t gick bra
men strular det på 1333 så testa med 2t det brukar fixa sig med det

i3 6100 - MSI b150m pro-vd - 8gb 2133 ddr4 - GTX 950 GAMING 2G - z400s 120gb ssd - 1tb WD blue - Corsair 500w

Trädvy Permalänk
Avstängd
Registrerad
Mar 2005

Gamla phenom? Han har en 965BE vilket borde klara 4 stickor på 8 eler 16gb ju. Varken minnena eller moderkortet är det ultimata. Kanske testa minnena med memtest86 eftersom något verkar skumt.