KFA2 GeForce GTX 680 4096MB EX OC - problem :((

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Aug 2012

KFA2 GeForce GTX 680 4096MB EX OC - problem :((

Hej Sweclockers,

Jag har varit en trogen läsare i flera år, nu behöver jag hjälp och därför söker jag mig till ert forum. Vi brukar kunna lösa problem inom vår krets, men detta problemet får oss konfunderande.

Min bror har köpt en dator med KFA2 GeForce GTX 680 4096MB EX OC, Inets Ivy Bridge 3770k uppgraderingspaket etc.. Jag ska nämligen köpa en exakt likadan nu i veckan. Men grafikkortet(?) strular som fan, vilket är irriterande för kortet är ett riktigt jävla monster annars, sjuk prestanda och behövde de extra minnena för flera skärmar etc.

Problemet är följande:
Spelar BF3 och efter 10-60 min så slängs jag ut i windows och det ser ut som BF är minimerat men det går inte att maximera det igen. CPU och GPU är aldrig över 55grader varma. Det har också hängt sig när jag spelat Civ5 och haft flera skärmar med streams igång.. Grafikdrivrutiner har kraschat.. Det konstiga är att när man spelar BF3 i Window mode, så blinkar det till men då fixar den det av sig själv på något sätt. Men de andra spelen lyckas inte göra det.. Jag får även flimmer i sc2 cutscenes etc..

Vår teori var att grafikkortet inte fick tillräckligt med ström vid högbelastning och ökade volten lite, det verkade fungera ett tag, fast det återkommer ändå, vid ganska oregelbundna incidenter. Nätaggregaten kanske är för litet, Cooler Master GX 650W 80+ Bronze? Eller det kanske är broken? Eller så är grafikkortet sönder av något slag.

Vi söker Sweclockers expertis för hjälp! Tacksam för svar!

Tack på förhand! // Paul

| Haswell i7 4770k @4.3ghz with Thermalight True Spirit 120| Corsair Vengeance 16 GB DDR3 2400mhz | ASUS Z87-PRO | 2x EVGA Geforce 780 GTX SC SLI | Fractal Newton R3 1000w | Fractal Design Define R4 Titanium | Samsung SSD 840 Series 250gb, Western Digital 750gb 7200RPM | 2x ASUS 24" VG248QE 144Hz |

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Aug 2012

Du frågar på fel ställe, varenda människa har annorlunda svar så det är bäst att du frågar tex Inet eller någon som verkligen vet. Eller så lämnar du in den

Mvh.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Eskilstuna
Registrerad
Feb 2011

Jag har ett kfa2 med 2 gb och jag har inga problem med det, själv så kör jag med 3570K och 750W +80 Bronze. kör med uppdatering 301.42. tror nog att det kan vara kortet, ska räcka med 500W enligt http://www.geforce.co.uk/hardware/desktop-gpus/geforce-gtx-67... . gör dock som makilol säger och kontakta inet eller där ni köpte kortet ifrån.

GPU: Nvidia GeForce 2x GTX 670 CPU: Intel 3570K 4.2 GHz PSU: Corsair TX750W Moderkort: MSI Z77A-S01 CPU kylare: H70 Chassi: Corsair Obsidian 650D SSD: Samsung SSD Desktop 830- Series 128GB HDD: Western Digital 2TB + 1TB Skärm: XL2420T 120Hz LED www.ohfoto.se www.onroaders.com

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Apr 2012

felpost

Intel i7-3770K@4,5GHz 1,275V - ASRock P67 Pro3 REV B3 - Corsair Vengeance Pro DDR3 2133MHz 2x8GB - MSI GTX 1080 Gaming X - Samsung 840 EVO 120GB - WD Caviar Black 6TB - Seagate SV35 2TB - Noctua NH-C12P SE14 - LG DVD+-RW - Seasonic Focus+ Gold 750FX - Antec One Hundred - Dell 25" UltraSharp U2515H

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jan 2012

Har samma problem.

Snälla säg att det är drivrutiner eller dyl. orkar fan inte lämna inte datorn igen!