Premiär! Fyndchans i SweClockers Månadens Drop

Apples börsvärde slår historiskt rekord

Permalänk

Om Apple nu skall donera pengar så varför till ett sjukhus? Vist det är väll bra men är det inte bättre att donera till sådanna ändamål att folk inte hamnar på sjukhus? Och varför inte slå två flugor i en smäll och donera pengarna så att en förändring kan ske i DRC där folk dör i gruvor varje dag för att bryta mineraler till all elektronik som exempelvis Apple köper och säljer?

Bara lite tankar kring Apples välgörenhets donering

Permalänk
Avstängd
Skrivet av fermia:

Apple hatarna ökar kraftigt ute i världen..En av anledningarna till att 76% av alla mobiler hittills i år har varit en Android baserad mobil i europa..Jag skulle oroa mig för den utvecklingen om jag va chef för Apple.. Ju större du är desto hårdare faller du och snabbt kan det gå..

Varför skulle de oroa sig för det? De gör mer än mobiler

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem

Trender vänder. Kolla på hur mycket Microsoft har varit värt och hur mycket värt det är idag. Men tror att Apple kommer hinna att slå Microsofts rekord innan de dalar neråt.

Permalänk

Bara jag som tror att det kommer vända vid Iphone "6"? (ca 1-1,5 år).

Visa signatur

Datorer är som människor, det är insidan som räknas

Permalänk
Skrivet av Flux69:

Varför skulle de oroa sig för det? De gör mer än mobiler

Skickades från m.sweclockers.com

Hahaha bra fråga, varför skall de bry sig om det

Permalänk
Medlem
Skrivet av hejdaniel:

Bara jag som tror att det kommer vända vid Iphone "6"? (ca 1-1,5 år).

Jag tror på femman.

Visa signatur

Moderkort: Asus P8P67 PRO REV B3 | CPU: Intel Core i5 2500K | GPU: GTX 980 DirectCU II 4GB |
PSU: 850W Gold

Permalänk
Medlem

pff, IT är bara en fluga

Visa signatur

Censorship is for the weak
----------------------------------
i5 6600K @ 4.7 | MSI GeForce GTX 980 Ti 6GB Gaming | ASUS Z170 PRO GAMING | 16GB 2400mhz | 850 EVO 250GB SSD | 2+1+1TB HDD | NH-U12P SE2 | Define S | XL2411Z 144Hz |

Permalänk
Medlem
Skrivet av fermia:

Apple hatarna ökar kraftigt ute i världen..En av anledningarna till att 76% av alla mobiler hittills i år har varit en Android baserad mobil i europa..Jag skulle oroa mig för den utvecklingen om jag va chef för Apple.. Ju större du är desto hårdare faller du och snabbt kan det gå..

Att sälja "mest" av något har ju aldrig varit Apples melodi. De skulle ju utan problem kunna lansera en betydligt billigare iPhone (eller datorer för den delen) ifall de vill slåss om rena marknadsandelar.

Men det är ju inte därför företag släpper produkter utan det är för att tjäna pengar och det gör verkligen Apple. Det är i de dyra segmentet som de stora marginalerna finns. Trots att Apple har en väldigt liten del av marknaden så drar de in överlägsen mest pengar:

Citat:

Though it shipped only about 6 percent of the industry’s smartphones and tablets in the second quarter, Apple captured about 43 percent of the industry’s revenue, according to Raymond James analyst Tavis McCourt. And it generated an astonishing 77 percent of the industry’s operating profits. This, even in a seasonally weak period for iPhone sales

http://allthingsd.com/20120806/apple-gorging-on-mobile-indust...

Så Apple är sannolikt inte jätteoroliga i nuläget

Permalänk

Tror dock att iphones storhetstid är över

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Skrivet av fermia:

Håller ej med att det va tilld en stora massan som du påstår..Va alldeles för dyra för vanliga svensson..

När Android kom så pressades priserna så pass mycket att vanligt folk hade råd med en smartphone.Undrar vad en smartphone hade kostat idag om inte Android fanns. över 10 000 lätt

Hur många av dom som för några år sedan hade någon mainstream Sony Ericsson har en iPhone idag? Många. Otroligt många.
Så uppenbarligen tycker en stor skara människor inte att den är alldeles för dyr.

Edit:
Sen så har iPhones alltid kostat ungefär lika mycket vid lansering.

Permalänk
Skrivet av Fronix:

Du jämför en 10 år gammal mobil med en smartphone? Snälla säg att du skojar, vad som inte "laggar" för dig laggar definitivt för mig, min far hade en precis lika dan och vad jag kommer ihåg va det inte 1080p quad-core direkt..

Vadå jämför, du påstod citat: Apple var den första som lanserade en laggfri touchmobil. Och då gäller detta såklart alla touchmobiler och det man gjorde på dem den tiden.

Att man sedan 10år efter gör helt andra saker på mobilen, ja det är fullkomligt irrelevant. På samma sätt som man kan påstå att dagens Iphone inte laggar, ja då då pratar man om de sysslor man gör på mobiltelefonen idag och inte vad man gör på framtidens mobiltelefoner om 10år.
Skulle man använda resonemanget att en laggfri mobiltelefon även ska klara av framtida arbetsuppgifter, ja då kommer alla mobiltelefoner att lagga och man aldrig kan kalla dem för laggfria såvida inte utvecklingen stannar.

Sedan jämnföra med en smartphone, så var SE P800 precis som Nokia 9000 communicator från 1996(hade en sådan också) helt klart smartphones. 1996 hade dock ej touchscreen, men webbläsare, ordbehandlingsprogram etc. http://sv.wikipedia.org/wiki/Smartphone (allmän tolkning av smartphone)

*edit*
Kolla föresten på de första Iphones, om man uppgraderar oset på dessa kan man få en riktig slö sate. Innebär detta att dessa Iphones ej var laggfria för att de ej klarar av dagens uppgifter?

Visa signatur

[Core i7-3930K med 32GB ram, 2*256GB SSD] & [Core i7 3770K med 16 GB RAM, 256GB SSD] som tillsammans har ett [HD 5850 1GB] och 3st 24".

Permalänk
Medlem

Ja den som säger något annat än att apple lyckats något fantastiskt bra är inte så kloka
Dom vända sitt företag från botten till detta, all heder åt det.

Sen kan folk hata bäst tusan dom vill, något sådant är inte annat än en bragd.

Permalänk
Hedersmedlem
Skrivet av Macaroney:

Apples börsvärde luktar "bubbla" lång väg..-jag skulle inte investera en enda krona där..

Vad baserar du det på? De är ju förvisso, likt många traditionella luftslott, värda mycket pengar men till skillnad från de andra tjänar de ju faktiskt pengar i motsvarande ohemula mängd. Se på p/e-talet till exempel: 15,64. Ungefär samma som microsoft, ibm eller saab, en bit under google och långt från facebooks 111 och de siffror på över 1000 som de riktiga bubbelföretagen hade på den gamla goda tiden (när microsoft satte det tidigare rekordet). Visst är det möjligt att kursen vänder nedåt, men det skulle väl i så fall gå bero på att man missar någon trend (som nokia/rim till exempel) snarare än att folk tappar förtroende?

Permalänk
Medlem

Det är lite lustigt med Iphone, det är klart att vi Tech-geeks gillar Android och är intresserade av vad MS hittar på men för vanliga Svensson börjar Iphone bli = en telefon. Alla har den, typ, i alla fall om man går efter T-bane/krog-spotting här i Stockholm och är det inte en Iphone ja då är det lite konstigt. Många stora företag börjar också standardisera kring Iphone.

Jag vet folk som köpt Galaxy SIII men ändå använder sin gamla Iphone för att de inte orkar lära sig de minimalt annorlunda gesterna för att manövrera den.

På 70-talet var Sony så dominerande på TV-apparater i USA att folk slutade säga TV, de sa Sony istället. Apple är nästan där. I vilket fall är Apple rätt safe för tillfället, så de överreagerar en aning när de stämmer alla till höger och vänster. Och det är det som sätter börskursen, mäklarna hajjar också att de är safe.
(fast det sa man väl om Nokia för 3 år sen)

Visa signatur

|| R9 7950X MSI PRO X670-P WIFI 32GB-DDR5-6400c32 MSI RTX4080 Ventus 3X OC || CORE i9 12900KF MSI Z690 Tomahawk WIFI DDR4 32GB-3600c16 Gear1 TUF RTX3080 OC V2 || R7 5800X3D X570S CH8 Extreme 32GB-3800c18 Gigabyte RTX3080 GAMING OC || R9 5900X(B2) B550-F 32GB-3800c18 EVGA RTX3070 FTW Ultra || R9 3900X X470-Prime Pro 32GB-3200c16 MSI RTX2070 Super ||

Permalänk
Entusiast
Skrivet av Fronix:

Apple var den första som lanserade en laggfri touchmobil, så kom inte och säg att dom bara "finslipade" idéen. Utan Apple hade vi nog KANSKE precis snuddat gränsen för att kalla en touchmobil för smartphone.

Ska dock noteras att jag inte är en Apple fantast, gillar bara inte att falsk information sprids på forumet då det finns så många på SweC som är fantaster och inte kan inse att det finns för och nakdelar med allt.

Jaså jag vill minnas att Ericsson R380 var rätt laggfri och det var ju den första smartphonen. Ja det var Ericsson som myntade begreppet. Däremot var de först med en mobiltelefon med multitouch och nej, de uppfann inte Multitouch även om de påstår de i sin reklam, de köpte ett företag som höll på med det. Varför hade inte telefoner det tidigare då? För att tekniken inte var mogen då. Det var först i mitten av 2000-talet som tekniken blev kommersiell och runt 2007 dök det upp flera olika tillämpningar för tekniken som utvecklats från flera håll. Fast de flesta andra jobbade på en mycket större skala med bord och större arbetsytor. Intressant nog var det vissa som inte ville kalla den första iPhone för en smartphone eftersom det inte gick att installera tredjepartsapplikationer, något som tidigare generationer erbjöd. De var för övrigt långt ifrån först med slate-designen på en telefon fast utan multitouch är man relativt begränsad då det gör tangentbord och sånt sämre.

Så det Apple onekligen är bra på är att slå ihop befintlig teknik till en intressant produkt. Framförallt är de fruktansvärt bra på branding. Det är väldigt smart då det lockar andra kundgrupper. Innan var smartphones arbetsredskap som inte sällan användes som jobbtelefoner. Nu kom Apple med en telefon och alla ville ha den för det var Apple. Lite som Starbucks, folk betalar glatt massa pengar för kaffet där för att kunna visa sig med en Starbucksmugg, eller checka in på Starbucks på Facebook. Finns massor med fler exempel på märkesvaror. Apples framgångssaga bygger alltså på en kombination av branding och en i grunden kompetent produkt för hade det varit ren skit hade folk tröttnat på varumärket efter ett tag. Som så många märkesvaror som är inne en säsong eller två för att sedan försvinna. Minns någon Jens of Sweden till exempel? Går inte att förneka att Steve Jobs var en sjukt smart affärsman. Undrar hur det kommer gå nu. Historiskt har de ju inte lyckats så bra utan honom.

Visa signatur

Q9450, HD4850, 8 GB DDR2 800 MHz, 3x750 GB, Antec 300, Dell 2408WFP, U2410, Qnap TS-419p+ 4x2 TB Samsung F4, Asus UL30A-QX056V, Logitech Z-680, Sennheiser HD380pro, M-Audio FastTrack Pro, Ibanez sa160qm, Ibanez TB 15R, Zoom 505II, Ibanez GSR 200, Ibanez SW 35, Cort AC-15, Squier SD-3 BBL, Yamaha PSR 270, Røde NT1-A, Nikon D200, Nikkor 18-70/3,5-4,5, 70-300VR, 50/1,8, 28/2,8, Tamron 17-50/2,8, 90/2,8, Sigma 30/1,4, SB-800, SB-25, SB-24

Permalänk
Medlem

Sinnes sjukt stora, men ju större man är desto hårdare faller man

Permalänk
Inaktiv
Skrivet av fermia:

Är det dom satt undan i sin budget..Är det 1% eller hehe

fast detta va 2010.

Och apple är kända för att vara snåla med charity eller foundations ungefär som IKEA är i sverige

Dom gav några miljoner till nåt universitet i USA och det vart stora skriverier om det just att det va första gången Steve jobs och apple överhuvud taget sponsrade nåt..va under 2010 som sagt.Om dom har givit mer nu har jag ingen aning om och bryr mig ej heller..Snåla är alla stora företag inte bara Apple..Microsoft är väl
inte heller så givmilda direkt

Tror inte att det är många företag som ger bort mycket pengar!, Isåfall kan väll du göra en lista på några av dom tack

Permalänk
Medlem
Skrivet av Nivity:

Ja den som säger något annat än att apple lyckats något fantastiskt bra är inte så kloka
Dom vända sitt företag från botten till detta, all heder åt det.

Sen kan folk hata bäst tusan dom vill, något sådant är inte annat än en bragd.

Dom vände sitt företag från botten efter att dom själva kört ner det där genom att sparka Steve Jobs som dom senare fick återanställa för att överleva... verkligen smart.

Permalänk
Skrivet av Megacrash:

Sinnes sjukt stora, men ju större man är desto hårdare faller man

Fast i Apples fall ser jag ingen risk ännu. Man kan diskutera huruvida deras produkter är överprisade eller ej, men det är väldigt bra hårdvara förutom mjukvara man får. Det som måste till är att Apple börjar bli lite lata.
*edit*
Bang olufsen tycker jag är ett företag som just har råkat ut för lathet eller snarare att deras dyra produkter inte är lockande när utvecklingen går så fort framåt. (folk köper inte en tv för att ha i 20år idag) Samma skulle kunna hända Apple, men det krävs först att konkurrenterna skärper sig.

Visa signatur

[Core i7-3930K med 32GB ram, 2*256GB SSD] & [Core i7 3770K med 16 GB RAM, 256GB SSD] som tillsammans har ett [HD 5850 1GB] och 3st 24".

Permalänk
Medlem

"What comes up must come down", som det heter.

Visa signatur
Permalänk
Medlem
Skrivet av anon142735:

Tror inte att det är många företag som ger bort mycket pengar!, Isåfall kan väll du göra en lista på några av dom tack

http://finance.yahoo.com/news/the-10-most-charitable-companie...

Permalänk
Medlem
Skrivet av vikham:

Vad tror ni... Kommer Apple att bli framtidens Aperture Science? Designen på deras saker är ju rätt lika...

Jupp, nästa version av SIRI kommer heta GLADOS.

OT: Förvånar mig inte att de blivit stora, jag skulle aldrig få för mig att stödja dem. Men min mor, flickvän, bor, syster och andra jag känner som inte bryr sig om teknik är det produkter som passar dem jättebra. Och de har faktiskt lyckats i mitt tycke.
Det jag stör mig på är deras stämningar som gått utom rim och reson. Självklart ska man skydda sina intellektuella innovationer. Men då bör man inte använda andras heller. Det hämmar en utveckling på samma sätt som de var en del av.

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Inaktiv

Tänkte mer på Apple Samsung Htc och vidare!

Permalänk
Medlem
Skrivet av Cocosoft:

Så Apple har uppfunnit avancerade mobiler? Den var bra!

Men näe, marknadssegmentet är inte bara telefonen, du måste se bortom elektroniken du håller i handen också. Detta är vad som gör att företaget får så hög omsättning.

Visa signatur

Whales are nice!

Permalänk
Skrivet av BigCheese:

Okej jag är inte någon ekonom så jag kan ha fel men: "börsvärde" är inte riktig samma sak som "så mycket pengar dom har hand om" eller vad företagets riktiga värde är. 660 dollar är bara ett aktievärde som endast är relevant för lite "daytraders" skulle de största aktieägarna helt plötsligt vilja sälja av sina aktierposter skulle priset rasat omedelbart. Börsvärdet är som sagt inte kopplat till något reellt.

Du har rätt, börsvärdet är vad aktiemarknaden anser att företaget är värt just nu, det är aktiens pris gånger antalet aktier. Så det är ingen större mening att prata om det värdet och jämföra det med t.ex. lands BNP eller hur många pizzor man kan köpa för det, eftersom det, som du säger, inte är några pengar som finns någonstans.

Visa signatur

Moderkort: Gigabyte GA-EP45-DS3 CPU: Intel C2Q Q6600 @ 3,61 GHz (1,48 vCore) med ZeroTherm NV120 Prem. GPU: Sapphire Radeon HD6950 1GB Minnen: Kingston HyperX PC6400 2x2GB CL5 HDD: Samsung SpinPoint F1 320GB PSU: Corsair TX650W Chassi: Antec Three Hundred
Citera mig om du vill vara säker på att få svar.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Destromath:

Dom vände sitt företag från botten efter att dom själva kört ner det där genom att sparka Steve Jobs som dom senare fick återanställa för att överleva... verkligen smart.

Smart, nej.
Men ändå lyckades dom, och är idag störst.

Så ja 100% heder åt att dom lyckats.

Permalänk
Skrivet av Yuong:

Apple gods

All respekt till Apple dem har gett mig mycket inspiration till min egna buisness

Akta så de inte stämmer dig!

Visa signatur

i7 2600K | 4x4 GB Corsair XMS3 Vengeance@1866 MHz | Corsair AX1200i | Corsair Carbide Air 540 | 2xAsus GTX 780 DCII | OCZ Vector 512GB | Asus VG278H | Kylning: EK 240 XT-RAD | EK 360 XT-RAD | 2x VPP645 | EK Supremacy | EK-FC780 GTX DCII | 6xAkasa Viper

Permalänk
Medlem
Skrivet av anon142735:

Tänkte mer på Apple Samsung Htc och vidare!

Var mer specifik nästa gång då...

Permalänk
Entusiast
Skrivet av fermia:

Är det dom satt undan i sin budget..Är det 1% eller hehe

fast detta va 2010.

Och apple är kända för att vara snåla med charity eller foundations ungefär som IKEA är i sverige

Dom gav några miljoner till nåt universitet i USA och det vart stora skriverier om det just att det va första gången Steve jobs och apple överhuvud taget sponsrade nåt..va under 2010 som sagt.Om dom har givit mer nu har jag ingen aning om och bryr mig ej heller..Snåla är alla stora företag inte bara Apple..Microsoft är väl
inte heller så givmilda direkt

Microsoft låg förra året på plats 14 på listan över de företag som ger mest till välgörenhet. De gav runt 100 miljoner dollar. De verkar ha gett ungefär lika mycket de senaste åren och brukar ligga runt topp 10 i USA. Sen tillkommer paret Gates alla projekt men de kan nog inte riktigt räknas som Microsoft för de sköts separat senast jag kollade. Google hamnade för övrigt på 12e plats. Apple är inte med på listan, oklart varför.

Visa signatur

Q9450, HD4850, 8 GB DDR2 800 MHz, 3x750 GB, Antec 300, Dell 2408WFP, U2410, Qnap TS-419p+ 4x2 TB Samsung F4, Asus UL30A-QX056V, Logitech Z-680, Sennheiser HD380pro, M-Audio FastTrack Pro, Ibanez sa160qm, Ibanez TB 15R, Zoom 505II, Ibanez GSR 200, Ibanez SW 35, Cort AC-15, Squier SD-3 BBL, Yamaha PSR 270, Røde NT1-A, Nikon D200, Nikkor 18-70/3,5-4,5, 70-300VR, 50/1,8, 28/2,8, Tamron 17-50/2,8, 90/2,8, Sigma 30/1,4, SB-800, SB-25, SB-24

Permalänk
Inaktiv
Skrivet av Destromath:

Var mer specifik nästa gång då...

Ska vara det!