Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Aug 2012

tja röd lampa asus formula v

tja precis byggt i hop datorn har en amd fx 8150 köpte ett bio chip så det är itne problemet men det är en lampa som lyser rött varge gång jag startar datorn

den lyser så här http://www.youtube.com/watch?v=MXdxo3AGzn0

vad ska jag göra ...

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
I en bunker nära dig!
Registrerad
Okt 2010
Skrivet av piwomocne:

tja precis byggt i hop datorn har en amd fx 8150 köpte ett bio chip så det är itne problemet men det är en lampa som lyser rött varge gång jag startar datorn

den lyser så här http://www.youtube.com/watch?v=MXdxo3AGzn0

vad ska jag göra ...

Leta upp manualen, antagligen har det att göra med Cpu, ram, grafik, hårddisk eller något annat som berörs utav startup check.
Har ett Rampage Extreme 3 så jag har samma startup check.

I7 980x @4.5 | Asus Rampage III Extreme | Corsair Dominator 12gb (3x4) Cl 9 | Corsair AX1200 | EVGA 680 FTW x2 | Corsair 800D WC | SSD Corsair Force 120gb x2 | Western Digital Caviar Black 2TB x 2 | Logitech G19 | Mad Cats Rat 9 | Logitech G35 | Logitech Pro C910 HD | W7 Ultimate x64 | Dell U2311H x 3 | Nvidia Surround | SE Arc S |

Trädvy Permalänk
Rekordmedlem
Plats
Salstad
Registrerad
Feb 2009

Att den lyser betyder fel på nått och den lyser konstant så länge den detekterar det, den videon du länkade var ju minnesfel, om du har samma diodlysande så se över minnena, tex resetta moderkortet om du klockat.
Och vad menar du med köpt ett bio chip ?

Phenom 2 960T (körs x6) med passivt Ninja på Asus Crosshair 4 Asus 4850 och en väldig massa masslagring.Passiv kyld Northq nätdel 450W Antec P 180 med Schyte o Sharkoon fläktar via en t-balancer, väldigt tyst, oftast passivt. Datorljud 2kanal: ljudkort/dsp Behringer DCX2496, högtalare Truth B3031A, Truth B2092A Har också Oscilloskop och mätmikrofon.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Mar 2009
Skrivet av mrqaffe:

Att den lyser betyder fel på nått och den lyser konstant så länge den detekterar det, den videon du länkade var ju minnesfel, om du har samma diodlysande så se över minnena, tex resetta moderkortet om du klockat.
Och vad menar du med köpt ett bio chip ?

Skulle tippa på att han menar ett BIOSchip, så att resetta CMOS lär nog inte hjälpa här.

Har du testat med ett minne i taget t.ex?

i7 3770k@5.8GHz, Mpower, 32GB Corsair Dominator@24000MHz/CL10, 390x@1335/1750, Carbide 540 AIR
E34 540 Kompressor 760WHP

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Feb 2004

Har du anslutit båda strömkablarna? Annars startar den inte och det blinkar rött lite överallt på asus korten.

Skickades från m.sweclockers.com

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Alingsås
Registrerad
Jan 2012

Han har ju bara en ramsticka. Han kan ju inte testa med bara en.

Aerocool DS Cube|AMD Ryzen 5 1600X|Hd 7950|MSI B350M Mortar Arctic|16 GB RAM|Kingston 120GB SSD|2 TB Lagring|Deepcool Captain 240EX|Plexgear 600W PSU

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Aug 2012
Skrivet av Bunte:

Har du anslutit båda strömkablarna? Annars startar den inte och det blinkar rött lite överallt på asus korten.

Skickades från m.sweclockers.com

va menar du med båda ? ström kablana har bara inne den till näteggget

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Aug 2012

jag ringdeasus dom sa att man måste ha något med 2 power connection i gång vart hittar man den andra e80x12v ?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Alfta/Skara
Registrerad
Apr 2009
Skrivet av piwomocne:

jag ringdeasus dom sa att man måste ha något med 2 power connection i gång vart hittar man den andra e80x12v ?

Haha, e80x12v.

Koppla i

Den längst upp till vänster och ev. den längst upp till höger, sistnämnda kan vara en dubbelt som sitter i tandem.

Hjälper inte det, kolla manualen.

Quake, världens bästa e-sport!

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Aug 2012

tja allt funkar nu

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Varberg
Registrerad
Jun 2012

kul att det löste sig hade samma problem när jag köpte mitt Formula V tills jag kom på va som va fel