Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Sep 2012

Nätverket försvann (ASUS)

Tidigare idag så gick min dator plötsligt inte att starta, den körde bara ström till de olika delarna, ingen som helst försök att starta upp, gick inte ens att komma in i BIOS. Rev ut hela skiten och satte ihop den igen med bara det nödvändigaste, och då gick den igång. Satte i nätverkskortet och allt verkar funka bra. Men efter ca en timme så står plötsligt att det inte finns något nätverk??? Nätverket fungerar bra på övriga datorer. Ingen drivrutin säger enhetshanteraren (som inte känner igen kortet heller) Försöker uppdatera den, men eftersom den inte känner igen kortet så känner den tydligen inte heller igen drivrutinen. Prövar med kabel, fungerar inte det heller. Prövar med nätverkskortet (SMC)från den andra datorn, fungerar inte det heller, och det första kortet (LINKSYS)går inte att köra i den datorn som fungerar heller.
Tydligen så är allt vad nätverk heter ur funktion på moderkortet (som är 3 veckor gammalt). Prövade att ominstallera windows för att se om det skulle hjälpa, vilket det föga oväntat inte gjorde.

Vad tror ni, är det moderkortet (ASUSM5A87) som är kaput, eller är det nätverkskorten som spökar och nån inställning som gör att trådnätverket inte fungerar?

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Sep 2012

Så här ser det ut i enhetshanteraren:
Andra enheter: (alla fyra med varningstriangel)
Ethernet-styrenhet - PCI buss 3, enhet 0, funktion 0 (kod 28)(där sitter nu det fungerande kortet från den andra datorn)
Ethernet-styreneht - PCI-buss 4, enhet 7, funktion 0 (kod 28)(har bara 3 PCI-platser, varav 1 och 2 är lediga)
Okänd enhet - På PCI standard ISA bridge (kod 28)
USB-styrenhet (Universal Serial Bus) - PCI-buss 2, enhet 0, funktion 0 (kod 28)
Alla 4 är tillverkare okänd

Finns inget nätverkskort som den hittar

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Sep 2012

Löste det, det var nätverksdrivisarna till moderkortet som försvunnit, hittade originalskivan och körde den igen, då kom det igång!