Asus Geforce GTX 680 - Black screen of death

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Malmö
Registrerad
Feb 2011

Asus Geforce GTX 680 - Black screen of death

Hejsan!

Jag har precis byggt ihop en ny dator med dessa specifikationerna:

Intel i7 3770k (Iyv)
MSI Mpower Z77
Asus Geforce GTX 680 Direct CU2 TOP
Corsair Vengeance 16GB low profile
Corsair AX 750W
Samsung 830 256GB SSD
WD 500GB (gammal disk)

Jag har installerat en helt ny OEM-version utav Windows 7 på min nya SSD. Installationen gick fint. Jag installerade alla drivrutiner från MSI.

När jag skulle installera grafikdrivrutinerna tänkte jag att jag skulle ta dem jag fick med på CDn från Asus för att sedan installera de nyaste från Asus hemsida. Och nu till problemet - när jag installerat drivrutinerna från skivan och den vill att jag ska reboota. När den rebootat och kommit förbi MSI's "splash screen" så fastnar den bara på en svart skärm där jag kan röra min muspekare.

http://http://3.bp.blogspot.com/_S5Gab0ua8gM/Slh--OZQ0NI/AAAAAAAAAA8/i4CgRSpsSzk/S660/Windows7_Beta_Boot_Screen.png
Denna kommer jag förbi.

http://http://cdn.blogsdna.com/wp-content/uploads/2009/03/windows-7-build-7057-welcome-screen.png
Det är innan denna bilden kommer som jag får en svart skärm.

Tacksam för hjälp!

Mister Potato Head! Mister Potato Head! Back doors are not secrets!

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Gimo
Registrerad
Aug 2004

Skärm ? Hur har du kopplat ?

Testa koppla ur din WD 500GB ?

CPU: 8700K@ 5Ghz CPU KYLNING: Noctua NH-D15 GPU: EVGA GTX 1080 FTW Gaming ACX 3.0 MODERKORT: Asus ROG STRIX Z370-F GAMING Ram: Corsair Vengeance LPX Black 16GB 3000MHZ HDD: M.2 960 EVO 250GB + 850 EVO 250GB + WD5000 1TB PSU: Corsair RM850W Skärm: DELL U2713HM Headset: Corsair VOID RGB USB Dolby 7.1

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Malmö
Registrerad
Feb 2011
Skrivet av DunderHoken:

Skärm ? Hur har du kopplat ?

Testa koppla ur din WD 500GB ?

Testade utan WD500-disken - fungerade icke, samma problem.

Skärmen är kopplad med VGA-sladd till DVI-konverterare som sitter i grafikkortet.

Mister Potato Head! Mister Potato Head! Back doors are not secrets!

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Vänersborg
Registrerad
Dec 2006

Ladda ner drivrutinerna från Nvidias hemsida istället för att använda de som följer med.

Intel Core i5 3570K 4,2Ghz | 24GB DDR3 1600Mhz RAM | ASUS Geforce GTX 780 3GB | Gigabyte Z77X-UD3H | Corsair TX750 V2 | Thermaltake Level 10 GT

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Hästveda
Registrerad
Jul 2011

hade du ACHI på eller av i BIOS när du installerade OS?
Testat annat uttag på grafikkortet mm ?

Ledare & Webbansvarig inom www.balderdash-gaming.com

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Malmö
Registrerad
Feb 2011
Skrivet av Xphome:

Ladda ner drivrutinerna från Nvidias hemsida istället för att använda de som följer med.

Skrivet av Solding:

hade du ACHI på eller av i BIOS när du installerade OS?
Testat annat uttag på grafikkortet mm ?

Allt är löst nu!

Började med att logga in i felsäkert läge. Sedan rensade jag ut de drivisarna jag hade. Därefter installerade jag nya från hemsidan.

När jag bootade om så fick jag samma problem fast insåg att jag hade min externa skärm ikopplad. När jag kopplade ur den och endast hade min primära skärm ikopplad fungerade datorn igen.

Antar att jag var dum men det funkar nu. Tack för svaren!

Mister Potato Head! Mister Potato Head! Back doors are not secrets!