Fredagspanelen 46: Windows 8, högre skärmupplösning och mobil-tsunami

Permalänk
Medlem

En tanke som slog mig var rocketdock och deras windows 7 start knapp i windows 8 om de har "normal" (dvs Win7) sökning i startfältet eller inte... någon som har testat?
Men jag håller med ge oss en tick box för vanlig eller korkad sökning... testat Win 8 i ett par versioner och saknade den funktionen... Och lite en utförlig introduktion "hur gör man" kunde vara på sin plats, eftersom jag redan nu kan höra "hur fan gör man?" skrikandes från hela familjen.... så vi får se om det blir någon uppgradering till Win8 på familjedatorerna... Högljutt kommer det bli i så fall

förresten har Nokia 920 vikten lite oviktigt det som stör mig är uteslutandet av micro SD plats... Speciellt när den toppar på 32Gb jag vill ha mer utrymme i min telefon så att jag kan ha film musik och appar på den inte behöva sortera ut 90% av mitt bibliotek för att få plats med en ny app. Och som jag sagt tidigare strömma allt är dumt för man överbelastar redan sega (och opålitliga nät).. Men men för väll bli Android om man hittar något stabilt bygge

Aja högupplöst till folket, spel går att köra i lägre än native upplösning...

Permalänk
Skrivet av Yoshman:

Strömförbrukning är helt korrekt. Man förbrukar strömmen i bemärkelsen att man sänker potentialen på elektronerna med en vis nivå (Volt) och hastigheten man gör detta på är strömmen (Amper), produkten av dessa två storheter är effekten. Energiförbrukning är däremot rent tekniskt nonsens p.g.a. av första huvudsatsen.

Så det Jonas/Emil sade här var helt korrekt!

I den bemärkelsen kanske det är rätt att säga strömförbrukning. Men, när jag tänker på förbrukning så innebär det att något tar slut efter att det brukats. Eftersom att elektrisk ström Ampere egentligen är Coulomb/sekund, vilket alltså innebär att ett visst antal elektroner passerar en snittyta per tidsenhet så förbrukas inte strömmen eftersom att du har lika många elektroner kvar före de går igenom en glödlampa tex som efteråt. Därmed förbrukas inte strömmen. Minskad elektrisk potential via spänningsfall är en annan sak, men det beror inte på förbrukning utan på att energi omvandlats från en form till en annan (i de flesta sammanhang värme). Den energin är ju inte förlorad bara för att den inte länge är i den form som man själv önskar att den kunde fortsätta vara (oftast elektrisk energi).

Man kan ju höja potentialen igen om man vill genom att tillföra ny energi dessutom, men på samma sätt så är ju den energi man tillför inte "nyskapad" då detta är omöjligt att göra. Den är endast omvandlad från en annan energiform.

Men det var precis det jag menade; använder man nyckelordet -omvandling istället för -förbrukning så blir det rätt. Och dessutom kan man då använda prefixet "energi-" utan att oroa sig.

Visa signatur

WCG-dator: |AMD 2990WX @ 3.3GHz All Core| |ASRock Taichi X399| |Samsung 970 EVO M.2 500GB| |Quad Channel 64GB Corsair 2933Mhz @ 14-13-13-28-1T| |SilverArrow TR4| |PNY GTX 1080 8GB @ +185/+625MHz| |Corsair AX1200i 1200W| |Thermaltake Level 10 GT Snow Edition|

Permalänk
Medlem

Om man säger att man har en windows 7 utgåva på sin dator och man vill uppgradera sin dator till windows 8, men man vill också göra en clean install på den via att installera windows 8 via en cd skiva på sin nya ssd. Hur ska man då göra för att aktiveringen ska fungera, Emil nämnde detta lite snabbt förut i fredagspanelen.

Permalänk

"Copyswede som företräder artisterna...", hehe ja utåt sett kanske. I mina ögon är de ena giriga ***** som företräder ingen annan än ondskan själv. Är rätt säker på att de tar en Väldigt stor andel av pengarna själva. Att de företräder artister är lika troligt som att miljöpartiet faktiskt motiverar ökade energiskatter med miljön som verklig orsak. Nu tog jag bara miljöpartiet som exempel, men det gäller givetvis alla partier som vill håva in mer pengar och skylla ifrån sig allt ansvar eftersom att det ju handlar om miljön. Dessutom, varför reagerar de inte nu gällande miljön när jag måste privatimportera diskar, USB-minnen m.m. från länder på andra sidan Jorden och flyga dem hit med flygplan för att undvika en avgift som ingen någonsin borde ha fått idén i huvudet till?!

Nej, copyswede...ni kommer med andra ord inte att hamna i himlen och det vet ni lika väl som alla andra! Och alla ni vet att den kamp ni för är inte för artisternas skull, och ni vet framförallt att det sätt som ni själ (ja jag anklagar er för stöld från min ficka utan att jag har PRIVAT-kopierat ett s**t av de sk "Artister" ni så öppen om ljuger att ni representerar). Jag lagrar inte sådant på mina externa diskar alltså har ni ingen rätt att stjäla från mig genom att Anklaga mig för något och ta ut en straffavgift för det. Det är som att betala en P-bot fast innan man parkerat överhuvudtaget; varken parkerat rätt eller fel med andra ord.

Dessutom, låt säga att man skulle privatkopiera musik till en extern hårddisk. OMG hela helvetet bryter loss, alla "artister" i världen går under!! Eller? Inte ens i era obefintliga själar tror ni på detta. För varför skulle Någon förlora pengar på att en redan existerande fil nu också ligger på en extern hårddisk i väntan på att den interna en vacker dag går sönder så att jag kan återställa innehållet till en ny intern sådan?!

Min åsikt är att någon eller några högt uppsatta beslutshavare tar emot väsentliga summor mutor för att låta sådant nonses som Copyswede existera och få igenom förslag som ofödda foster skulle förstå är helt från vettet!

Jag skäms så enormt över Sverige pga sådana som Copyswede. Tänk bara hur omvärlden sitter och gapgarvar åt grottmänniskorna i Sverige! Haha, kassettersättning? WTF?! Seen too many polar bears?!
Tänk bara på alla Aliens som övervakar oss - det räcker med Copyswede som argument för att inleda den slutgiltiga attacken och utplåna oss så vi inte råkar sprida dessa dumheter någonstans!

Hade detta varit ett normalt land hade folk reagerat, men av någon anledning tofflar folk ner sig under värdelösa Copyswede som inte är värda att nämnas.

Visa signatur

WCG-dator: |AMD 2990WX @ 3.3GHz All Core| |ASRock Taichi X399| |Samsung 970 EVO M.2 500GB| |Quad Channel 64GB Corsair 2933Mhz @ 14-13-13-28-1T| |SilverArrow TR4| |PNY GTX 1080 8GB @ +185/+625MHz| |Corsair AX1200i 1200W| |Thermaltake Level 10 GT Snow Edition|

Permalänk
Medlem

Ni vet varför det inte finns "unified search" va?
Samma anledning att Android fick ta bort det. Apple har nämnligen patent på att leta på alla saker samtidigt.
Så dumt så det inte finns.

Permalänk
Medlem
Skrivet av leafbranch:

COCKTAIL FLOW är ett bra exempel på en väldigt bra kvalitets app. Den passar utmärkt med W8/Metro gränssnittet.

Och den finns inte i andra enheter/plattformar folk redan sitter på? Nej just det den finns till Android och iOS. Hur förlorar man något då? Det handlade ju om, om det var fördel eller om man missade något. En plattform gjord för applikationen har man ju ändå.

Cocktail flow finns för Blustacks App Player och alltså till Windows (Windows API/Win32/Skrivbordet, XP, Vista, 7, 8).

Permalänk
Medlem
Skrivet av FLHax:

Självklart raljerande! Men vem som helst inser att det inte är någon framtid om du tittar på vad Motorola gjorde och hur Motorola Mobility som idag har ca 15000 anställda tog sig upp ur träsket. Företaget finns inte kvar, är inte i samma ägo och är jättelitet och säljer inte fler telefoner än HTC trotts att de varit världens största mobiltillverkare en gång i tiden.

Det är inget underkännande av Microsofts strategi för Windows Phone! De kommer vara fjärde eller femte systemet/plattformen.

De tog också ut konkurrensen från Symbian och MeeGo! De enda mobila operativsystemen utvecklade utanför Nordamerika. Genialt.

Windows Phone kan Nokia aldrig sälja ens hundra miljoner av om året. Det tar så lång tid innan de når någon marknadsandel som kan vara värd att tala om och Nokia behöver definitivt inte ha stor del av denna marknadsandel. Du fattar nog inte att de såldes 25-30 miljoner smarta telefoner i kvartalet innan Elop. De ska ha väldigt tur om de någonsin får chansen att sälja 25 miljoner Windows Phone om året. Det är ett helt annat företag om namnet lever kvar som det handlar om. Finnarna har gått vidare, varför inte kunderna? Har du något att underbygga att Nokia skulle kunna sälja 75-200 miljoner Windows Phone 8 lurar om året? Förstår du inte att de säljer touchbaserade Asha i större volymer och att det är en nackdel att de inte har något Symbian och MeeGo i nya lurar? De har redan förlorat en volym på över 100 miljoner telefoner om året. Smarta telefoner har de förlorat runt 60 miljoner om året på med nuvarande försäljning som fortfarande domineras av Symbian. Det finns ingen inte ens Microsoft som föreställer sig att de tar så stor andel av marknaden att det kan försörja ett så stort bolag som Nokia. Själv förstår jag att Finnarna måste gå vidare och blir sparkade i tiotusentals tack vare detta samarbete oavsett hur du tror på Microsofts produkt. Eller för den delen Qualcomms plattform och Nokias leverantörer. Du kan knappast återge fördelen och styrkorna med produkten innan den finns och är levererad. Du kan hoppas att den inte är värdelös längre och där håller jag med om att den förmodligen inte är. IT-avdelningar måste vara väldigt inskränkta att förespråka plattformen däremot. Bara att inse att man inte kan ha det som enda spår och enda plattform man stödjer. Visst hade jag kunnat hoppas på att Nokia hittar en lyckad strategi med Windows Phone, men Windows Phone + Series 40 är inte det. Har de anställda gått vidare så har dem.

Permalänk
Medlem
Skrivet av emilakered:

Jag använder sökfunktionen väldigt mycket för allt möjligt, och för mig är det den enskilda sak som stör mig absolut mest vid övergången till Windows 8 - enligt mig mer är ett minus för Microsoft än för mig. Att de inte ens erbjuder ett alternativ för att få funktionen beteendemässigt liknande Windows 7/Vista är för mig svårgreppat, då det handlar om ett användarmönster djupt inpräntat hos mig och andra.

På tal om sök funktionen. Så har Startdocks start meny återställare Start8 en unifierade sök funktion. Som söker i allt. Plus att programmet ersätter Windows knappen så att det fungerar precis som i Win7.

Är jävligt irriterande att Mircosoft inte lämna kvar gamla startmenyn och sök möjligheter som en legacy funktion. Och man blir tvungen att bli beroende av tredje part utvecklare, för att fixa detta. Som tur är så har Stardock gjort ett helt fantastiskt bra jobb med Start8

Men lustigt nog ändra dom om hela deras backup funktion och behöll det gamla backup programmet för legacy funktionalitet. Dom till och med bytte namnet på det till "Windows 7 File Recovery".... Men fungerar annars exakt som innan, för att kunan göra system image.

Visa signatur

CPU: Ryzen 7 3700X MB: X570 Aorus Ultra Mem: Corsair Vengeance RGB Pro 2x16GB DDR4 @ 3200 MHz CL16 GPU: Radeon RX Vega 56 SSD: Corsair Force MP510 960GB Case: FD Meshify C PSU: Corsair RM 750W Display: Acer 35" Predator XZ350CU OS: Win10 Pro

Permalänk
Medlem

...

Permalänk
Medlem

Har jag förstått det rätt att det är bara på externa hårddiskar och usb minnen det blir en extra avgift men inte på lösa hårddiskar som som sätter i datorn?

Visa signatur

Chassi: Silverstone Raven RV02-E Moderkort: Asrock Z68 Extreme3 Gen3 CPU: i5 2500k @ 4.2 GHz Ram: Corsair Vengeance 8GB LP GPU: GTX 660 DirectCUII OC PH SLI PSU: Fractal Design Newton R3 600W Kylning: CM hyper 212+

Permalänk
Medlem
Skrivet av ParasiteX:

På tal om sök funktionen. Så har Startdocks start meny återställare Start8 en unifierade sök funktion. Som söker i allt. Plus att programmet ersätter Windows knappen så att det fungerar precis som i Win7.

Nyttig info!

Visa signatur

Desktop: MSI MPG X570 GAMING PLUS, AMD Ryzen 9 5950X, Be Quiet Dark Rock Pro 4, 32GB G.Skill Trident Z RGB 3200,
ASUS ROG STRIX GeForce GTX 1080 8GB GAMING, Samsung 970 EVO Plus 500GB
Notebook: Macbook Pro 14" M1 Pro

Permalänk
Medlem
Skrivet av Theposjo:

Har jag förstått det rätt att det är bara på externa hårddiskar och usb minnen det blir en extra avgift men inte på lösa hårddiskar som som sätter i datorn?

Ja, bara extern lagringsmedia.
Interna diskar klarar sig.

Visa signatur

Akashiro 0.9: Ryzen 5 7600, Radeon RX 7800XT Pure: 64/2000
https://podcasters.spotify.com/pod/show/thomaseron

Permalänk
Medlem

hmm,varför pajar min uppspelning vid 31min.

får grönruta, alllt speedas på till slutet.
nåja,kanske inte var något intressant där

Visa signatur

| Ryzen 2600 | * | 16 GB DDR4 | EVGA 1060 6GB SC | * |
| Steam - Toivo |

Permalänk

Va är det för litet pipljud vid 18:27 ? haha

Visa signatur

"- rostat bröd är rostat bröd. Det är inte därför jag köpte brödrosten." - Quenya

Permalänk

Windows Mobile 7.5 är så vidrigt kass att jag aldrig kommer att röra en Windows Mobile telefon igen.

Windows 8 försöker se ut som det usla Windows Mobile plus dummar ned sig för att inte skrämma tant agda plus försöker låsa inne användaren plus att jag inte orkar lära mig en massa tangentkommandon för att komma runt att interfacet är med flit cripplat, så det blir nog aldrig Win8 för mig.
Jag hoppas lanseringen kraschar och brinner, då kanske Win 9 kan bli ett riktigt OS, på samma sätt som Vistas misslyckande gav oss Win7.
I annat fall kommer jag att tvingas att skaffa Linux, och blir jag tvungen att använda Linux kommer jag aldrig att förlåta Microsoft.

Visa signatur

~: När du vill skriva "dem", skriv "de" eller "dom" istället :~

Permalänk
Medlem
Skrivet av Petterk:

Och den finns inte i andra enheter/plattformar folk redan sitter på? Nej just det den finns till Android och iOS. Hur förlorar man något då? Det handlade ju om, om det var fördel eller om man missade något. En plattform gjord för applikationen har man ju ändå.

Cocktail flow finns för Blustacks App Player och alltså till Windows (Windows API/Win32/Skrivbordet, XP, Vista, 7, 8).

Gränssnittet är likt Windows 8, och är användbar på det viset och gör helhets intrycket bättre.

Permalänk
Medlem
Skrivet av leafbranch:

Gränssnittet är likt Windows 8, och är användbar på det viset och gör helhets intrycket bättre.

Det är inte direkt något produktivt eller något som tillför något över ett vanligt Windows-program. Det visar absolut inte upp plattformens styrkor och fördelar.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Petterk:

Det är inte direkt något produktivt eller något som tillför något över ett vanligt Windows-program. Det visar absolut inte upp plattformens styrkor och fördelar.

Hoppas du skojar...

Permalänk
Medlem
Skrivet av leafbranch:

Hoppas du skojar...

Ta t ex inbyggda mailklienten i Windows 8 och RT, totalt värdelös jämte Outlook, Apple Mail, iOS inbyggda, Research in motions inbyggda, Googles inbyggda och Android tredje part som TouchDown. Jag har fortfarande inte sett ett tungt program på Windows Runtime. Cocktail Flow kan knappast vara bästa exemplet på en helt ny miljö, ramverk, apier och utvecklingsmiljö. Det rullar knappast sämre som tablet-version för Android eller iOS.

Permalänk

julskägg?

rolig och intressant sändning (som vanligt) Men, Jonas och Emil! ska ni vara tomte i år? Skägget växer och växer....
har ni någon skägg tävling på redaktionen?

Permalänk
Medlem
Skrivet av emilakered:

Jag tror det kan räcka, ja. Skulle tro att någon typ av flagga sätts under installationen, typ "japp, här fanns det Windows 7 innan".

Jag gjorde lite tester vilka bekräftar det du sa.
Test 1. Installera windows 8 efter en tidigare windows 7 aktiverad version,tabort alla tidigare partitioner och sedan installerar. Aktiverar fint.

Test 2. Ta bort alla partiotioner sedan boota windows 8 installation och installera ger att det inte går att aktivera. Fick dock inget fel meddelande. Så som du sa uppenbarligen sätts en flag.

Test 3. Installera windows 8/7 utan aktivering och sedan boota om och starta installtionen igen ta bort alla partiotioner. Ger resultatet att de går att aktivera.

Resultatet är därmed att det räcker med att köpa en uppgradering för 279kr (iaf atm) och använda den som retail med 15-20min extra jobb krävs inte ens en aktiverad tidigare installation endast att det fanns nåt där innan partitioneringen.

Detta är om inte ett misstag ett smart sätt att minska pirat kopieringen då det nu inte är 1/10 av budgeten eller änne värre.. Utan det blir en liten del och man behöver nu inte välja mellan ett bra grafikkort eller ett äkta os om man har en budget utan båda går in. De som inte har kunskap i hur man piratar klarar troligtvis inte av att göra en ren installation med denna metod endå så tror inte pengar går förlorade utan det är en WIN - WIN.

Visa signatur

Meshilicious, Amd 7950X3D, Asus X670E-I ,96 GB DDR5 6000,RTX4090 FE, Crucial 4TB Pcie5 m.2 / Corsiar Pcie4 4TB, Samsung 57" G9