Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Feb 2012

Problem med BIOS åtkomst

Tjena, jag är ganska ny på denna sidan men hittade inget som tog upp just mitt problem.
Jag fick ett konstigt problem som verkade komma efter jag uppdaterat firmware på min SSD (crucial m4). Jag kan inte längre komma in i BIOS, spammar jag DELETE vid uppstart kommer istället följande meddelande:

Välj ett operativsystem om du vill starta eller tryck på TABB om du vill välja ett verktyg.

Jag testade rensa med cmos, fungerade en gång, kom in i BIOS. Efter jag startade om datorn igen fick jag samma problem..
Vet inte om det kan vara datum/tid som ställer till det?
Tangentbordet fungerar då jag får upp det andra meddelandet när jag trycker på DELETE.

ASUS P9X79 DELUXE | i-7 - 3930K | 16 Gb 1600Mhz Corsair Vengeance | ASUS GTX 680 TOP | Crucial m4 128 Gb SSD

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Någon stad i sverige
Registrerad
Jul 2008

Vad är det för moderkort?

Linux Kalle - Skaffa dig ett liv!
Torrent Johan - Får ta och tanka hem ett!
-----------------------------------------------------
Overclocking during summer is a bitch!

Trädvy Permalänk
Rekordmedlem
Plats
Salstad
Registrerad
Feb 2009

Kommer du in i bios om du kopplar bort ssd ? i så fall är det nått som är inkompatibelt mellan moderkortet och den nya firmwaren du körde in, vad skulle uppdateringen fixa ? kan du backa ?

Ryzen 5 2400G, Asus ROG STRIX B350-F Gaming, 500GB Samsung 970EVO NVMe M.2 och en väldig massa masslagring. Seasonic Focus+ Gold 650W, Antec P 180 med Schyte o Sharkoon fläktar via en t-balancer, Tittar på en Acer ET430Kbmiippx 43" 4K
Främre ljudkanalerna återges via Behringer DCX2496, högtalare Truth B3031A, Truth B2092A Har också Oscilloskop, mätmikrofon och en Colorimeter.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Feb 2012

Moderkortet är P9X79 DELUXE.
Jag har ej försökt koppla bort den än eller backa, men kanske det jag borde försöka med först?

ASUS P9X79 DELUXE | i-7 - 3930K | 16 Gb 1600Mhz Corsair Vengeance | ASUS GTX 680 TOP | Crucial m4 128 Gb SSD

Trädvy Permalänk
Rekordmedlem
Plats
Salstad
Registrerad
Feb 2009

Att koppla bort är ju hur enkelt och snabbt som helst så det kan du testa med, du kan även testa att flytta kabeln till en port som är kopplad till en annan kontrollerkrets.

Ryzen 5 2400G, Asus ROG STRIX B350-F Gaming, 500GB Samsung 970EVO NVMe M.2 och en väldig massa masslagring. Seasonic Focus+ Gold 650W, Antec P 180 med Schyte o Sharkoon fläktar via en t-balancer, Tittar på en Acer ET430Kbmiippx 43" 4K
Främre ljudkanalerna återges via Behringer DCX2496, högtalare Truth B3031A, Truth B2092A Har också Oscilloskop, mätmikrofon och en Colorimeter.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Feb 2012

Okej, jag gör så!

ASUS P9X79 DELUXE | i-7 - 3930K | 16 Gb 1600Mhz Corsair Vengeance | ASUS GTX 680 TOP | Crucial m4 128 Gb SSD

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Feb 2012

Hmm, väldigt konstigt.. Jag var iväg igår kväll och kom hem nu på söndagen och nu fungerar allt som vanligt utan att jag har behövt ändra på något..

ASUS P9X79 DELUXE | i-7 - 3930K | 16 Gb 1600Mhz Corsair Vengeance | ASUS GTX 680 TOP | Crucial m4 128 Gb SSD

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Feb 2012

Och sen plötsligt går det ej igen.. vafan är det för skit O.o

ASUS P9X79 DELUXE | i-7 - 3930K | 16 Gb 1600Mhz Corsair Vengeance | ASUS GTX 680 TOP | Crucial m4 128 Gb SSD

Trädvy Permalänk
Rekordmedlem
Plats
Salstad
Registrerad
Feb 2009

Har du glappande kablar ? eller något annat som påverkar kanske usb enheter ?

Ryzen 5 2400G, Asus ROG STRIX B350-F Gaming, 500GB Samsung 970EVO NVMe M.2 och en väldig massa masslagring. Seasonic Focus+ Gold 650W, Antec P 180 med Schyte o Sharkoon fläktar via en t-balancer, Tittar på en Acer ET430Kbmiippx 43" 4K
Främre ljudkanalerna återges via Behringer DCX2496, högtalare Truth B3031A, Truth B2092A Har också Oscilloskop, mätmikrofon och en Colorimeter.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Feb 2012

Hmm, får kolla upp det! Men verkar konstigt:o borde nästan vara det.

ASUS P9X79 DELUXE | i-7 - 3930K | 16 Gb 1600Mhz Corsair Vengeance | ASUS GTX 680 TOP | Crucial m4 128 Gb SSD