Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Okt 2012

RAM minne visar 1333mhz i BIOS

Hej alla!

Jag köpte lite mer ram minne till min dator av märket Corsair Dominator Platinum 1600 mhz 8gb x 2. Jag satt in dom på rätt plats i mitt moderkort som är MSI BIG BANG X POWER 2. När jag väl kollade in i BIOS så ser jag att mina ram minnen är på 1333 mhz. Hur kommer det sig? Borde väl vara 1600 mhz direkt? Hur klockar jag upp dom? Någon mer som använder samma moderkort som jag eller ett liknande?

Bild från BIOS
http://www.bilddump.se/bilder/20121125202432-80.217.17.57.jpg

Är ganska osäker av mig så vågar inte att ändra inställningar i BIOS.
Tacksam för all hjälp.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Halmstad
Registrerad
Nov 2012
Skrivet av excsm:

Hej alla!

Jag köpte lite mer ram minne till min dator av märket Corsair Dominator Platinum 1600 mhz 8gb x 2. Jag satt in dom på rätt plats i mitt moderkort som är MSI BIG BANG X POWER 2. När jag väl kollade in i BIOS så ser jag att mina ram minnen är på 1333 mhz. Hur kommer det sig? Borde väl vara 1600 mhz direkt? Hur klockar jag upp dom? Någon mer som använder samma moderkort som jag eller ett liknande?

Bild från BIOS
http://www.bilddump.se/bilder/20121125202432-80.217.17.57.jpg

Är ganska osäker av mig så vågar inte att ändra inställningar i BIOS.
Tacksam för all hjälp.

gå ner till "Dram Frequency" i BIOS/screenshotet och ändra till 1600mhz

CPU: i7 3770k @ 4.2ghz + Be Quiet! Dark Rock Pro 3 Moderkort: Asrock Z77 Extreme6 Minnen: Corsair Vengeance Pro 4x4gb 2133mhz GPU: MSI GTX 980 Ti Gaming SSD: 2x Samsung 840 Pro 256gb RAID 0 Nätagg: Corsair AX 850 80+ Gold Chassi: Fractal Design Define C Windowed Edition

Trädvy Permalänk
Inaktiv
Registrerad
Aug 2012

Dina gamla minnen, de 16GB som redan satt i, är de också 1600MHz minnen ?

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Okt 2012
Skrivet av anon200213:

Dina gamla minnen, de 16GB som redan satt i, är de också 1600MHz minnen ?

Japp det är dom. Om inte Inet failade helt. Jag hade lagt dom i min beställning iaf.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Jul 2008

Aktivera Extreme Memory Profle (X.M.P) så ställer minnena sig automatiskt. Men jag skulle rekommendera att ställa in de manuellt om man kan göra det.

Dell XPS 13 9370 | i5-8250U | 8 GB RAM | Intel HD 620 | 256 GB SSD

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Okt 2012
Skrivet av Oliver91:

gå ner till "Dram Frequency" i BIOS/screenshotet och ändra till 1600mhz

Okej tackar för ditt svar Ska testa det. Hur ändrar jag spänningen? Hade för mig den var precis under 1.5 volt. Sen var ändrar jag Latens om det nu behövs? Eller brukar Latens värderna vara rätt från början?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Halmstad
Registrerad
Nov 2012
Skrivet av excsm:

Okej tackar för ditt svar Ska testa det. Hur ändrar jag spänningen? Hade för mig den var precis under 1.5 volt. Sen var ändrar jag Latens om det nu behövs? Eller brukar Latens värderna vara rätt från början?

Latenser ska fixas automatiskt och volten ska vara på 1.5v by default på ditt moderkort

CPU: i7 3770k @ 4.2ghz + Be Quiet! Dark Rock Pro 3 Moderkort: Asrock Z77 Extreme6 Minnen: Corsair Vengeance Pro 4x4gb 2133mhz GPU: MSI GTX 980 Ti Gaming SSD: 2x Samsung 840 Pro 256gb RAID 0 Nätagg: Corsair AX 850 80+ Gold Chassi: Fractal Design Define C Windowed Edition

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Lund
Registrerad
Okt 2010
Skrivet av excsm:

Okej tackar för ditt svar Ska testa det. Hur ändrar jag spänningen? Hade för mig den var precis under 1.5 volt. Sen var ändrar jag Latens om det nu behövs? Eller brukar Latens värderna vara rätt från början?

Tror CL9 är standard, precis som 1333 MHz är standard från början.
Aktiverar du X.M.P som någon sa så ska allting ställa sig rätt.

i5 750 @ 3.9 GHz | NH-D14 | P7P55D |GTX 960 | Vulcan 8GB | Seagate 600 480 GB | Newton 650w | P280 | Dell U2515H