Köpa ny router eller en wifi booster?

Permalänk
Medlem

Köpa ny router eller en wifi booster?

Hallå.

Jag bor i ett trevåningshus och första jacket är placerat på översta våningen vilket är där routern befinner sig. Nu är det så att jag bor i källaren och här nere har jag allt från 1-3pinnar i sändning, det varierar väldigt mycket. Det händer flera gånger per dag att internet sändingen försvinner i allt från 10sec till 2minuter. När internet försvinner så står det fortfarande att jag har "internet access" även fast jag uppdaterar statusen. Detta problemet är otroligt frustrerande särskilt när man spelar mycket poker som jag gör där en disconnection kan förstöra rätt mycket. Om jag flyttar min dator till mittersta våningen så har jag full sändning, så jag antar att problemet beror på routern. Routern vi har är en Zyxel P-2601HN-F1 och den saknar antenn. Tror ni att det bästa valet skulle vara att köpa en ny router med antenn och bättre räckvidd? eller att köpa en wifi booster som man skulle kunna placera på mellan våningen?

Routern vi har nu: ftp://ftp.zyxel.dk/P-2601HN-F3/P-2601HN-F3_1.pdf

/karljan1

Permalänk
Hjälpsam

Powerline/Powerplug eller vad de olika tillverkarna kallar det. Närverk genom eluttagen, de som är specade upp till 500megabit ger i verkliga världen ca half effekt i verkliga förhållanden så de är snabba nog. Vill ha ha WiFi i källaren så kan du alltid köra en Powerplug på övervåningen och sedan en powerplug->wifi plugg i källaren så har du bra täckning och hastighet

Visa signatur

Allt jag säger/skriver här är mina egna åsikter och är inte relaterade till någon organisation eller arbetsgivare.

Jag är en Professionell Nörd - Mina unboxing och produkttester (Youtube)
Om du mot förmodan vill lyssna på mig - Galleri min 800D med 570 Phantom SLI

Permalänk
Medlem

Ny router med antenn skulle nog sitta bättre.
Har haft sånna problem förr, och hur mycket man än fixar så brukar oftast starkare signaler fås med bättre antenner. Idag är ju en router med 2-3 antenner inte helt onormalt. Testa det.

Visa signatur

8700K 5GHz | GeForce GTX960 4GB WFOC | Corsair Vengeance LPX 16GB 3200MHz | Windows 11

Permalänk
Medlem

Jag kommer med den tråkiga lösningen, dra kabel.
Helt oslagbart, annars kan du ju prova Powerplug lösningar.

Ska du prompt köra WiFi så börja med en WRT54GL med DD-WRT och riktiga antenner till den, men det är inte rekommenderat.

Vill köra på fabrikslösningar så skulle nog ett par Ubiquiti APs funka bra med antenner till dessa.

Kabel slår allt i kostnad/hastighet.

Visa signatur

Nämns inget annat så menar jag denna maskinen:
ASUS G53SW - Intel i7-2630QM @ 2.00Ghz - 12GB RAM - Nvidia GeForce GTX460M 1.5GB
Intel 510 SSD 128GB - Seagate Momentus XT SSHD 500GB - Windows 7 x64 Ultimate SP1
Chrome v38/latest, Chrome Canary och Firefox for development / debug

Permalänk
Medlem

Tack för svaren! Hade gärna velat dra en kabel men den måste gå igenom en jäkla massa rum så det blir lite svårt. En powerplug låter intressant men jag förstår inte riktigt hur det fungerar, du använder elutaget istället för telefonjacket? Antagligen blir det en ny router, ska kolla upp dom som ni tipsade om.