iPad och olika konton

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jan 2012

iPad och olika konton

Hejsan,

Nu för första gången i mitt liv ska jag köpa en Apple produkt, nämligen iPad (4 gen).

Jag skulle behöva lite tips för att få den att funka som jag vill, och det mesta med mina funderingar har med olika konton att göra. Eller snarare brist på olika konton, för som jag förstår det så har inte iPad stöd för olika konton och det gör det hela lite svårare. Tanken är att hela familjen ska kunna använda en enda iPad.

Några exempel…

- Jag kommer mest använda plattan för privat bruk, men även på jobbet och då främst för att läsa mail. Men jag vill ju inte att mina barn ska in i min mailbox. Där skulle jag istället vilja ha ett par Gmail konton. Hur löser man det?

- Jag har mina kontakter både på min android telefon och i Outlook. Dessa syncas varje dag. Tänkte då importera dom till nya iPad. Sen har min son en iPhone. Kan då han använda/synca sina kontakter till iPad utan att dom blandas med mina?

- Så fort barnen får händerna på plattan så kommer de installera en massa spel. Jag har inget emot det men skulle vilja undvika att se alla dessa ikoner då jag använder den.

Egentligen är listan lång. Grundfrågan är hur man bäst hanterar bristen att iPad inte har stöd för olika användare. Några tips?

En annan fråga som inte har med ovan att göra. Funderar på att köpa en NAS från antingen QNAP eller Synology. Vilken av dessa har bäst stöd för iOS appar enligt er mening?

MVH / Bosse

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Sep 2012

Tjena Bosse,

Det enda som jag kommer att tänka på är denna. https://itunes.apple.com/app/id471773203

Jag har en Synology NAS hemma, funkar bra med Iphone och Ipad. Helt ok appar.