3570k och GA-Z77X-UD3H - skärmen blir svart lite då och då

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
n/a
Registrerad
Aug 2002

3570k och GA-Z77X-UD3H - skärmen blir svart lite då och då

Jag har ett mycket konstigt problem. Jag har en 3570K (ej överklockad) med ett GA-Z77X-UD3H + 4x4gb Crucial DDR3 BallistiX Sport 1600MHz. Som GPU använder jag den inbyggda Intel HD Graphics 4000. Skärmen är en Dell UltraSharp U2412M, men jag tror inte att skärmen är problemet. Jag har för säkerhets skull ställt in den på DVI porten istället för Auto. Jag har även stresstestat systemet utan några som helst problem.

Då och då, helt random, så blir skärmen svart ca 1-2sek. Bilden kommer sedan tillbaka och allt är som vanligt. Sen kan det gå flera minuter innan det händer igen. Ibland händer det inte på flera timmar. Under tiden som skärmen blir svart så är powerlampan på skärmen blå som den brukar vara när skärmen har en bildsignal, annars är den orange. Det är precis som om att datorn skickar en bildsignal som är helt svart.

Har försökt googlea efter problemet och det enda jag har lyckats hitta är andra som har problemet med att bilden hackar till väldigt, väldigt kort, inte att skärmen blir svart i 1-2sek. Är det någon här som vet mer om mitt problem?

| iMac Retina 27" | 24gb | 256gb SSD |

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
NV Skåne
Registrerad
Jun 2007
Skrivet av jahknee:

Jag har ett mycket konstigt problem. Jag har en 3570K (ej överklockad) med ett GA-Z77X-UD3H + 4x4gb Crucial DDR3 BallistiX Sport 1600MHz. Som GPU använder jag den inbyggda Intel HD Graphics 4000. Skärmen är en Dell UltraSharp U2412M, men jag tror inte att skärmen är problemet. Jag har för säkerhets skull ställt in den på DVI porten istället för Auto. Jag har även stresstestat systemet utan några som helst problem.

Då och då, helt random, så blir skärmen svart ca 1-2sek. Bilden kommer sedan tillbaka och allt är som vanligt. Sen kan det gå flera minuter innan det händer igen. Ibland händer det inte på flera timmar. Under tiden som skärmen blir svart så är powerlampan på skärmen blå som den brukar vara när skärmen har en bildsignal, annars är den orange. Det är precis som om att datorn skickar en bildsignal som är helt svart.

Har försökt googlea efter problemet och det enda jag har lyckats hitta är andra som har problemet med att bilden hackar till väldigt, väldigt kort, inte att skärmen blir svart i 1-2sek. Är det någon här som vet mer om mitt problem?

Blir det samma oavsett vad du gör? Dvs, fullskärmsfilm eller nåt spel eller skrivbordet? Provat att uppdatera chipset-drivisarna?
Och även om du inte tror att skärmen är problemet så är det bättre att vara säker. Testa den med en annan dator innan du utesluter den som felkälla.

i5 8600k@4.68 GHz || ASUS ROG STRIX GTX 1080 || 16GB RAM 3000MHz || ASUS Z370-H Gaming || Be Quiet! 580W Modular || Noctua NH-D15 || Fractal Design Define R6 || 2x 250GB SSD, 5TB HDD || ASUS VG278HE & 2x BenQ RL2450HT || Logitech G710 & G700 & G13 & G533
* De gav mig en present. Jag gav dem en present. Vet du inte skillnaden, använd "dom".
* Fraktfritt på Inet för verifierade SweC-medlemmar