SLI problem, kan det bero på detta..

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Jan 2008

SLI problem, kan det bero på detta..

Hej!

Har hållt på nu att försöka få mina gtx 580 att bli SLI i ca två dagar. Mitt problem är som ni kan se på denna bilden: http://i.imgur.com/3DISD.jpg så har ja ingen flik där det står konfigurera som tex denna: http://i.imgur.com/OdzWT.jpg

Jag gick in på nvidias hemsida och kollade lite på info på olika drivers, och lade märkte till denna text "Supports single GPU and NVIDIA SLI technology on DirectX 9, DirectX 10, DirectX 11, and OpenGL, including 3-way SLI, Quad SLI, and SLI support on SLI-certified Intel and AMD motherboards."
Intel och amd moderkort? kan det vara det som spökar då jag har ett MSI https://www.inet.se/produkt/1902200/msi-z77a-gd65-atx

Håller på att bli tokig här :/, uppskattar verkligen all hjälp.

Mvh
Robsth

p.s ja sli-bryggan är på ;).

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Dec 2011

Har du nån annan SLI brygga så är det första förslaget från mig

3570K @ de-lid @ 4.8 GHz | Sabertooth Z77 | 8GB-2133MHz-CL9 | ATi R9 290 @ 1150/1375
3x F60 RAID0 + 3TB WD Green
{@Custom H2O Loop}
Dell 3007WFP 2560x1600 BLANK AG removed+BLbleed mod | Z-5500 @ cap-mod
Garage Band komposition!

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Jan 2008

Ja, men har testat även den andra.. men gör ett försök till då ^^.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Jan 2008

Nope :/, men Jekean jag borde få upp fliken "konfigurera" i vilket fall... och nu när jag testat installera nvidia system tools får jag ett felmeddelande där det står kontrollera att sökvägen c:\windows\installer(och massa siffror som en cd key) stämmer.

Kom även på att ja har ett crackat windows, kan det möjligtvis lösa sig med att köpa windows?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Uppsala
Registrerad
Mar 2009

Vilken version av gtx 580 har du? Du kan inte köra sli om det är olika mängd vram, då måste använda CoolBits http://www.geforce.com/hardware/technology/sli/faq#c19

CPU: I5 760, Antec Kühler 620 Moderkort: Asrock P55 Extreme GPU: GTX 470 SLI RAM: Corsair XMS3 4gig PSU: Corsair HX 850W Chassi: Lian Li PC-A71FB

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Jan 2008
Skrivet av amaron09:

Vilken version av gtx 580 har du? Du kan inte köra sli om det är olika mängd vram, då måste använda CoolBits http://www.geforce.com/hardware/technology/sli/faq#c19

Kort nummer 1: http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=623388 - Gainward GeForce GTX 580 3072MB PhysX
PCI-Express 2.0,"Phantom", GDDR5, 2xDVI, HDMI, DisplayPort, 783MHz

Och kort nummer 2: http://www.inet.se/produkt/5409113/gigabyte-geforce-gtx-580-1...

Saken är den att ja först var på ett inet då ja skulle fixa det andra kortet och ja fråga rådgivaren om det är helt säkert att de korten fungerar ihop, och hans svar var Ja, dock hade dom inget inne i den butiken, fick åka till en lite längre bort, även där fråga ja om det är 100% att de två korten kan köra sli.

Vad gör jag?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Uppsala
Registrerad
Mar 2009

Tyvärr vet jag inte eftersom jag aldrig har använt CoolBits, men det verkar som att ditt problem är att det är olika mängd vram på korten. Du kanske kan fråga trådskaparen från denna tråd, han hade ett liknande problem. http://www.sweclockers.com/forum/125-geforce/1170600-gtx-680-...

CPU: I5 760, Antec Kühler 620 Moderkort: Asrock P55 Extreme GPU: GTX 470 SLI RAM: Corsair XMS3 4gig PSU: Corsair HX 850W Chassi: Lian Li PC-A71FB

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Jan 2008
Skrivet av amaron09:

Tyvärr vet jag inte eftersom jag aldrig har använt CoolBits, men det verkar som att ditt problem är att det är olika mängd vram på korten. Du kanske kan fråga trådskaparen från denna tråd, han hade ett liknande problem. http://www.sweclockers.com/forum/125-geforce/1170600-gtx-680-...

Tack så mycket, fick det nu äntligen att fungera tack vare din hjälp!

Trädvy Permalänk
Hedersmedlem
Plats
Karlskrona
Registrerad
Sep 2008

*Tråd låst*
Tyvärr så är det inte tillåtet att antyda att man innehar piratkopierat material.
Se vidare info i http://www.sweclockers.com/forum/72-feedback/852449-faq-regel...

Skrivet av Robsth:

Nope :/, men Jekean jag borde få upp fliken "konfigurera" i vilket fall... och nu när jag testat installera nvidia system tools får jag ett felmeddelande där det står kontrollera att sökvägen c:\windows\installer(och massa siffror som en cd key) stämmer.

Kom även på att ja har ett crackat windows, kan det möjligtvis lösa sig med att köpa windows?

Nya Projektet!
Snowy Winter Min flickr
FRAKTFRITT: inet.se FRAKTFRITT: alina.se
Kontakta moderatorkåren via Kontaktformuläret om ni vill något.