Ultrabooks. Behöver hjälp!

Permalänk
Medlem

Ultrabooks. Behöver hjälp!

Hejsan alla glada!

saken är ju som så att det nalkas slut på denna underbara Mellansdags rea och jag har fortfarande inte inhandlat någon skoldator ännu.
Jag är intresserad utav en tunn,liten(helst inte större än 13,3),smidig,tyst och stabil(snabb) dator som ej får kosta mer än 5000 spänn. som sagt så är tanken att det skall vara en skoldator men det kommer inte hindra mig ifrån att vilja spela D3 och SC2 på skiten (hösupplösning är absolut inget krav bara det går hyffsat rent) annars är det egentligen basic grejerna jag vill göra på den (skriva,surfa och kolla film).

Alternativen jag har hittat är följande:

Fujitsu Lifebook UH552 13,3" Ultrabook i med Intel® Core™ Intel® Core™ i5-3317U med 4GB RAM

http://cdon.se/hemelektronik/fujitsu_lifebook_uh552_intel_i5-3317u_4gb_500gb_13.3_w7hp-20896589

Har läst väldigt mycket om den här på forumet och den verkar vara klockren för mina ändamål meeeeeeeeen så började jag titta runt och hittade massa annat. ett stort plus med denna är att man får Office och något slirigt antivirus program på köpet. och allt för sisådär 5000 goa kroner.

Dell Inspiron 14z Intel Core i5-3317U 6GB 128GB SSD 14.0 W7HP HD7570M 1GB

http://cdon.se/hemelektronik/dell_inspiron_14z_intel_core_i5-3317u_6gb_128gb_ssd_14.0_w7hp_hd7570m_1gb-21548586

Denna verkar onekligen ha mest prestanda för pengarna men den är också störst och tyngst av dom alla vilket är ett ganska stort minus i min värld. Lite frågor som dyker upp i mitt huvud är hur bra är detta grafikkort? går det att fixa och trixa med den på samma sätt som det verkar göra med Fujitsun? behöver man verkligen en dvd-läsare i en dator i dagsläget? GÅR DET ATT LITA PÅ DELL? eller kommer datorn falla isär om 2 månader och man sitter med en kass support som inte vill hjälpa en alls?. ser ni några nackdelar med denna dator alls? har vart ute och klämt lite på den på El-giganten men det föll mig inte riktigt i smak men saker och ting kan ändras och anser ni att den är det bästa alternativet så är det värt och ta sig en funderare.

Asus VivoBook S200

http://www.prisjakt.nu/produkt.php?e=1451914

Denna lilla pärla! den är så liten och så fin och jag älskar den! men den har touchskärm.....som sagt det är det minsta alternativet av datorerna jag har bestämt mig för att välja mellan. Största frågan här är går det att spela överhuvudtaget på denna dator? hur stor är skillnaden på i3 3217U och i5-3317U. går det att flexa in en SSD i denna lilla apparat eller är det omöjligt för en människa som aldrig gjort det förut? har även vart och klämt och känt på denna lilla burk och fick uppfattningen av att pekskärmen hade ballat ur på båda exemplaren jag pillade på är det ett vanligt problem?.

Acer Aspire S3-391-33214G52add

http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=1579304

Blev lite förälskad i hur den såg ut och att den var så smal som den var när jag var och pillade på den. men här åtekommer frågorna skillnaden på I3 och I5 är det något man märker av? denna verkar också ha en hybrid hårddisk!! Lite ssd och lite vanligt mekaniskt! WONDERFULL! eller?. hur ser möjligheterna ut för att öppna upp och fixa dit en större ssd? behövs det? och även en gång kommer det gå att spela på apparaten? hur dåliga är acer i dagsläget? (dåliga erfarenheter sen tidigare av dessa).

Dessa är min fyra alternativ! 5000 :- är min absoluita gräns för vad jag kan lägga på en dator i dagsläget och har satt en deadline för mig själv att ikväll kl 00:00 så får det bli en dator beställd. Vilken det blir behöver jag som sagt lite hjälp med tack på för hand!
Mvh Max

(är väldigt öppen för andra förslag också!)